moyo Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Interesuje me nesto oko toga. Mislim da imam osnova da izvadim dvojno drzavljanstvo al nisam siguran kako to ide pa bih hteo malo ovde da se raspitam gde, sta i kako to ide. Elem, deda (sa tatine strane) je rodjen u Grckoj i ziveo je tamo sve do 2. svetskog rata kada je emigrirao u Jugoslaviju jer je bio u nekom pokretu otpora ili sta ja znam, uglavnom doselio se u Titel , ozenio se Slovakinjom i ziveu u Vojvodini do 1983. kada je umro. Zanima me dali neko ima iskustva sa tim ili mozda zna nesto vise o uslovima za dvojno drzavljanstvo. Planirao sam da odem do Grcke ambasade ali prvo ocu malo da se raspitam posto nisam iz BG i ambasada mi nije pri ruci. Quote "U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Pa moraš da vidiš jer zavisi od zemlje do zemlje kako prihvataju državljanstva. Baš je skoro bila ona "frka" oko Bugarske koja ulazi u EU, pa su svi jurili da vide dal' imaju bugarsko poreklo :)) A bugari su recimo prihvatali sve do trećeg kolena ili tako nešto. Možda Grci prihvataju do petog ili do drugog, pa je najbolje da ih pozoveš i raspitaš se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moyo Posted January 16, 2008 Author Report Share Posted January 16, 2008 bilo bi samo lepo da im na 80% sajta ne iskace "404 Not Found" error :/ Quote "U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
domiNus Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 koliko znam (ne znam puno), ti mozes da dobijes necije drzavljanstvo samo ako je tvoj otac rodjen u toj zemlji, i ima njohove papire, a ne otac tvog oca.. tako nesto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 ne znash :) onako je kako je lale rekao, zavisi od drzave do drzave :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 tako je, ja sam dobio bugarsko drzavljanstvo posto mi je deda rodjen tamo... to je bilo pre ulaska bugarske u eu, mozda su sad promenili (: ... zovi ambasadu pa pitaj (: Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 EMILE BUGARCINO POGANA! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 tako je, ja sam dobio bugarsko drzavljanstvo posto mi je deda rodjen tamo... to je bilo pre ulaska bugarske u eu, mozda su sad promenili (: ... zovi ambasadu pa pitaj (: AHAHAHAH LADNO SI BUGARIN AHAHAHAHAAH Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
moyo Posted January 16, 2008 Author Report Share Posted January 16, 2008 koliko znam (ne znam puno), ti mozes da dobijes necije drzavljanstvo samo ako je tvoj otac rodjen u toj zemlji, i ima njohove papire, a ne otac tvog oca.. tako nesto Nista onda ce moj otac preko svog oca da uzme Grcko drzavljanstvo a onda cu ja preko njega da uzmem isto :) nikakv problem Ma nazvacu ih kad nabavim neki pouzdan broj ili kad im budjavi sajt proradi. Nije mi trenutno frka oko toga Quote "U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger21 Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Lol, kasno ste se setili da ga prcate shto je bugarin. ae neshto new. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 realno bugarin moze da ode sutra gde hoce dok ce satan da cepa drva u bataji ! a Dei je isto bugarin (ako niste znali). Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 realno bugarin moze da ode sutra gde hoce dok ce satan da cepa drva u bataji ! a Dei je isto bugarin (ako niste znali). Haha kako seres, nisam ja Bugarin, dobro mozda licim na Bugarina ali nisam :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 ROFL:))) btw, meni to jeste nova informacija, pesmo nisam znao da si BUGAR BUGARU JEDAN!!ONE Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zEki Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Nista onda ce moj otac preko svog oca da uzme Grcko drzavljanstvo a onda cu ja preko njega da uzmem isto :) nikakv problem Ma nazvacu ih kad nabavim neki pouzdan broj ili kad im budjavi sajt proradi. Nije mi trenutno frka oko toga Matori ne moras da budes u frci, ali znaj da se to ne dobija preko noci. Racunaj minimum 2 godine ako uopste imas uslova da apliciras za grcko drzavljanstvo. Kao sto je L rekao da zavisi od zemlje do zemlje do kog kolena se priznaje isto tako postoje uslovi, a to da li je njima u ovom slucaju drzavi Grckoj u nacionalnom interesu da dobijes ti i(li) tvoj otac. TAkodje, racunaj da ce ti trebati brdo papira, od toga da nisi osudjivan pa do istorije tvog dede. Tako da, kao sto rekoh, mislis da je to tek tako i da ce ti sutra dati. Cekaces, jebi ga, tako to ide sa nama... realno bugarin moze da ode sutra gde hoce dok ce satan da cepa drva u bataji ! a Dei je isto bugarin (ako niste znali). taj fazon :) Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 ROFL:))) btw, meni to jeste nova informacija, pesmo nisam znao da si BUGAR BUGARU JEDAN!!ONE doolio, esi ti nov na RUR-u? :) Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 jebiga, imao sam dugacke pauze:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Nista onda ce moj otac preko svog oca da uzme Grcko drzavljanstvo a onda cu ja preko njega da uzmem isto :) nikakv problem Ma nazvacu ih kad nabavim neki pouzdan broj ili kad im budjavi sajt proradi. Nije mi trenutno frka oko toga upravo tako :) moj ortak je uzeo madjarsko drzavljanstvo, tako sto mu je keva dobila preko caleta, a on preko nje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Ubi patria, ibi bene!!1 Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 kakvi ste rasisti lol Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 sve neki madjari, rumuni, bugari,...ljudi su svi jednaki!!! Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Ipak su neki jednakiji! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 IMA I HRVATA !1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 MENDZI JEDE JUHU OD RAJCICE!1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Voodoo daj se kontrolirat malo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zEki Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Voodoo daj se kontrolirat malo? hahaha popi kavu i pokrij se dekicom ! Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts