Jump to content

Asus Eee PC

RuS

Recommended Posts

Ja ovo malo sranje kupujem cim se pojavi kod nas(krajem januara, cini mi se).

http://www.trustedreviews.com/notebooks/re...ee-PC-4G-701/p1

KONACNO vise necu tegliti torbu od 6 kila na ledjima, oooo, thank you allmighy(da pojasnim - lap+adapter+mish,podloga+kablovi+externi hard &gomila dzidzabidza).

A ovaj simpa geek sa mnogo smesnim engleskim je ugradio i touch screen. LOL.

http://jkkmobile.blogspot.com/2007/12/asus...uch-screen.html

Edited by RuS

Popuni chitko i shtampanim slovima.

KONACNO vise necu tegliti torbu od 6 kila na ledjima, oooo, thank you allmighy(da pojasnim - lap+adapter+mish,podloga+kablovi+externi hard &gomila dzidzabidza).

Pa dobro, teglices 6 kg - trenutni laptop + eeepc = X kg + svi pomenuti dodaci. Odnosno, hocu reci, ubacivanjem eeePC-ja u prichu ti nece odjednom nestati adapter, mish, podloga, kabl, eksterni hard i gomila dzidzabidza.

da je interesantna stvar, jeste, mada joj i dalje nesto tezhe pronalazim primenu. Po meni je suvishe mali ekran za neko duzhe koriscenje na "terenu", a kod kuce je naravno premali ekran. Kod kuce mozhe da bude "sekundarni racunar" za one sa nesto vishe novca koji ne bi da "pale" veliki komp vec da na ovom malom pogledaju bioskopski repertoar ili na imdb-u nesto. Bio bi dobro resenje na primer za studente (posto za klince nije jer je slab da bi pokretao igre) koji dolaze da studiraju, treba im komp, pa pazare to. Kad skupe jos malo novca, kupe i monitor neki i rese pitanje kompa relativno jeftino, da mu pocetna cena nece biti oko 300 evra, sto je ipak malo skupo. Da su ostali na onih 200, mislim da bi bio best buy ... i da bi ga kupovali cak i ljudi koji sa njim ne znaju sta bi :)

slazem se sa Laletom, zanimljiva stvar, al bez neke prave primene. XP se vuche na EEE, mali ekran, mali hard, da bi to bila valjana mashina, mora tu jos da se ulaze. Pre sam za kupovinu polovnog starijeg lapa npr neka P3 sa 512 rama za 300, nego ovo. Da ne govorimo da se u USA mogu naci polovnjaci iz ibm-ove T serije (chak i modeli 4x) za 400 dolara..

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Pa pazi ... ono, krecu i kod nas (tj. ima ih vec neko vreme) laptopovi za oko 450 evra, ako ne i nesto nizhe, i to novi, neki oni Acer modeli itd. Tu ne prichamo o kvalitetu naravno vec o tome da su jeftini. Medjutim, to zaista jesu 15" modeli koji su teshki, sto se naravno kosi sa principom kojeg promovise eeepc, ali je mozda i bolje da teglish 2kg i forsirash ledja nego da duzhe vremena gledas u onaj 7" ekran i forsirash ochi i vid :) Svojevremeno sam probao da malo raduckam na onom flybook-u (ako se ne varam tako se zove) i imao sam bash taj problem. Mislim da prenosnik ne bi trebalo da ima ekran manji od 12 incha, pa kako ce tu da smanje tezhinu, neka smisle :)

A XP na eeepc definitivno se ne isplati stavljati, tako da i onaj linux na njemu potencijalno mozhe da bude problem nekima koji su malo manje iskusni, posebno oko kompatibilnosti itd. Ne znam, videcemo sta ce reci publika, "plashim se" da ne prodje kao umpc :)

Pa da, mada je meni za neke stvari i 12" malo, ja sam vishe za 13.3" - 14.1" wide varijantu :)

Eh sad, jeste mu ekran mali al nema tu nikakvog preteranog naprezanja, odlična je slika + nije to Windows sa sitnim nazubljenim slovima :) E sad, ko po ceo dan nešto intenzivno kuca, verovatno će mu zasmetati, ali je za neku casual upotrebu u vidu notesa / vatanja beleški i multimedije jednostavno odličan. I staje u džep!

Pa dobro, teglices 6 kg - trenutni laptop + eeepc = X kg + svi pomenuti dodaci. Odnosno, hocu reci, ubacivanjem eeePC-ja u prichu ti nece odjednom nestati adapter, mish, podloga, kabl, eksterni hard i gomila dzidzabidza.

Ma to ima vishe veze sa mojom navikom da nosim u rancu milion nepotrebnih stvari, pa kapiram - manji lap,manji ranac, manje mesta.Mada...treba naci tako mali sunce mu=]

Popuni chitko i shtampanim slovima.

nije to tesko, treba imati para za to. Izbor je preveliki, Toshiba R500, Sony TZ serija, etc :)

• 2 months later...

Ja sam se razmishljao za ovu stvarchicu, zbog dj-inga, da ne bih morao da tegljam jos i moj lap pored svega... Ali problem mi je malo rama i slab procesor... Mada opet, radilo bi i na tome moj softver..

Onda drugi problem je taj njegov mali hard, ali vidim moze opusteno da se externi hard lepo prikljuchi i sve da radi kako treba ? je l' bi onaj wd passport od 120 giga reshio stvar ?

Pazi samo da na kraju ne dodjes do toga da ipak koristis "normalni" lap.

Jeste ovo zanimljiva stvarcica, ali je ekran isuvishe mali ja bih rekao da bi se lepi prikazali svi oni dugmici na frutlupsu ili sta vec koristis ;) onda nema hard nego flash memoriju, mozhda zabode u nekom nezgodnom trenutku, sta ga znam. Vidi razmisli o onim 12,1 inch modelima, jesu nesto skuplji ali sta znam, nekako mi EeePC ne deluje "pouzdan" za tako te neke stvari kada ne bi smelo da se desi da nesto zaskripi.