fatboy Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 ja sam se smorio od ovih akcija i kupio wifi ruter i sad oba laptopa setam po gajbi, imaju net oba, vide se medjusobno i sve je do jaja... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 Koji wi-fi ruter bi preporuchio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 Koji wi-fi ruter bi preporuchio? potrazhi moj topik od pre par meseci, ima jeftina varijanta od 30ak evra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 T-Link mislim da sam zabo gajbi, 50e u netiksu, radi ko zmajcek. Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 jel poznata nekom akcija umrezavanja lapa sa vistom a ostatak mreze na xpsp2, opasno smara vista a svi noviji lapovi dolaze sa njom problem (pored toga sto se prvi put susrecem konkretno sa vistom) je sto se svi super nesto kao vide medjusobno ali, kako se bre menja i podesava workgruop u visti :( jedini je lap u posebnoj grupi dok su ostala tri zajedno, i zasto mi trazi user i pass kada hocu da pristupim sa bilokog xp-a na vistu, kada sam lepo u networku tu opciju stavio na off... e da manuelno sam im dodelio ip 10.10.10.1 ... 2 ... 3 etc, subnet klasika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 i posle ste me svi pitali sto sam se mucio i downgradovao vistu sa novog lapa i jurio drajvere za XP kod online tech podrske HPa Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 problem (pored toga sto se prvi put susrecem konkretno sa vistom) je sto se svi super nesto kao vide medjusobno ali, kako se bre menja i podesava workgruop u visti :( pa isto kao na xp-u ? desni klik na computer > properties > computer name (ili tako nesto), i tu bi trebalo da ima :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 aha vidi stvarno, nisam ni primetio da mi fali my computer :) dobro a kako sada da namestim josh jednu konekciju za istu mreznu kartu, u fazonu da kada dodjem kuci umrezim lap na kucnu mrezu koja je naravno drugacije konfigurisana od one na poslu? mislim u xpu ima New connection ili chak i wizard ali ovde toga nema ili ne mogu da nadjem :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Joj vudu jadan ti sa ovim vikend ekspertima :| Ako si na telekomu kao sto mi se cini da jesi treba ti samo njihov onaj ruter i switch. Njihov ruter je automatski podeshen da radi dhcp za ceo opseg te ne treba nikakvo dodeljivanje ip adresa. Znaci samo povezi onako kako si nacrtao i to je to. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 podesio sam net kod kuce za 2 min, preko adsl-a, samo da jos otkirjem tajnu kako da napravim dve konekcije :)) u visti naravno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 15, 2008 Author Report Share Posted February 15, 2008 Joj vudu jadan ti sa ovim vikend ekspertima :| Ako si na telekomu kao sto mi se cini da jesi treba ti samo njihov onaj ruter i switch. Njihov ruter je automatski podeshen da radi dhcp za ceo opseg te ne treba nikakvo dodeljivanje ip adresa. Znaci samo povezi onako kako si nacrtao i to je to. Fala lepo, ovo sam rešio ima mesec dana, baš na taj način :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 ajd zdravo ja sam se lepo ispricao sam sa sobom :P i u mejduvremenu resio sve sam :) edit probudim se jutros, kucna mrezica je kao okej, net radi na oba kompa, ali se kompovi ne vide vise medjusobno, wtf? sinoc je sve bilo ok prebacivao sam fajlove i sve to :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts