Jump to content

STAND-UP COMEDY

stralee

Recommended Posts

Pablo Francisco je lood....hehehe....ali on je vise impresionista,nesto kao jim carrey.

Robin Williams:"live on broadway" je najjaci stand-up koji sam ja gledao,a gledao sam i "Delirious" i Dave Chapelle-a i "Bigger and Blacker" od Chris Rock-a,ali to su vise crnacke fore tako da i nije nesto,mada ima par fora...

Moj savet za one koji imaju iole brzi internet je da se zakace na www.comedycentral.com i da tu nadju naslove i izvodjace,a da skidaju preko dc++.Na dc-u ima masa stand-up-a da se nadje

chicks magnet

sto da chekash moj odgovor pa rekli su ti ljudi sve sto ti treba da pocnesh??? niko ne ochekuje da krecesh od Rodneya Dangerfielda, Robeta Kleina i Lenoa iz mladjih dana, to nadjesh posle pa gustirash =o)

ljudi sa ovih terena uvek prvo "otkriju" Marfija, jer su Raw i Delirious doshli u bgd josh na betamax kasetama =o) i realno odlichan mu je standup, mada lichno uvek mislim da treba pogledati Richarda Pryora pre Marfija jer je to ta pricha (a i sam marfi ga pominje u rawu mislim)...i svi ostali kao Chriss Rock i Dave Chappelle, svi oni su iz te Pryorove, blago odvratne semi-geto nigga priche koja funkcionishe odlichno =o)) (D.L. Hughely, Martin Lawrence i buljuk brace Wayans takodje)

da ne bude da white men can't jump - robin wiliams je odlichan, mada on ima tendenciju da patetishe/umetnichari u prvih i poslednjih par minuta svojih standup specijala ali cnetar je zato chista koma...onda eddie izzard, nikako za zaobitji

onda imash masu mainstreamovaca koji su u nekom trenutku imali standup - ponovo vecinu ovih stvari jurish kod ortaka po kasetama jer nemaju specijale nego su ponekad i polu amaterski snimani nastupi - Jerry Seinfeld, Tim Allen, Jim Carrey, Steve Martin, George Carlin, Kathy Griffin, Dane Cook, Dana Carvey, Mike Meyers, Howie Mandel i najbolje - ljuta Janeane Garofalo ;o) neki od ovih ljudi mozda ne znache imenom ali kad ih vidish iznenadish se da su pocheli standupom (ok, ne svi, Sajnfeld je primarno standup komichar al ono...neki od...)

izdojicu Denisa Learya kao prvog chiji sam comedy bit slushao u audio formi, odlichan je

od onoga sto sam gledao, a cenim da je mali broj ljudi otkrilo

Jimmy Carr - brutalan hejterski standup (britanac)

Patton Oswalt - fat geek comedy ;o)

Louis C.K. - fat married slob comedy (lik je blizak i saradjuje sa chriss rockom iako je belac ;o))

Bill Maher, Lewis Black - politicki komentar kroz komediju (Mozhe i John Stewart mada on je tek kasnije krenuo u politku, pre su vishe opste teme)

Jeff Dunham - (na nagovor Sa1nta, hvala mu na tome) - lik sa lutkama, izmedju kojih je i aCHmed the dead terorist...

e onda, kad si odgledao sve ovo nauchish nemachki i gledash Michaela Mittermeiera (originalna verzija zappeda - 90% materija je tv-junkie related, brutalno!)

a sada, ajd lepo idi gledaj tog edi marfija ;oP

ps

ko primeti da nema pabloa u spisku, to je zato sto je meni pablo sinonom za "e sto su ovi stendapi odlichna stvar znash postoji ovaj pablo francisko...." likove koji nisu znali do prekjuche sta je stendap a onda im je neko doturio fajl sa pablovim actom i sad us experti....

@ Kole

Pa ja sam vec pocheo, odgledao sam par stand up showa(napisah u prvom postu shta imam) ali ipak ocheqjem da ti znash znanje shto si ovim postom i dokazao. :) Hvala za hintove, a ja cu da se bacim na dl asap! :)

btw nikad nisam gledao vishe od 5min Pabla Francisca, nishta posebno nije...dok mi je Williams ftw!

.

On uopste nije los, jednostavno nekome se svidja nekome ne. On je dobar jer je jednostavan i zabavan, ali recimo, neko voli malo dublji i komplikovaniji humor. Za Pabla nije neophodno vanredno poznavanje engleskog jezika, niti americko/britanske kulture, a za neke druge jeste, itd.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

nisam rekao da je losh, naprotiv, ja se odlichno ismejah na njegov nastup, no preporuchivati ga kao neki milestone/primer odlichnog/vrehunskog standupa je po mom uverenju totalno van pameti

i onda najbolji momenti "maznuo je taj fazon od pabloa" na nekog martina lawrenca sa pochetka 90ih...nigga please ;o))

gad dem znao sam da cu nekog velikog da zaboravim! gledajte izzarda! valja! ;o)

pa nisi zaboravio :* al' si ga nekako sabio u ugao da se ne vidi, pa sam morao da dodam u poseban post da se sluchajno ne propusti [:D]

nisam rekao da je losh, naprotiv, ja se odlichno ismejah na njegov nastup, no preporuchivati ga kao neki milestone/primer odlichnog/vrehunskog standupa je po mom uverenju totalno van pameti

i onda najbolji momenti "maznuo je taj fazon od pabloa" na nekog martina lawrenca sa pochetka 90ih...nigga please ;o))

slazem se, mada ja i dalje tvrdim da on nije standup comic u tom smislu, vec imitator :)