Jump to content

UI mods

marlena

Recommended Posts

Ne mora da vadi ceo auctioner koji JEDE memoriju ... ima zilion manjih addonova koji rade samo to i bash to sto njemu treba.Auctioner ima jedno 1001 drugu stvar , koja mu verovatno nece ni trebati , a uostalom on se drzi samo na bank altovima :D

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ne mora da vadi ceo auctioner koji JEDE memoriju ... ima zilion manjih addonova koji rade samo to i bash to sto njemu treba.Auctioner ima jedno 1001 drugu stvar , koja mu verovatno nece ni trebati , a uostalom on se drzi samo na bank altovima :D

Ja ovaj koristim za sve i svasta,pa zato sam njega i naveo. Podeli znanje i samnom storm i navedi neke koje obajvljaju samo tu funkciju [8)]

amagad storm me ignoruje !

sry nisam video post.

Za ag unitframes ne znam , ne verujem da ima configuration mode ( to je ono sto si pitao kako sam shvatio ) , koristi pitbull ako cemo iskreno bolji je u svakom pogledu.

Bartender ti je razbio matichni bar i sakrio latency , treba da skines neki addon kao sto je recimo CLM ili Sltimex koji pokazuju latency ili recimo fubar performance itd.

eepanels je jednostavniji nego sto ti se chini idi na www.wowace.com pa addon listing tamo ga nadji i procitaj tutorijal detaljno je tamo objashnjeno sve sto ti treba ili poseti na forumu istog sajta topic za eepanels.

Edited by StormScion

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

@lowrence eavesdrop combat log addon na foru scroling texa

Hvala, ajmo dalje.

Lowrence -> Ace newb.

Izbrisao sam Interface/WTF/Cache... Skinuo WUA. Nasao addons Pitbull, Bartender3, SCT, etc etc... Instalirao ih. Jel to to? Pitam jer vidim kod tebe neki AbacusLib, i XXXLib foldera, onda neki Ace2 folder, Periodictable, wtf je sve to? Jel mi treba sve to? Wow se ucitava brze kada sto stavim? Manje memorije troshe ostali addons? HELP

Molim te reci mi da Baggins moze da se napravi da bude custom velicine, ova 5xX velicina smara strasno, ovako, gledam malo ovaj baggins i cini mi se da cu Bagnon da bude moj jedini non-ace addon...

Ustvari lazem, koristim i OmniCC i Healbot, a i stavio sam CT mode cisto da vidim ovu novu verziju, mada realno CT mode mi sada samo sluzi da mi pokazuje koordinate kada pritisnem M i da pomerim mesto gde se pojavljuju questovi (kada dobijem neki quest item etc). Za ctmod znam da je zamena oRA, probacu kasnije, ali za OmniCC i Helbot nema zamene izgleda.

I jel ima neki addon ko SWstats ACE? Ili da se drzim SWstats?

neko mi je ukrao kriglu...

treba da skines neki addon kao sto je recimo CLM ili Sltimex koji pokazuju latency ili recimo fubar performance itd.

CLM je discontinued... cak i CLM autor preporucuje da koristite Sltimex

Molim te reci mi da Baggins moze da se napravi da bude custom velicine, ova 5xX velicina smara strasno, ovako, gledam malo ovaj baggins i cini mi se da cu Bagnon da bude moj jedini non-ace addon...

bagins ima milion podesavanja i milion pod addonova kojima moze da ti napravi bas ono sto ti treba, posebno preporucujem "bagins anywere bags" ako si koristio Bagnon i oces da znas sta ima na altovima.

Ustvari lazem, koristim i OmniCC i Healbot, a i stavio sam CT mode cisto da vidim ovu novu verziju, mada realno CT mode mi sada samo sluzi da mi pokazuje koordinate kada pritisnem M i da pomerim mesto gde se pojavljuju questovi (kada dobijem neki quest item etc). Za ctmod znam da je zamena oRA, probacu kasnije, ali za OmniCC i Helbot nema zamene izgleda.

Osnovni Cartographer ti dodaje koordinate u sistem, a nQuestLog ti je ko sto je bio stari MonkeyQuest i radi super, cak i dodaje u tooltip kad uradis mouse over moba kojeg treba da ubijes za quest na primer 1/10

I jel ima neki addon ko SWstats ACE? Ili da se drzim SWstats?

Pa imas Recount, koji je Enterprize u niskom letu i zna da se razbashkari ko kod svoje kuce, pitanje da li ti je potrebno sve sto on prati... Ako si kratak sa memorijom uzmi Violation.

Za hiljadu evra cu sam da naucim da dizajniram ;)

Idemo redom.

@Lowrence

To sto pitas za periodic table 3.0 abacus lib itd , to nista ne treba da diras ili da downloadujes vec kada budes instalirao wowace updater on ce da te pita da li zelish da updateujes addone sa ili bez extenzija ( u zagradi ce pisati ako ne znash sta je to reci da , i bas to i uradi , reci da ). Svaki put kada updateujes WAU ce automatski skidati tacno ono sto ti treba. Ace2 addoni rade tako sto imaju tu neku osnovu , recimo pitbull ima svoju osnovu i ona je veoma oskudna , medjutim ima 100libaria koje mozes zasebno ili pojedninachno da downloadujes cime povecavas njegov broj opcija , tako se dobijaju flexibilni addoni. Recimo pitbull raid frame se uopste ne ucitava u igru dok ne udjes u raid itd , zato su ace2 addoni veoma efikasni i ne uzimaju mnogo memorije.

Drugo slazem se sa Cosom , medjutim postoji 5 - 6 imba bag addonova i svi su prica za sebe , recimo pored bagginsa imas , conbuctor , onebag i bagnon ( nije ace ali je i dalje jako dobar ).

Trece Izbrishi CT mode slobodno i poslushaj Cosu , carthographer je i u svom osnovnom obliku daleko superiorniji + nquestlog od svih mogucih ct kombinacija + mozes da skines dodatne libarie za carthographer koji pokazuju tacno gde je koji quest gde je koji traner koji prodavac , gde se reshavaju questovi itd ... wishe infoa na ww.wowace.com/forums pa imas poseban podforum namenjen samo cartographeru.

SWstats ne postoji kao ace , mada je ok napisan addon i mozes da nastavis da ga koristis ne jede memoriju.

Cosa ti je preporucio najbolji dmg metar ikada napravljen a to je bash recount , daleko najvishe opcija ako se budes igrao sa njim videces do koji detalja ide ( imas i real time graphicone i krivulje kojima mozes da observiras dps ili hps drugih u raidu da ne govorim svoj fps ili latency itd ).

Najveca mana my je sto iako je ace pored svih tih svojim NENORMALNIH opcija jede mnogo memorije , ja ga licno koristim , mada ako ti je memorija problem , mozes da probas Violation ili Assasment . Znatno su jednostavniji , violation je bas jednostavan i memory efficient dok je assasment nesto izmedju sto se opcija i efikasnosti tice , tako da imas od svega po malo pa biraj ^^.

@Cosa , znam da ga CLM lik vishe ne podrzava ali ga communit i dalje sredjuje da radi i vrlo je jednostavan za setup tako da je ok za pocetak.

e znam da ima tu nekih iskusnih warriora a ima i ljudi koji mnogo znaju o adonima pa ajde mi preporucite neki addon

koristim sledece addone:

atlas

bagnon

bongos

cartographer

DBM

ecb

fu bar

Morganti buffer

sct

xperl

sellfish

pa ono ako znate neki addon koji je istog tipa kao moj a malo je bolji od mog recite i preporucte neki addon :P

P.S. Storme gde si ti to sve naucio o adonima [8D]

NEMA JAKO I NEMA U GLAVU!

[19:12:21] [W From] [80:Primevilka]: ja to zato shto te volim <3

Pa ne znam,pola shljive,njivik i bashtu

Link za DL sa uputstvom za instalaciju mogi UIa

http://forum.wow-serbia.com/content/UI-Mod...rmScionUI-v3-3/

Edited by StormScion

posto sam dobio neke pm-ove da postujem svoj screen... evo ga... cilj da bude oko 20mb bez recounta i boss modova

poslednji element koji fali je bar mod koji je samo reskin originalnog bara (stari barfix) ali cekam da se pojavi neki Ace koji je u tom rangu, jer sam se smorio sa bongosima/bartenderom zbog stalnog switchovanja accounta sa prijateljima

Cosa's UI

Za hiljadu evra cu sam da naucim da dizajniram ;)

bagins ima milion podesavanja i milion pod addonova kojima moze da ti napravi bas ono sto ti treba, posebno preporucujem "bagins anywere bags" ako si koristio Bagnon i oces da znas sta ima na altovima.

Osnovni Cartographer ti dodaje koordinate u sistem, a nQuestLog ti je ko sto je bio stari MonkeyQuest i radi super, cak i dodaje u tooltip kad uradis mouse over moba kojeg treba da ubijes za quest na primer 1/10

Pa imas Recount, koji je Enterprize u niskom letu i zna da se razbashkari ko kod svoje kuce, pitanje da li ti je potrebno sve sto on prati... Ako si kratak sa memorijom uzmi Violation.

Pre par nedelja sam bio probao Baggins i pored milion i jedne opcije nisam mogao da nadjem da odradim resize torbi, valjda nisam bio dovoljno strpljiv, mada mi se cini da addon ima malo previse opcija za jedan addon koji radi tako prostu stvar... Probao sam sinoc Onebag, i dobar je, fali mi samo jedna opcija koju ima Bagnon a to je da mi kada mouseover neki item, dole lepo napise na kojem charu jos imam to isto i koliko komada. Onebag ima onaj extra pregled banke i torbe u isto vreme (za svakog chara), ali taj info o broju itema na mouse over mi je priceless.

Evo ugasio sam ctmode skroz i stavio Cartographer, isto cenim da ima previse opcija, ali nekako je sharen i smara, smeta mi sto nisam mogao AOE report u AV-u da odradim, moracu da ga ugasim u AV-u jer obozavam da prijavljujem "cave ppl". Taj Monkey i slicno mi za sada nece trebati jer nemam nameru skoro da radim quests. A i previse je saren [:D]

Nisam siguran sta znaci "kratak sa memorijom". Koliko je uopste wow-u odvojeno memorije za addons? Secam se da je ono pre bilo pa si mogao da sam odredis, ali sada toga nema. Nekako me nervira kad na fubar-u perfomance vidim da je brojka za koristenje memorije crvena, iritira me, ali cenim da 40-50mb nije puno, zar ne?

Probao sam Violation i onaj sto je SS rekao Ass-nesto, bezveze, aj probacu i taj Recount veceras ali cini mi se da je SW Stats keva.

Uglavnom hvala na odgovorima.

@Lowrence

Hvala. Idemo dalje [:D]

Jel imba bigwigs dodatak za BG's? I kada pokusam da skinem tvoj UI sa linka gore trazi mi neki user i pass... Fix it [:D]

Pitanje u vezi Grid-a, kako ga koristis? Koliko sam skontao on sluzi da targetujes lika, sto znaci da treba onda jos da kliknes na heal koji hoces + ima zilion heal rankova... To jeste skroz oldschool i tako sam igrao shamana 2 godine (klik na metu u CT_raid i onda heal) ali od kako igram paladina koristim Healbot i postao sam zavisan od njega, svidja mi se sto preko njega mogu jednim klikom da lecim lika bez da ga targetujem, + sto sam kombom shift+klik i ctrl+klik mogu da napravim lep kombo sa max, min i middle ranks healovima (mali prst ftw [:D])

Gledam ovde i nije mi jasno sta je to dole na sredini, jel to sredjeni Pitbull? Jer ako jeste, ajde sredi link za dl, hocu da vidim kako to radi, posto izgleda extra pregledno.

neko mi je ukrao kriglu...

Ovako redom nabrzinu da ti odgovorim pa idem da slavim :)))

Za solo igranje preko 40mb je mnogo , u raidu je preko 60mnogo. Mada naravno sve zavisi od masine.

Onebag ima jedno 10 extenzija , to sto ti treba ces naci samo skini onebank oneall itd i josh neke extenzije :)

Cartographer mozes da drzish shift + scroll i da bude manje sharen , inache mozes da stavish shift + m i da prijavljujes preko male mape ljude tako da ti carographer za to ne treba. Inache on i attlas loot addon i ima takodje zilion extenzija.

Nemoj da koristis fu performance addon jer jede memoriju , korisit CLM ili SLtimex2 za pracenje statusa memorije latencija i fpsa.

Assasimnet i Voilation su na nivou SWstatsa , dok je Recount totalno druga liga , violation i assasiment su u prednosti jer mogu da imaju vishe prozora dok swstats ima max samo jedan.

Da skines UI moraces da se registrujes na sajtu , sry :)

Grid sluzi kao raid frames za healera , crveni kvadrat u uglu svakog frejma pokazu da je taj lik trenutno targetovan od strane bosa , zeleni da ga trenutno neko healuje , onda imas debuffove i buffove , takodje pokazu dok bacas heal koliko ce heal da ga ishiluje ( esstimated heals ) i koliko kome fali hpa ( recimo - 3555 , tako da znas koji heal da bacas ) , takodje ima i range check da kada meta izadje iz rangea njegov bar izbledi tako da mozes da se fokusiras na one koji su ti u rangeu healova , takodje redja debuffove prema prioritetima itd itd.

To na sredini jeste pitubull , mada ono sto fali pitbullu jeste taj healing targeting , tj da vidis ko koga healuje , a to ima grid. Tu verziju necu izbacivati jer mislim da je losa.

Odvikni se od heal bota veoma je noob addon , ne mozes da koristis 2 ili 4 hotkeya da healujes treba ti

holy rank 11 , holy rank 10 , holy rank 9 i rank 7

flash of light rank 7 5 i 1

holy shock najveci rank

+ bacas bop + bof + blessing of sacrefice

+ posle toga treba da rebuffujes buffove posle toga = moras da klikces na hotkeyove i da selektujes mete kako god da okrenes , a za to trenutno nema bolje od grida , jedino donekle taj pitbull raid frame ali on ima mana dosta .

Sve u svemy to je za paladina sa 3 heala ti treba bar 20 hotkeyeva ako hoces da endgame healujes za priesta koji ima 10 healova ti treba duplo vishe :)

e skinuo sam tvoj ui ali imam mali prob's.

1. ne vidim nigde menu o neznam kako ti otvaas bag's

2. onaj addon sto pokazuje sat,latency,dura,gold..etc kako da ga pomerim?

Edited by marlena

e skinuo sam tvoj ui ali imam mali prob's.

1. ne vidim nigde menu o neznam kako ti otvaas bag's

2. onaj addon sto pokazuje sat,latency,dura,gold..etc kako da ga pomerim?

1. b za bags , shift + b = all bags

2. kucaj /slt i pomeri preko slidera

by stormscion zaboravio sam da se logujem na moj acc

Kako otvorim AtlasLoot dobijem dc sa servera, skinuo sam novu verziju...WTF?

probaj carographer :)

Edited by BloodStorm

E momci, treba mi nesto za prikazivanje quest koordinata na mapi na osnovu mog quest loga.

Ranije je tu Cartographer + Cartographer_questobjectives bio neprikosnoven, ali sada ima neke errore i ne radi. Probao sam neki mobmap, ali nije to ono sto mi treba.

"You may go if you wish. But remember this: walk away now and you walk away from your crafts, your skills, your vocations; leaving the next generation with nothing but recycled, digitally-sampled techno-grooves, quasi-synth rhythms, pseudo-songs of violence-laden gangsta-rap, acid pop, and simpering, saccharine, soulless slush."

@Jsamnepismen

Da bi pogledao neki novi drop sa atlaas loot enchnated(ili kako vec) ta stvar prvo mora da dropa bilo kome na serveru,ako nije dropala dobices disconect

Nije u pitanju Atlas nego Atlas Loot Enchanced(ako se ovako pishe)...ono chudo koje pokazuje ko shta gde dropuje.

znam , samo atm nije updateovan i sredjena nova verzija istog jer je blizard preomenio neke codove u vezi drop loota tako da ne bi smeo da budes discovan ...