spery Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Ako ima neka dobra dusha ovde da zna link sajta , fouma ili sve jedno sa pravilima rotacije 5 1 neka posta. Ono igram s ortacima rekreativno, pa bi da probam da ih nauchim , ali ne znam sve ( ili me mrzi da se setim al ok...). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spery Posted October 6, 2007 Author Report Share Posted October 6, 2007 nema potrebe za zurbom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
badnick Posted October 6, 2007 Report Share Posted October 6, 2007 e malo nup pitanje.kakvo je ono prestupanje valjda kad se smecuje iz zone odbrane,pa se pravi prestup,i poen ide protivniku.ili sam istripovo?:) Quote salt wat fish fresh wat fish? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted October 6, 2007 Report Share Posted October 6, 2007 ovaj neo se skoluje za trenera female odbojkaskog tima :o cough pedo cough Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spery Posted October 6, 2007 Author Report Share Posted October 6, 2007 (edited) to kralju ! pa za sudjenje lokalnih utakmica se lepo dobija za 3h posla :) ono chisto rekreativno :p Edited October 6, 2007 by spery Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shkafishkafnjak Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Ovo je valjda to, kada primate servis... Neo, ako sam dobro protumačio tvoj crtež, čini mi se da nisi dobro nacrtao petu i šestu rotaciju. U petoj kao da si obrnuo primače i srednjake - levi primač (pozicija 4) tu mora biti ispred levog srednjaka (pozicija 5), a desni srednjak (pozicija 2) ispred desnog primača (pozicija 1). U šestoj rotaciji primač iz prednje linije (pozicija 3) mora da bude desno od srednjaka iz prednje linije (pozicija 4). Ipak, mnogo si mi pomogao. Pokušavao sam na netu da pronađem raspored igrača, ali crteži sa na nekih stranih sajtova baš i ne liče mnogo na ono čega se sećam sa davnih treninga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Neodonoshche je pokushao da vam nacrta neshto shto se vezba i trenira jako dugo da bi se automatski radilo :) Rofl :) NooB :) Znachi... Formacija 5-1 zahteva bar jednog u ekipi (po mogutjstvu tehnichara) koji zna shta radi :) Mada ni tada nije sve 100% posto sigurno jer u sushtini svaki igrach mora da zna shta i kom trenutku treba da radi :) Crtezi ti ne mogu pomotji :) Drzi se 4-2 formacije za rekreaciju :) Enivejz u svakom trenutku 3 igracha su u prvoj liniji 3 igracha u drugoj :) Igrachi u drugoj liniji ne smeju da napadaju iz zone od 3 metra... Imash 2 blokera (1 u prvoj, 1 u drugoj), 2 primacha (takodje 1 u prvoj, jedan u drugoj) i tehnichar i korektor (1 u prvoj, 1 u drugoj)... Znachi blokeri nisu zajedno u jednoj liniji, primachi nisu zajendo i tehnichar i korektor nisu zajedno u jednoj liniji... Kada je dizach u drugoj liniji on trchava napred da bi digao loptu i tada korektor puca iz prve... Kada je dizach prva linija tada mu je dozvoljeno da kuva, a korektor sme da napada samo iza linije od 3 metra... Postoji i popularni "Pajp" u kome primach puca iz pozicije 6... ja ovde ne mogu da crtam, ali sigran sam da Neo moze da okachi sliku koje su pozicije 1,2,3,4,5 i 6 :) Mada mogao bih i da objasnim :) Pozicija 1 je ona sa koje se servira (znachi desno pozadi) :) I onda samo brojish do 6 a idesh obrnuto od kazaljke na satu :) Naravno ako teren gledash sa servis linije :) Nadam se da je ovih 5% (od chitave logike i postavke) koje sam napisao bar malo pojasnilo ko kako i gde treba da stoji u teoriji :) U praksi se to malo izmixuje :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Vidi ga ovaj doca ... bas sam se pitao kad ce da vidi topic ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Iskreno :) Sluchajno sam naleteo :) Nisam mogao da pretjutim :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexthebest Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 (edited) Ovo je valjda to, kada primate servis. Kada god vi servirate, trudite se da tehicar/korektor(zavisi ko je napred) ode u 2(ili u jedan ako je pozadi), a primac u 4. Korektor u 1. rotaciji ide u 4 , 2. i 3. ide u 2. a u 4. 5. i 6. msm da je defanzivniji i da ide u 1 sad.. nisam siguran msm skoro sam poceo da igram 5.1 kao korektor... Edited August 4, 2011 by alexthebest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 slazem se sa Docom ako igrate rekreativno, drzite se 4-2 ili cak 6-0 rotacije, koje su idealne za bleja igranje veliki deo 5-1 rotacije su rutina i uigranost, a vi kapiram ne igrate svaki dan, tako da bi za vreme servisa vise vodili racuna o tome ko ce gde da ode, nego gde ide lopta i kako primiti istu Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fushi.ryuu Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Kapiram da su se za četiri godine dosta uigrali... Quote .: l@w.: co-founder of kouteki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Korektor u 1. rotaciji ide u 4 , 2. i 3. ide u 2. a u 4. 5. i 6. msm da je defanzivniji i da ide u 1 sad.. nisam siguran msm skoro sam poceo da igram 5.1 kao korektor... Da. U te pozicije ide korektor na slikama za koje si rekao. Čak i na poziciji jedan on je opet ofanzivan jer se više koncentriše na smeč nego na prijem. Korektor je retko kad defanzivan. On je tu, uglavnom, da bije po lopti. Pogotovo od kad su uveli libera on i ne učestvuje u prijemu, samo se namešta na udarac. Jedino kad je protivnička strana u napadu ili blokira ili pokriva poziciju 1. Jebote, 'ladno 4 godine prođe :) Kontam da ti likovi sad pikaju tenis :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 rur odbojka? xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 No tnanks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexthebest Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Da. U te pozicije ide korektor na slikama za koje si rekao. Čak i na poziciji jedan on je opet ofanzivan jer se više koncentriše na smeč nego na prijem. Korektor je retko kad defanzivan. On je tu, uglavnom, da bije po lopti. Pogotovo od kad su uveli libera on i ne učestvuje u prijemu, samo se namešta na udarac. Jedino kad je protivnička strana u napadu ili blokira ili pokriva poziciju 1. Jebote, 'ladno 4 godine prođe :) Kontam da ti likovi sad pikaju tenis :D swe si rekao :) nego je'l ima nes sto ti nzS? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Che? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odbojkash Posted May 3, 2020 Report Share Posted May 3, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts