krlee Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 nas cetvorica koristimo adsl od 1.5mbit e sad mene zanima dali postoji neki program kojim bi mogli da ravnomerno podelimo konekciju znaci da svima skida podjedanko.ovo mi je potrebno jer sam u nemogucnosti igrati counter ili war dok neko skida neki film ili muziku :D hvala unapred na odgovoru. Quote KrLe @ SK-Gaming PLESEM PO TERENU !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 Hmm,za koji da cu i ja imati taj problem,zivecu sa chetiri ortaka od koji ce dvojca da mi dl-uju jebanu muziku i nishta od on-lajn gejminga :) Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
krlee Posted October 2, 2007 Author Report Share Posted October 2, 2007 dal je moguce da nema nikog da nesto pametno napise :P Quote KrLe @ SK-Gaming PLESEM PO TERENU !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Mozes da uzmes neki aDSL router koji radi QoS ili Traffic shaping i onda da stavis igre na najveci prioritet i da router prvo obezbedi protok za igre a ono sto ostane ide ovima za DL. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Imash program valjda se zove "NetLimiter" . Pokushaj sa njim. Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Ja taj prog nikad nisam uspeo da namestim da mi shljaka kako valja... GL... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 ne radi mu net limiter posao jer imaju više kompova na toj gajbi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 Pa zar ne mozhe da podesi netlimiter na svakom kompu ponaosob da ogranici konekciju na 256 i to je to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 i sta onda verujes ljudima da ga nece dirati yeah right :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 to bi bilo malo glupo, zar ne? valjda je poenta da svako vuče maksimum koji mu je u tom trenutku dostupan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 nas cetvorica koristimo adsl od 1.5mbit e sad mene zanima dali postoji neki program kojim bi mogli da ravnomerno podelimo konekciju znaci da svima skida podjedanko.ovo mi je potrebno jer sam u nemogucnosti igrati counter ili war dok neko skida neki film ili muziku :D hvala unapred na odgovoru. Natravno da postoji Posto ne verujem da ces namestati trafic shaping na ruteru (statore prso si zvanicno), instaliraj programce (na klijentima tj kompovima) pod imenom dusuper controller. Podesi protok po kompu i eto voila Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 Natravno da postoji Posto ne verujem da ces namestati trafic shaping na ruteru (statore prso si zvanicno) Svaki covek uz dovoljnu dokumentaciju i motivaciju moze svasta da uradi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 to bi bilo malo glupo, zar ne? valjda je poenta da svako vuče maksimum koji mu je u tom trenutku dostupan? Pa znas kako, tebi je za WoW dovoljno 256, ogranicis druge na 256 i to je to. Nema potrebe da vuce maksimum, mada kapiram da netlimiter ima vec neko pravilo tipa max 256 osim ako se net ne koristi od strane drugih onda je max 512 i tako nesto. Treba malo ispitati. Statore, pa valjda se ta cetvorica likova vide, druzhe, pricaju itd. Ne bi bas bilo odrzivo da neko promeni brzinu a ovi ne izvale ... Sve u svemu, mozda nije bas najbolje resenje ali je zgodno za prelaz, plus ako netlimiter ima neki password a ovaj lik koji je postovao topic nekakav admin, moze da im ogranici i da ga bas briga. A moze da uradi i ovo sto je rekao igor, sto je slicno :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 Natravno da postoji Posto ne verujem da ces namestati trafic shaping na ruteru (statore prso si zvanicno), instaliraj programce (na klijentima tj kompovima) pod imenom dusuper controller. Podesi protok po kompu i eto voila Hmm,kranje fin programchic,korisniji za ovu priliku od netlimitera. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 Pa znas kako, tebi je za WoW dovoljno 256, ogranicis druge na 256 i to je to. Nema potrebe da vuce maksimum, mada kapiram da netlimiter ima vec neko pravilo tipa max 256 osim ako se net ne koristi od strane drugih onda je max 512 i tako nesto. Treba malo ispitati. Kako ce program sa jednog kompa da zna dal drugi komp koristi net i kolko ga koristi? To se moze podesiti jedino na ruteru. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 pa tehnički je moguće, i sumnjam da niko do sada nije napisao takav program, ali čemu to kada qos i slični protokoli na ruteru sasvim lepo odrade posao :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts