AlexG Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Elem, skinuo sam image, instalirao i igrica nece da radi. Javlja da ne moze da pronadje izvesni fajl emessage.txt, iako tamo gde ga trazi fajl postoji. Pokusao sam i sa DOSBox-om da pokrenem, medjutim isto... Jel zna neko kako da ovo resim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 E seti me koja je to igra, jako mi je poznata al' ne mogu da se setim ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Bioforge je strava igra i jedini razlog sto ovde nisam napisao - jaooo daaaa, koja strava igra, je to sto sam je se setio pre nekoliko dana + sam sa aletom pricao na msnu o njoj pre nego sto je postovao topic. A u pitanju je igra u kojoj te dovuku na planetu-zatvor i onda te malo seckaju i od tebe prave kiborga, pa ti pokusavas da pobegnes. Tipicna arkadna-avantura, kako se to tada zvalo, posmatrana iz treceg lica, i sa jednim od najboljih introa tog vremena. Kasnije sam citao da je to jedna od najboljih igara sa najlosijom prodajom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Bioforge je jedna odlichna igra, kao i sve sto je Origin ikada napravio, also u stara vremena dok je isus jahao dinosauruse i slushao Aiwa vokmen imao sam BF cover poster, ona slavna grafika 5 bioloshkih pristiju pretvoreno u 3 kibernetska... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandy Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Jbt gde ste je iskopali :) Stvarno je bila odlična igra svojevremeno. Ja je odigrah prvi put na 486DX na 33MHz :P Ako ne radi pod DOSBox-om, onda ne znam šta da ti kažem... Proguglaj malo, verujem da se još neko susreo sa istim problemom. Quote Dandy [RUR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Ja ne mogu da nadjem negde zgodnu kopiju, jel ima neka a da nije ova aletova, za slucaj da je u njoj kvar? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Elem, skinuo sam image, instalirao i igrica nece da radi. Javlja da ne moze da pronadje izvesni fajl emessage.txt, iako tamo gde ga trazi fajl postoji. Pokusao sam i sa DOSBox-om da pokrenem, medjutim isto... Jel zna neko kako da ovo resim? Proveri iz samog dosboxa, izlistavanjem fajlova, da li taj fajl postoji pod tim (punim) imenom. Oće DOS da otfikari naziv fajla i onda kao da isti i ne postoji. Ako nije to, otvori taj fajl i pogledaj šta ima u njemu, pa u najgorem slučaju iskopiraj sadržaj (s obzirom sa je txt) u neki novonapravljeni txt pa probaj tako. Inače, mega je igra, sf avantura sa izvođenjem u stilu Alone in the Dark (namerno nisam napisao Resident Evil, prilično sam siguran da je Bioforge stariji), a uvod kad te dopreme do baze i kad te onaj sajko secira je kultni. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted September 26, 2007 Author Report Share Posted September 26, 2007 Fajl postoji, probao sam i da iskopiram tj napravim novi....nije neki preterano bitan fajl, u njemu se nalaze poruke koje izlaze kada je neka greska u pitanju....jebga.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 probaj da ga reimenuješ ili obrišeš. možda puca baš zato što fajl postoji. i daj linak, da skinem pa da vidim. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 download Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Nek javi neko ko je skinuo i okacio na neki drugi server, mrzi me da se registrujem ovde. I ako moze i krace uputstvo kako da pokrenem igru :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 http://rs11.rapidshare.com/files/769723/Bioforge.rar Možda je ovo isto kao i ovo što je stavio Brue, al je direct linak. Radi provereno iz DosBoxa, ko bude imao problema da pokrene neka kaže, će da bude da ima da bude da namestimo da radi. (Sad sam se popalio, počeo da skidam Ečstaticu i Rebel Assault 2) Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted September 27, 2007 Author Report Share Posted September 27, 2007 (edited) Upravo skidam ovu verziju, ali prosli put sam isto skinuo neku te velichine i trazio mi je CD...? /edit Ne vredi, opet ista greska....chak sam i obrisao taj fajl i opet javlja isto......smorio sam se...... Edited September 27, 2007 by AlexG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Skini Dosbox zadnju verziju, mountuj image igre i pokreni dosbox. Kucaj npr: mount t e:\ -t cdrom (gde je E: drajv u kojem ti je mountovan image igre). Onda napravi na c disku folder bioforge i u dos boxu odradi mount v c:\bioforge. Na ovaj način si rekao dosboxu da ti je cdrom letter t: a da ti je drajv za instalaciju igre v: (koji će se nalaziti u c:\bioforge, kako bi ti sve bilo na gomili a ne razbacano). Sad u dos boxu kucaj t: pa install, i on će ti prepoznati v: ka drajv za instalaciju. Sad samo instaliraj igru, pređi na v: gde si je instalirao i pokreni je. U setupu koji će se pokrenuti tokom instalacije prvo stavi no sound svuda dok ne proveriš da li ti igra radi ili ne, posle možeš da experimentišeš za zvučnim karticama, jer dosbox ume da se zakuca ako se ne izaberu pravilna podešavanja za karticu ako je ona integrisana na matičnoj (tako ja imam). Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 jao hvala vam za sajt, nasao sam k240 :) A utopia? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted September 27, 2007 Author Report Share Posted September 27, 2007 (edited) RADIIIIIIIIIIIIII!!!!! HVALA PIPBOY!!!! GIVE THE MAN A CIGAR!!!!!!!!! Sad samo da se setim kako se igra! :D :D :D /edit HAHAHAHAHA sad sam procitao na nekom inostranom forumu da igra zahteva numpad :D mi sa lapovima ima da se pomuchimo :D :D :D Edited September 27, 2007 by AlexG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 kako profi nachin 2 dana pripreme da se pohvalish kako ne koristish desktop komp nego imash lap ;o))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted September 27, 2007 Author Report Share Posted September 27, 2007 JAO JAO KAKO ME JE OVAJ KOLE ODMA PROVALIO!!!2134 :* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Moracu da to isprobam kad vec radi. Ja imam tastaturu sa numpadom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myst Posted September 29, 2007 Report Share Posted September 29, 2007 Nisam dugo koristio DOSBox, pa me interesuje da li nove verzije rade dobro sa D-Fend-om? Jednostavnije je. Quote Screw You Guys, I'm Going Home! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts