Jump to content

Evo i nečeg ozbiljnog za promenu

Recommended Posts

Lepi su ali posle nekog vremena svi pochinju da smaraju osim ovog sa shamponom koji me iz nekog razloga napaljuje :)

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Izgleda da sam se uzalud ponadao da će neko možda malo prelistati vikipediju i saznati nešto novo. Ipak ću morati sam da nešto napišem.

Edited by tomkeus

You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet...

We apologize for our ignorance mighty guru.

[13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama

[23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda

[23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem

[01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku

[01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke

Izgleda da sam se uzalud ponadao da će neko možda malo prelistati vikipediju i saznati nešto novo. Ipak ću morati sam da nešto napišem.

ja sam izguglao i skontao za ferofluide i donekle za tečnost koja skače (verovatno zato što ne znam engleske prevode za pojmove kao što su viskozitet i površinski napon, a mrzelo me je da baš toliko guglam :)), ali ovo sa magnetizmom i superprovodnicima sam shvatio ko ciga matematiku ;)

Meni je jedino interesatan Meissner-ov effekat, kontam u chemu je fora. Joj kad se setim kakve sam teorije ima na temu superprovodnika, mada ova mi nikad nije ni pala na pamet. Kao i uvek, sve spadne na verovatnocu da neko proba nesto sa jednom namerom, a zavrshi sa nechim potpuno nevezanim i mnogo fascinantnijim.

ja sam izguglao i skontao za ferofluide i donekle za tečnost koja skače (verovatno zato što ne znam engleske prevode za pojmove kao što su viskozitet i površinski napon, a mrzelo me je da baš toliko guglam :)), ali ovo sa magnetizmom i superprovodnicima sam shvatio ko ciga matematiku ;)

OVo me podesca na shtreberski fazon iz osnovne shkole:"Uchiteljice,uchiteljce videte ja sam jedini uradio!" :P

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -