Jump to content

Beowulf

phantomq

Recommended Posts

...skinuh sinoc i ustajem danas, palim da gledam jbte poceo sam da se 3pujem da mi je sjeban monitor/player/kodeci i da se slika ne prikazuje kako treba...kad ono stvarno tako ...

WTF STA JE SA ANIMACIJOM!?

znaci jebeno TURSKI STAR WARS je bolji od onog sranja od animacije, ko lutke iz robne kuce FFS

cek.. ja jebeno ne kapiram .. jel ovo nastavak "beowulf feat cika lambert" ili onog sranja koje se zvalo ja mislim "beowulf i grendel" ... mada po izgledu je ovog drugog , sto me apsoultno ne zanima...

ocu bre da gledam matoru lozanu od lamberta kako pegla monstrume , a ne nekog emo vikinga

nemoj tako kole, cika lambert je u svoje vreme bio baja ko dzej !

cuo sam dosta zalbi na animaciju u filmu, ali ne izgleda loshe, modeli su prilicno dobro uradjeni tako da cu da pogledam.

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

loša animacija, a još lošije modelovana većina likova (osim Beowulfa, Hrothgara i Angeline) + muzička podloga jako siromašna (pola filma imam utisak da gledam pozorišnu predstavu) + Angelina se pojavljuje u 3 (tri) scene

sjebali su ovo skroz

gg no re

p.s. navodno je 3D verzija filma za par redova veličine bolja. Šteta što to u Srbiji neće moći da se pogleda.

Edited by Trooper

poenta, dragi bole, je u tome da ova film nije sniman tj da nisu koristene specijalne kamere i film kao za igrane imax stvari nego, posto je u pitanju digitalno proizveden film, samo je za imax verziju dato kompovima u renderfarmi da drndaju malo duzhe da se postigne taj nivo detalja i elementi slike potrebni za imax prikazivanje

a radnju mita u beowulfu ko ne zna zaista kakav je to gik? =o)

Nisam ja pricao uopste o imaxu, vec o tome da je film sniman digitalnom kamerom gde su glumci bili odeveni u ona specijalna odela sa "tackicama". Sir Hopkins je rekao da je sve scene snimio za 8 dana i da je to neuporedivo kraci period od klasicnog snimanja i da mu je to zanimljivo. Ne znam da li je ovo prvi film posle Final Fantasyja koji je tako sniman, ali je pametnije porediti ta dva filma vizuelno, nego ovaj sa animacijom Shreka. To je bila poenta.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

ovaj film zasluzhuje da se poredi samo sa polar expresom jer je beowulf evolucija tehnologije iz prvopomenutog

takodje ne treba meshati "referentni" motion capture za FF:tsw sa "full performance captureom" koji je radjen ovde i iako bi drugi teorijski trebalo da je bolji zapravo iza njega je manje rada i to se vidi u "kvalitetu animacije" o kom svi prichaju

takodje...ako 5 digitalnih kamera vata referentne tacke po tebi i sve to fiduje u komp i onda na kraju iz tog materijala se napravi 3d model da li je to snimanje glumca? jer posle ce rezhiser da uperava virtuelnu kameru u taj 3d model pa kad odredi kako ce da "snima" tu scenu onda se taj pogled na scenu setuje i shalje na rendanje...da li je snimanje 'vatanje tachaka ili ono sto rezhiser radi sa tim podacima?

sve se svodi na to da zemekisu pri pravljenju i polara i ovoga nije bila prva stvar na listi da napravi dobar film - zato su oba treshevi svoje vrste, no, ono sto mu je bila prva stvar na listi - guranje u smeru buducnosti - polako, ali sigurno ide ka napred. od polara do sada je ispeglao problem sa ochima...sledeci put ce lica i sinkineziju koja more ovaj film...posle toga nesto cetvrto, sve sa cilkem da napravi platformu koja sa jedne strane daje njemu kao rezhiseru nevidjenu slobodu i mogucnost da napravi 4-5 filmvoa godishnje (i uzme pare za njih) mada praviti sranje danas kako bi mogao da napravish nesto dobro sutra je ko neki komunjarski slogan...

Jebga, tako stvari napreduju. Samo ne znam sta je vece od hiperprodukcije? To su strasne stvari.

U svakom slucaju, kad pogledas da je iz katastrofalnih specijalnih efekata (iz danasnje perspektive) tipa Luke Skywalker na onoj zivotinji na planeti Hoth, izrastao jedan studio Light and Magic, THX, i slicno, onda treba biti nezan prema ovakvim poduhvatima.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Sve mogu da im oprostim, ali animaciju konja i onu scenu gde Beowulf trchi do mosta ne mogu!!! Juche i prekjuche je u Moskvi bio CGevent, bili su ljudi iz Sony Imageworks-a i Pixara, a takodje su pokazali efekte iz novih ruskih filmova - Mongol i 1612. Animacija konja u Mongolu je 10 svetlosnih godina ispred ove u Beowulfu!!

Film kao film, Beowulf nije toliko losh, ali mu fali emocionalnosti - jedan kadar Ratatuja ima 5x vishe emocija nego ceo Beowulf... Gledao sam film inache u moskovskom IMAX-u i moram priznati da zaista efektno izgleda.

А в чем сила, брат?

jeste 3D imax je bolje, nek pogleda uveta u cheshkoj pa nek javi...mada cenim da su 3d imax dokumentarci, oni okeani i prirode i sta li vetj opet bolji od toga =o)

Vala i razmisljao sam se dal vredi za takav tresh od filma otici u imax, al karta za beowulfa je 10e, ako ne zbog glume i price, onda zbog grafike!!!

ne znam meni je film skroz kul. nisam nista ocekivao a dobio sam po meni sasvim solidan film i pricu koja po meni odlicno prati radnju "tog doba"

ne znam, ja sam skroz zadovoljan, nije neki masterpiece al nije ni krsh

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.