grdja Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 Da vidimo, kultne igre od posle 2002? Ne racunam 2002, nego 2003+. DOTA? WOW? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 (edited) grdja> [bespotrebni hejt]dota je mapa[/bespotrebni hejt] :) Edited August 30, 2007 by Jokerman Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grdja Posted August 30, 2007 Author Report Share Posted August 30, 2007 grdja> [bespotrebni hejt]dota je mapa[/bespotrebni hejt] :) Zaboravio sam kad je neko igrao War3, a dota se u igraoni igra skoro svakog dana. I sam war3 je izasao kad. pocetkom 2002?, Rekao sam za igre od posle 2002. Ajde sta je izaslo. Pretpostavljam da je za nekoga neki fudbal ili menadzer koji je izasao posle 2002 stekao kultni status ali o tome nemam informacija. Facr Cry je dobra igra ali ni blizu "kultnog statusa" Doom 3 i HalfLife 2 necu ni da komentarisem, Sta ostaje? Battle for Middle Earth? Kako igra koja ima nastavak ili ekspanziju svaka 6 meseci moze da bude kultna, cist EA stanc bez pauze, NFS takodje. Vampire Bloodlines, dobra igra, ali ne ono sto je woodoo pitao. Znaci realno u periodu 2003-2007 ja ne mogu da se setim ni jedne igre koja je postala legenda. Dok u periodu 1999-2002 imamo HalfLife, Fallout 2, Diablo 2, Homeworld, System Shock 2, Freespace 2, ma jel treba upste da nabrajam? Ajde vudo ako kazes da je Oblivion kultna igra, da vidim dali smes da toliko lupis? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Pa meni jeste :) ali objektivno nije. Recimo da bi KotOR 1 mogao da se približi toj kategoriji, ali opet ne smem da tvrdim, zaskočiće me Wulfi :) Tako da je prilično žalosno stanje u zadnjih nekoliko godina, i ja od igračke industrije više ne očekujem ništa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 meni je freelancer kultna igra samo ne znam kad je izasla, isto i homeworld Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 meni je freelancer kultna igra samo ne znam kad je izasla, isto i homeworld fl je iz 2003ce kao i hw2, hw1 je iz 1999te Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Ah, homeworld... mogao bi dvojku opet da predjem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 a najsavrseniji homeworld je ubedljivo homeworld cataclism... genijalno odradjen, genijalna prica sve genijalno Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 naaah, prvi, sa onom muzikom, onom atmosferom i onim nebalansom od salvage korveta ce uvek biti najbolji ;o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 (edited) da ali multy gun ion corvette?!? kako je to seklo kroz sve zivo boze moj kad se setim :) i u dvojci kako sam se lozio na battleshipove(one protivnicke) kad ispale rakete ti zumiras na protivnicki brod, vidis kako ti se rakete priblizavaju i vidis kako ispaljuje dva torpeda... ijuuuuuu za 10 sekundi protivnicki destroyer je destroyed :) Edited August 30, 2007 by Jokerman Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 hocemo homeworld 3 :((( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 khm...multibeam frigate, ne korvete su bile lepo zarobljive u kecu pomenutim salvage korvetama = gg =o))) posle u Cat si mogao da ih pravish istina ali nije bilo abjuzinga u toj meri + tamo su realno drednoti bili najubavija stvar ;o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 ako cemo realno onaj lovac sto dobijes na kraju kataklizme >>> all lovac naoruzan jonskim topom... mislim sta reci :) ne mozes ga pogoditi, a dere i fregate i sve zhivo i nezhivo :) Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 ali nije poenta da je nesto nebalansirano, mora da bude i ubavo pride ;oP no ovde smo da prichamo o kultnim igrama nakon 2002ge...nemam ideju dal tako nesto postoji ;oP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 hmmm multibeam frigate je krsh i on je iz dvojke ukoliko me pamcenje dobro sluzi? Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grdja Posted August 30, 2007 Author Report Share Posted August 30, 2007 hmmm multibeam frigate je krsh i on je iz dvojke ukoliko me pamcenje dobro sluzi? ZOMG masa ljudi je igrala Homeworld. Multibeam fir je bio jedinica koja je mogla da se pravi u Cataclizmi, ekspanziji za keca. Cudna jedinica, ima nekoliko lasera , svi u razlicitim pravcima, tako da trebas da je dovedes u sred protivnicih brodova da ozezi sa svime sto ima. Ali zato. All time favourite. Homeworld kec, nivoi u Kadesh maglini, ono crveno 5-7 misija, valjda. Beli brodovi te napadaju. Ima kao multi beam frig koji ima 4 lasera napred. Kad to raspali. A salvage corvete ih gledaju gladnim ocima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 da, mislio sam na te multibeamove iz keca i sta bre gledaju ih gladnim ochima? =o)) pa ja sam zbog toga samo nivo pre zavrsahvao sa mislim 26 salvage korveta, i onda ih lepo postavish malo iznad pre nego sto triegerujesh animaciju, i kad krenu hostile ka tebi samo uletish i 8 komada apish sigurno ;o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 uf homeworld kec je zaista kultna igra. ta atmosfera i muzika su me u dusu moju klinacku dirnuli. jel se secate one mape kad ste na nekom space graveyardu pa onako neki ogromni metalni delovi hoveruju okolo ko zna od cega delovi mozda neke stare space station. briljantna igra. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 (edited) Po meni, a ovde ne ukljucujem igre koje ja licno volim, vec cisto igre koje su ostavile neki utisak na gaming scenu i donele mozda nesto novo u navedenom periodu, ili bile dugo ocekivane i nisu razocarale, ili napravile boom u svom zanru itd itd (preskocio sam nastavke koji su izasli kasnije): 2002: Warcraft 3: RoC Medieval: Total War Battlefield 1942 Grand Theft Auto III Mafia: The City of Lost Heaven 2003: C&C: generals Prince of Persia: Sands of Time Call of Duty Need for Speed: Underground 2004: Rome Total War Warhammer 40000: DoW Far Cry World Of Warcraft Everquest 2 Doom 3 2005: Guild Wars 2006: Company Of Heroes The Elder Scrolls 4: Oblivion Ma koliko volim Fallout, ali, ako je on pod "kultna", onda su definitivno i sve ove gore navedene. To sto ga mi volimo, obozavamo itd, ne znaci da su ga neki cak i igrali. A da uporedjujem broj igraca svake sa FO2, ne vredi niti zelim. Licno, cini mi se za period 2002-2007, na celokupnu scenu, bez obzira na zanr, najvise je uticaj i status kultnog ostvarilo djubre od WoWa. Edited August 31, 2007 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 uuuuu... da bi igra postala kultna mora da prodje mnogo vise vremena, a i moramo da definishemo zasto je igra kultna...da li je donela nesto novo tog momenta u svom zanru, koliko je bila popularna, koliko je sada popularna, koliko je uticala na ostale zanrove, da li je postala referenca za ostale igre tog zanra i tome slichno doom 3 to svakako nije, jer ga je u startu popljuvalo 50% igracha i danas ga se malo ko seca uopste, bolivion takodje jer je proslo samo godinu dana, mafia? huhuuuuuu jel wow redefinisao zanr? sta je epohalno novo doneo? ne znam, jer ne igram mmo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
support Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 (edited) Darwinia-odlicna ideja Max Payne-jedna od najboljih igara uopste Edited August 31, 2007 by support Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 @maki - misija junkyard dog, imba ;o) @g - pa ako tako gledash samo jedan blizzova igra je takva - sc, no sve ostale su popularne i imaju kultni status/following... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 jeste, najbolje da 50 igara ima kultni status :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 (edited) jel wow redefinisao zanr? sta je epohalno novo doneo? ne znam, jer ne igram mmo wow je pokrao sve najbolje od uspesnih frp i mmo igara i to stavio u jedan kosh, malo izmenio imena i izgled i napravio da sve od vaznosti traje sto godina kako bi se igralo sto duze i placalo sto vise pretplata. za to imaju sjajan tim i to im se isplatilo. mogla bi im se dodeliti titula najboljeg oprotuniste i plagijatora sa odlicnim skillom da se to zamaskira tek da ih ne mogu tuziti, ali to tesko ima veze sa topicom :) to mi je pre primer dobrog gejming menadzmenta. @topic e da Max Payne je po meni kultna igra i kec i dvojka, pre bih to zaokruzio u celinu. Edited August 31, 2007 by bionic.man Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 kako 50 igara majketi? pa oni imaju 5 igara o chemu ti prichash? i da, lost vikings jeste kultna igra ;oP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts