mohican Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Ja sam tu "genetsku" privrzhenost o kojoj bole prica shvatio kao tendenciju svakog ljudskog bitja da se vezhe za teritoriju na kojoj zhivi dugo vremena a ne na nacionalizam, rodoljublje i sl ... Ja sam izneo mishljenje na osnovu iskustva gde mi sama teritorija nije nimalo nedostajala vetj su mi ljudi, prijatelji, devojka, roditelji nedostajali a to nije ni ljubav prema teritoriji ni nacionalizam ni rodoljublje i zato sam sporio boletov post. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Mozda je mohi problem sto od sume ne vidis drvece ? Da izuzmemo sumu, u tvom slucaju ljudi, prijatelji, devojka i roditelji, da li bi i dalje tvrdio da te ono drvo sto je ostalo tj. teritorija *kako sterilan naziv* ne zanima ? Da zivis sam na ostrvu na kom nema nikog osim tebe i tog ostrva od kako si se rodio i da posle 20+ godina dodje brod i ti odes da li mozes da kazes sa 100% sigurnoscu da nebi osetio bilo kakvu emociju za dato ostrvo a da istu tu emociju neki poistovecuju sa nacionalizmom ili rodoljubljem ? Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 mogutje da je tako, i da sam ja ovo pogreshno shvatio Kod svih ljudi postoji ljubav prema otadzbini, nazovimo to tako. To osecanje nikako ne potice samo od obrazovanja i okoline, vec zadire u genetiku, nesvesno, itd. u tm sluchaju ne zhelim dalju raspravu. ta potreba da se chovek vezhe za teritoriju vetj potpada pod primalne nagone koje je militj spomenuo na topiku o kanibalizmu. a tamo sam rekao shta sam imao da kazhem :] Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 otvorite topic rami vs bole i ponekad mohi :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Mozda je mohi problem sto od sume ne vidis drvece ? Da izuzmemo sumu, u tvom slucaju ljudi, prijatelji, devojka i roditelji, da li bi i dalje tvrdio da te ono drvo sto je ostalo tj. teritorija *kako sterilan naziv* ne zanima ? Da zivis sam na ostrvu na kom nema nikog osim tebe i tog ostrva od kako si se rodio i da posle 20+ godina dodje brod i ti odes da li mozes da kazes sa 100% sigurnoscu da nebi osetio bilo kakvu emociju za dato ostrvo a da istu tu emociju neki poistovecuju sa nacionalizmom ili rodoljubljem ? Ne nije mi nedostajala teritorija jer je ova gde sam bio chak bila lepsa ako mogu tako da se izrazim, a to o chemu ti prichash je nostalgija. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartman_ Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 Zeky bre car,uzhivaj matori...!!! Alkohol je u igri... Quote ONE LOVE, TJM! www.last.fm/user/uNkindTJM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack-O-Lantern Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 sve stoji. zhiveo sam u americi i zhivecu. juche sam potpisao. kad odigram finale lige shampiona i dam pobedonosni gol, onda se vracam u srbiju. jebi ga, san je san. a vi prichajte shta god hocete. Quote Alan Smith ftw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zEki Posted September 1, 2007 Author Report Share Posted September 1, 2007 Hahha, koja je ovo renesansa. Ramirez nisam hteo da tj. nisam u stanju da ispricam nesto, a da je za tebe ili za ostale novo i nesto sto do sada nisi cuo. Jednom kada budem zavrsio knjigu bice jedna glava i o tome. ;))) Btw sto se tice toga da li volis svoju otadzbinu ili ne to mi nekako vise naginje na one stare komunisticke. Otadzbina koje ime zans. :))) Anyway vise ne mozes ni da odgovoris niti da objasnis adekvatnim recima taj osecaj koji dobijas pre ili kasnije... Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 ne idem nikuda iz Beograda ...kakav je takva je meni odgovara ...znam dosta ljudi koji kaza a Beograd kurac ovo ono mi cemo da palio preko da radimo ....Ma nema sanse...neka budem i klosarchina raspala necu otici odavde Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts