Jump to content

Nisam dugo pisao nesto onako duboko

Recommended Posts

Ja sam tu "genetsku" privrzhenost o kojoj bole prica shvatio kao tendenciju svakog ljudskog bitja da se vezhe za teritoriju na kojoj zhivi dugo vremena a ne na nacionalizam, rodoljublje i sl ...

Ja sam izneo mishljenje na osnovu iskustva gde mi sama teritorija nije nimalo nedostajala vetj su mi ljudi, prijatelji, devojka, roditelji nedostajali a to nije ni ljubav prema teritoriji ni nacionalizam ni rodoljublje i zato sam sporio boletov post.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Mozda je mohi problem sto od sume ne vidis drvece ? Da izuzmemo sumu, u tvom slucaju ljudi, prijatelji, devojka i roditelji, da li bi i dalje tvrdio da te ono drvo sto je ostalo tj. teritorija *kako sterilan naziv* ne zanima ? Da zivis sam na ostrvu na kom nema nikog osim tebe i tog ostrva od kako si se rodio i da posle 20+ godina dodje brod i ti odes da li mozes da kazes sa 100% sigurnoscu da nebi osetio bilo kakvu emociju za dato ostrvo a da istu tu emociju neki poistovecuju sa nacionalizmom ili rodoljubljem ?

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

mogutje da je tako, i da sam ja ovo pogreshno shvatio

Kod svih ljudi postoji ljubav prema otadzbini, nazovimo to tako. To osecanje nikako ne potice samo od obrazovanja i okoline, vec zadire u genetiku, nesvesno, itd.

u tm sluchaju ne zhelim dalju raspravu. ta potreba da se chovek vezhe za teritoriju vetj potpada pod primalne nagone koje je militj spomenuo na topiku o kanibalizmu. a tamo sam rekao shta sam imao da kazhem :]

Mozda je mohi problem sto od sume ne vidis drvece ? Da izuzmemo sumu, u tvom slucaju ljudi, prijatelji, devojka i roditelji, da li bi i dalje tvrdio da te ono drvo sto je ostalo tj. teritorija *kako sterilan naziv* ne zanima ? Da zivis sam na ostrvu na kom nema nikog osim tebe i tog ostrva od kako si se rodio i da posle 20+ godina dodje brod i ti odes da li mozes da kazes sa 100% sigurnoscu da nebi osetio bilo kakvu emociju za dato ostrvo a da istu tu emociju neki poistovecuju sa nacionalizmom ili rodoljubljem ?

Ne nije mi nedostajala teritorija jer je ova gde sam bio chak bila lepsa ako mogu tako da se izrazim, a to o chemu ti prichash je nostalgija.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Hahha, koja je ovo renesansa.

Ramirez nisam hteo da tj. nisam u stanju da ispricam nesto, a da je za tebe ili za ostale novo i nesto sto do sada nisi cuo. Jednom kada budem zavrsio knjigu bice jedna glava i o tome. ;)))

Btw sto se tice toga da li volis svoju otadzbinu ili ne to mi nekako vise naginje na one stare komunisticke. Otadzbina koje ime zans. :))) Anyway vise ne mozes ni da odgovoris niti da objasnis adekvatnim recima taj osecaj koji dobijas pre ili kasnije...

V