Jump to content

Xbox 360 svasta nesto ;)


Lucky

Recommended Posts

Tek sam sad izvalio da nemam bolji deo foruma u kojem bih ovo postovao. Mozda je vreme za otvaranje nove sekcije? :) Sve u svemu, evo nekoliko pitanja za domace vlasnike Xbox-a, a ako se neko seca gde bi ovaj topic trebalo da bude, neka javi.

1. Kod koga odneti Xbox na "patchovanje" i koliko je to otpr para?

2. Imam jedno glupo pitanje - Ako Xbox povezem na monitor, gde cu da povezem zvucnike? Posto je kabl isuvise kratak da bi stigao do zvucnika, koji pak opet cesto nemaju taj audio-in kakav Xbox trazhi. Kako ste vi resili to pitanje, ako ste ga uopste resili, ili svi kachite Xbox na TV?

3. Jel ima neko ovde xbox igre, da ne moram sve skidati, rado bih da ih pokupim narezane i kompenzujem praznim diskovima ili pak drugim nekim sadrzajima, serije, igre ...

To je valjda to :)

Link to comment
Share on other sites

1. Virtual Master na Novom Beogradu, blizu Mek Drajva, ili Lucifer na Benchmarku

2. Pa valjda kupiš produžni kabl sa konvertorom :) ne razumem tačno šta te muči, ako koristiš monitor onda je prirodno da koristiš i odvojene zvučnike, osim ako monitor nema zvučnike, ali to je praktično isto.

3. Imam ja Oblivion za 360 [:D]

Link to comment
Share on other sites

1. Tako sam i mislio, za Virtua Master. Skapirao sam da to flashovanje nije problem ni u kucnoj radinosti, al' se ne bih sa tim zez'o. Cenu ne znas?

2. Pa problem mi je to sto nemam taj produzhni kabl, niti posle mogu da nakachim na zvucnike zapravo. Jerbo, da imam Z5500 onda bi mi bilo lako. Nasao bih produzhni u koji ustekam L i R i tamo na kraju konektujem na centralni kontroler. Ali posto imam Z2300 tamo gde je Xbox, onda imam i problem sa konektovanjem. Moguce da nisam razmislio dovoljno o tome ;) ali Xbox kao izlaz ima onaj standardni chinch konektor (tj. dva, levi i desni) a Z2300 ima pak onaj standardni 3.5 konektor za zvucnu karticu. Sad, ja bi trebalo da nabavim neki produzni tipa chinch to 3.5 pa da ga zabodem u zvucnu u audio-in i onda preko toga da shibam na zvucnike? Ili ima neka laksha shema?

3. Imam i ja! :)

Link to comment
Share on other sites

Moram priznati da se uopšte nisam udubljivao u temu (ali znam da može da pušta DVD-jeve pa je glupo da nema 5.1) u svakom slučaju, konektor izgleda ovako. Na jednom kraju je deo "TV" i ima tri ta konektora (za video i dva za audio) a sa druge strane je deo "HD" na kojem ima mislim četiri ona priključka (kapiram da je tu taj 5.1 plus video). Nove verzije imaju HDMI, kao što nas je vudu obavestio na sajtu Tech Industry, ali ja nemam taj Xbox :)

Link to comment
Share on other sites

Pa čekaj, onda ti prosto trebaju tri stereo kabla (dva činča -> stereo banana) za svih šest kanala, i sa njima to povežeš na zvučnike (ne znam kako izgleda rear panel na xboxu ali verovatno je ko na DVD plejeru, dakle šes' komada izlaza). Taj kabl što imaš čisto downmixuje na stereo za potrebe televizora koji nema 5.1, ali koliko razumem ti hoćeš monitor i PC zvučnike i prema tome ti taj kabl ne treba.

eidt: Aha, sad vidim da si rekao da nema. Onda jebiga, ne preostaje ti ništa nego da za tri od četiri izlaza lepo kupiš tri stereo kabla (stereo banana -> stereo banana) i to sastaviš sa zvučnicima.

Edited by voodoo_
Link to comment
Share on other sites

Laki mislis 'patchovanje' da cita kopije ili update firmwire-a???

Jer ako mislis na update to mozes da uradis sam preko USB-a ili konekcijom na LiVe servis.

A sto se tice igara imam ja oko 15-ak pa ako te zanima nesto ostavi mi tvoj msn na pm, pa cemo da se dogovorimo nesto.

Edited by Lizzard King!!!
Link to comment
Share on other sites

Rear panel na Xboxu izgleda ovako:

http://www.ixbt.com/consoles/images/info_x...h_rear_full.jpg

Skroz levo je konektor za struju, skroz desno je LAN + USB zadnji, a ono sto nas interesuje je ovo sto pomalo podseca na stari LPT za stampache. Tu se usteka kabl koji se na svom drugom kraju racva u te dve grane, HD i TV, koji izgleda ovako:

ProToHDTV.jpg

Postoji i VGA verzija kabla, koja meni opet ne treba, jer mogu da nakacim Xbox na ovaj video in (imam na monitoru), ali i taj VGA opet ima dva chinch konektora za zvucnik.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...