Jump to content

Psx Controller

jasamnepismen

Recommended Posts

Nabavio sam od ortaka gamepad od Sony Playstationa. Kabal je promenjen pa nije vishe prikljuchak za Sony vec onaj za starije shtampache(ne znam kako se zove). Utaknem ga lepo u komp, instaliram drivere, i u Game Controllers pishe da je instaliran ali pishe Not Conected. Davao je gamepad desetini ljudi i desilo mu se josh jednom da kod nekog lika pishe Not Conected. Skidao sam i druge drivere i ista stvar. Zna li neko u chemu je problem? Molim bez odgovora "justfuckinggoogleit" poshto sam to vec radio i nisam nashao nishta pametno...

.

Pitanje je kako on to radi sa paralelnim portom. Postoji mogucnost da treba da koristi poseban mod porta koji se, slagacu te, zove nesto tipa ECP ili tako nekako. Udji u BIOS ploce i pokusaj da nadjes neko setovanje koje u nazivu ima nesto tipa ECP mode for LPT i pokusaj da ga stavis na enabled, odnosno obrnuto ako ti je do sada bilo to setovanje a nije radio. Postoje na nekim plocama i opcije da bude zajedno ukljucen i ECP i standardni EPP mod, pa malo se igraj sa tim kombinacijma. Ono long shot je, ali zaista ne znam kako bi se to drugacije resilo. Ta podesavanja se inace obicno nalaze u Advanced settings pa u I/O Configuration ili nesto slicno.

Heghlu'meH QaQ jajvam