iguana Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 @igi jer ako bi taj ds naprasno otishao u desne vode b92 sigurno ne bi pratila. siguran sam da bi b92 pratio ds i da su desni ekstremisti, jer kada se radi o metro-urbanoj televiziji koja emituje velikog brata ne moze da pricamo o nekom moralu, idealima ili principima, osim ako novac nije sada i ideal ili princip Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Aj sad i ti jedesh govna ... misli se na zhelju da se neshto uradi u budutjnosti poshto u proshlosti nije jelte sto je ocigledno .... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 slepo pratish jedan put igi :] zashto bi oni ishli za ds-om kad od tog ds-a nemaju nishta. ne platjaju ih oni. kad bi ds otishao u neko neku desnu stranu, nashao bi b92 vetj nekog drugog da promovishe. Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 siguran sam da bi b92 pratio ds i da su desni ekstremisti, jer kada se radi o metro-urbanoj televiziji koja emituje velikog brata ne moze da pricamo o nekom moralu, idealima ili principima, osim ako novac nije sada i ideal ili princip Kako sad to? Pa odlucite se. Zar stranci ne diriguju b92jkom? Zar stranci nisu protiv extremnih desnichara? ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 amerikanci su na primeru latinske amerike 70tih i 80tih godina pokazali koliko su protiv ekstremnih desnicara. Informishi se mohi o primerima Nikaragve, Argentine, Chilea,.... takvih primera ima i sada Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 amerikanci su na primeru latinske amerike 70tih i 80tih godina pokazali koliko su protiv ekstremnih desnicara. Informishi se mohi o primerima Nikaragve, Argentine, Chilea,.... nisu oni tu bili na strani desnichara, vetj na strani svojih interesa (koji su ti desnichari mogli da im obezbede). u srbiji to nije sluchaj tako da je ta pricha malo shuplja :] Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Ah oprosti ja sam bio pod utiskom da se vi ponositi nacionalisti gnusate chinjenice da smo banana republika? Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 jbga, banana republikom je chine oni koji je tako gledaju... nego mnogo smarate na forumu, daj da vodimo ljubav i pravimo decu :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Nemamo mi motj otelotvorenja iluzije ... ona je takva a gledanjem tako na nju bi trebalo samo da pomogne njenom napretku. Kaka crna deca jes ti shenuo O.o a ti beshe vetj imash jedno :| jbg ITS YOUR FUNERAL :P Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 nisu oni tu bili na strani desnichara, vetj na strani svojih interesa (koji su ti desnichari mogli da im obezbede). u srbiji to nije sluchaj tako da je ta pricha malo shuplja :] pa svejedno, ako bi ds bila desnicarska stranka i kada bi njeno delovanje bilo u skladu sa interesima USA, usa bi ih i tada podrzala. CAk i kada bi radikali delovali u skladu sa interesima Amerike, i Amerika bi njih podrzala bez ikakvog obzira na proshlost. Ne kapiram svrhu tvog posta. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 kada bi radikali delovali u skladu sa interesima amerike (ili ko god da finansira b92) onda bi oni popunili prostor politichke opcije koje b92 podrzhava. to je naravno tako samo u teoriji, for the sake of argument. imash nevidjeni talenat da vrdash u raspravama da bi se izgubila sushtina :p Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 slepo pratish jedan put igi :] zashto bi oni ishli za ds-om kad od tog ds-a nemaju nishta. ne platjaju ih oni. kad bi ds otishao u neko neku desnu stranu, nashao bi b92 vetj nekog drugog da promovishe. Zato sto jedni i drugi od istih dobijaju pare. Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 pa svejedno, ako bi ds bila desnicarska stranka i kada bi njeno delovanje bilo u skladu sa interesima USA, usa bi ih i tada podrzala. CAk i kada bi radikali delovali u skladu sa interesima Amerike, i Amerika bi njih podrzala bez ikakvog obzira na proshlost. Ne kapiram svrhu tvog posta. Kad bi radikali delovali u skladu sa interesima Amerike kao takvi bi prestali da postoje jer se njihovo trenutno delovanje zasniva na radjenju upravo suprotnog od svega sto ovi zhele. Pritom kao shto reche ramirez onda bi njihov program postao slichan recimo ds-ovom i gde je onda problem sto bi ih b92 podrzhao? Chak stavise bi time pokazali da nisu licemerni vetj angazhovani za svoju ideju. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Zato sto jedni i drugi od istih dobijaju pare. u cilju dalje konstruktivne rasprave, zamolitju tebe, i bilo koga drugog ko pravi nepotrebne digresije da se uzdrzhi od istih. hvala :] elem, da zavrshimo sa ovom prichom oko ds-a... zamisli da ds ne dobija pare od istih kao b92 (do dushe, ja ne verujem da uopshte dobijaju pare kao stranka od sorosha ili koga god), i da zaokrene na desno. a da iza b92 ostanu isti finansijeri? mmmkay? Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Zato sto jedni i drugi od istih dobijaju pare. Dobijali su pare da svrgnu Slobu i to je to, nakon toga mi nesto nije poznato da su dobijali finansije. Ja verujem da se b92 sam izdrzhava a da dotichni akcionari ubiraju profit chak shta vishe. Koje vi informacije imate da prosipate takve rekla-kazala argumente? Kad smo vetj kod kritikovanja njihovog izvestavanja. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Koje vi informacije imate da prosipate takve rekla-kazala argumente? Kad smo vetj kod kritikovanja njihovog izvestavanja. B92 trust iz Beograda - 35,5 % Ist kapital fond (preko Kiparskog Salinka ltd) - 9,5% Medija divelopment (Soroš) - 39 % Deksi ko (Slobodan Vučićević) - 9% Mali akcionari - 7% Ovo su javni podatci, samo to je dovoljan argument za koga rade i zasto to rade. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 (edited) To su vlasnici, akcionari kojima je bitan profit pored ostalog a to ostalo mi mozhemo samo da nagadjamo. Koji dokaz imas da ti vlasnici finansiraju firmu chije akcije poseduju? Gde je tu logika? Sto bi rekao kristijan TO JE JEDAN APSURD. B92 je dobio pare od zapada da postane ovo sto jeste danas ali ja smatram da od tada ne dobijaju nikakve finansije spolja niti ima javno predstavljenih dokaza za to, a na vama je da mi predstavite neke dokaze koji ukazuju na suprotno jer ako se dobro setjash NEVIN DOK SE NE DOKAZE SUPROTNO. Pritom bi takvi podaci trebalo da budu dostupni nbs-u recimo zbog poreza i sl. Edited May 23, 2007 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 To su vlasnici, akcionari kojima je bitan profit pored ostalog a to ostalo mi mozhemo samo da nagadjamo. Koji dokaz imas da ti vlasnici finansiraju firmu chije akcije poseduju? Gde je tu logika? Sto bi rekao kristijan TO JE JEDAN APSURD. B92 je dobio pare od zapada da postane ovo sto jeste danas ali ja smatram da od tada ne dobijaju nikakve finansije spolja niti ima javno predstavljenih dokaza za to, a na vama je da mi predstavite neke dokaze koji ukazuju na suprotno. Pa cekaj neko je dao pare da bi nesto bilo u njegovom interesu, o cemu ti pricas? Pa dobili su finansije spolja da naprave ovo sto su napravili a sad im i ne treba vise kapital spolja jer sami mogu da se izdrzavaju ali to nema nikakve veze sa tim da oni ne zavise od tih ljudi koji su ulozili u njih pare. Da ja dam 3 miliona evra na primer studiju B naravno da ce oni sprovoditi ono sto ja kazem jer je gazda onaj koji drzi kapital. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Ajmo sad jos malo hejta, posto ih treba hejtovati: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yy...p;nav_id=247878 To je link o danasnjem izvestaju o izricanju presuda za ubistvo Djindjica. Ne mogu napisati Zorana, nisam znao coveka, iako bi vi, ostrasceni to tako napisali i personalizovali. No, na stranu to, idemo dalje: Reakcije osuđenih i rodbine Ulemek, kome su izrečene tri pojedinačne kazne od 10, 40 i 12 godina, kao i jedinstvena kazna od 40 godina, svaki put je samo klimnuo glavom na izricanje kazne. On je na sebi imao belu majicu i sako. Svi optuženi, osim Saše Pejakovića, posle izricanja kazni napustili su sudnicu, a samo je Pejaković, koji je osuđen na osam godina, ostao da sasluša obrazloženje. Sudnicu su posle izricanja kazni napustili i rodbina i prijatelji optuženih. Osuđeni su dočekali presudu bez burnih reakcija. U delu sudnice koji je odvojen staklom, gde je bila rodbina osuđenih, takođe nije bilo burnih reakcija niti dobacivanja. Supruga i majka Ulemeka, koji je već osudjen u druga dva procesa, nisu reagovale. Supruga Aleksandra Simovića, koja je u drugom stanju, je zaplakala. Izricanju presude na balkonu su prisustvovali i predsednik Srbije Boris Tadić, kao i nekoliko ministara iz Đinđićeve vlade i sadašnjih ministara iz redova DS-a. U sud je došao i šef Misije OEBS-a u Srbiji Hans Ola Urstad. Izricanje presude je pratilo više od 100 domaćih i stranih novinara i veliki broj televizijskih ekipa. Snimak na kojem Jovanović objašnjava kako je na Fruškoj gori isprobavao pušku pre ubistva možete da pogledate ovde. To je recimo treci pasus, posle ima jos. Uostalom, pogledajte link. Ono sto zelim da potenciram je poslednja recenica u kvoutu. Po meni apsolutno nikakve veze sa objektivnim izvestavanjem iz sudnice. Tu sam odlepio i prestao dalje da citam. Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 gde ti konkretno vidish problem u ovom kvoutu? shta ti u poslednjoj rechenici smeta? i odakle ti iluzija da se ijedna televizijska medijska kutja bavi objektivnoshtju? Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Pa nista, onda nabaci poster sa legijom i vukom (zivotinkom) i zalepi ga iznad zida, eto bar malo da se rissmi. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Nemamo mi motj otelotvorenja iluzije ... ona je takva a gledanjem tako na nju bi trebalo samo da pomogne njenom napretku. Kaka crna deca jes ti shenuo O.o a ti beshe vetj imash jedno :| jbg ITS YOUR FUNERAL :P poenta je bila da manje pricamo o tome sta jeste (a pogotovo da se ne proseravamo preterano) i da radimo da postane ono sto nije :) vudu i njegov prokleti shlic, ne nemam dete :) to mi je sestrichina, ako ovako nastavimo da kenjamo u sledecih dvadeset godina umesto da se volimo i pravimo male mohije de1je ivane lakije marinice ramireze itd itd nece biti ko da smara na ruru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
faq2 Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 B92 trust iz Beograda - 35,5 % Ist kapital fond (preko Kiparskog Salinka ltd) - 9,5% Medija divelopment (Soroš) - 39 % Deksi ko (Slobodan Vučićević) - 9% Mali akcionari - 7% deja vu Quote u mirin brah? u mad? come at me bro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ne0 [RUR] Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Svasta se ovde napricalo,ali recimo,mislim da je svima jasna jedna stvar. Kada je finansiranje DOS-a prestalo, prebacilo se velikom vecinom na finansiranje DS-a. E sad, meni je najfascinantnija ona bagra oko chede (ldp, tako nekako). Imali su NAJVECU marketinsku kampanju na ovim izborima, i to ubedljivo, taj covek je oko sebe okupio vrlo mocne ljude, cak i nama malim ljudima je to tako vidljivo. Jedna stvar dominira, a to je da srbi MORAJU poceti da se postuju medjusobno. Da se saslusa tudje misljenje i da se ljudi upustaju u zdrave rasprave. To je osnova nekog naseg buduceg drustva. Ono sto vidjam po komsiluku, ovde kod mene u zgradi, na ulici, pa zatim na b92 i emisijama olje beckovic (da ne nabrajam ostale) nije dobro.........ah da, zaboravih i radikale....sta reci.......To je ono sto meni recimo jako smeta. Neko rece da bi srbiji bilo 2 puta gore da nema b92. Ne bih se slozio sa tim. Jos jedna stvar, te nase silne nevladine organizacije i finansiranje institucija iz inostranstva ovih sledecih nekoliko godina morajuvideti svoj kraj. Ovde narod jos nije svestan koliko nam to steti kao naciji i u funkcionisanju drzave. Da, greepeace i peta, neka ih, ali politicke ne-vladine, ne u mom dvoristu..... He, na kraju, kako citam ovo, najratoborniji su pristalice b92:)))), ali i daleko malobrojniji.... Quote *** *** Link to comment Share on other sites More sharing options...
faq2 Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Quote u mirin brah? u mad? come at me bro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts