Jump to content

Izbori 2007me

IZBORI 2007.  

88 members have voted

1. 1. Glasacete za?

• DSS-NS
      7
    • SRS
      15
    • DS
      27
    • LDP
      15
    • SPO
      1
    • SPS
      0
    • G17
      3
    • stranke manjina
      2
    • ostalo
      2
    • necu glasati
      16
  2. 2. Pre/posle izbora moguca "vlada narodnog jedinstva": SRS-DSS-NS-SPS

• nikako
      31
    • mozda
      47
    • sigurno
      10
  3. 3. Pre/posle izbora moguca "demokratska vlada":

• nikako
      16
    • mozda
      56
    • sigurno
      16

Recommended Posts

Nije to patriotizam to su istorijske cinjenice, problem je sto ti veze sa svojom istorijom nemas, u ovoj jadnoj Srbiji se nauka razvijala veoma dobro bar one sto se tice drzave i prava imali smo medju prvima zakonike, pa Zakonopravilo Sv. Save ti je bitno isto koliko i magna carta libertatum, jel ti covece razumes da je ova jadna i bedna Srbija imala zakonike kad ih nije imala Nemacka, Francuska a da ne pricamo o ostalim drzavama.

Pa mi smo imali jedan od najmodernijih zakonika jos 1219. godine, da ne pricamo o gradjanskom zakoniku i tako dalje, pa Japanci su prepisali nas obligacioni zakonik, ova drzava ima tradiciju ako ti zelis da se odreknes tradicije da bi imao EURO valutu i da bi mogao da ides negde bez vize iako nemas kesa nigde da odes onda BLAGO TEBI.

Ajde reci nam molim te koju ti to shkolu foto/video montazhe pohadjash pa

tako veshto sechesh delove istorije i sastavljash u neverovatne klipove, da

bi imepresionirao ne znam samo koga.

Srbija jeste uspela da nauchi Barbarosu shta je to viljushka ali iskljuchivo zahvaljujuci

Vizantiji i njenom kulturoloshkom patronatu.To je bila sila tog vremena chijem se uplitanju

u nacinalne interese stari sloveni nisu bunili kao sada.

A posle su doshli Turci.Vizantija oslabila, pod Turcima gotovo isparila.Srbi pokoreni, preskachu

nekoliko veoma vazhnih delova evolucije ljudskog drushtva i civilizacije.Iz feudalizma ona kao

drzhava uskache u industrisku eru.Zapad kome je u srednjem veku istok moga drzhati predavanja

o demokratiji u drzhavnom uredjenu, kroz humanizam i renesansu obnovio je i nadogradio sve vrednosti

rimske civilizacije i vrtoglavom brzinom razvijao i nadogradjivao tu platformu.

A mi smo vec 200 godina ozbiljni fabrikanti nevolje i bede jer lokani ljudi politichari

vide veliku shansu u uzdizanju sebe u obliku Bozhanske lichnosti koja staje na put

tobozh tiraniji zapada.I sve to koristeci neobrazovanost,siromashtvo i ochaj naroda.

Tako da i tek kako imaju oni shta nas da nauche i o demokratiji i o civilizaciji uopshte.

Neukrotljivi!

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

@ Igz

Neam nameru da branim Tadica, u mojim ochima on je DEBELO kriv sto je

dopustio da DS ima ISHTA sa DSSom i sto je oterao Chedu, pravio se fin

i sada je dobio bekstebing kakav i zasluzhuje....

Ne znam da li ON voli da DELI narod, ali znam da ja DELIM kada treba da se deli... Ne pravim razliku izmedju RASE, NACIJE i VERSKOG OPREDELENJA

ali ITEKAKO PRAVIM izmedju razlicitih ideologija koje imaju afinitete da

zemlju (a time i mene koji zivim u njoj) vode u jos veci jad i bedu...

Necu da starost docekam brinuci da li ce radikali doci na vlast i gledajuci

politicke kreature/gospodare mimikrije kao sto je Mlohavi VK.

A ono sto je NAJBITNIJE jeste da cu jednoga dana SMETI DA POGLEDAM DECU U OCHI I DA IM KAZHEM "DA, JA JESAM PODRZHAVAO POLITIKU ZORANA DJINDJICA".

lepo sam rekao na jednom od ovih novih politickih topika - ti cesh i kroz 20 godina biti ocaran nekadasnjim politickim disidentima, koji su postali korumpirani politichari bez vizije i chija dobra dela se ne mogu opisati bez pocetne fraze "pa, znash, ti ne kapirash ali on..."

Nadam se da cesh moci da mi jednom objasnish sta je to mnogo dobro uradio Djindjic, sa posebnim obrtom na legalizaciju ekstra profitera i tajkuna od kojih su mnogi postali chlanovi DS-a. I posebno zasto TV pink i dalje postoji

tadic, cheda, djindjic, voja, toma.....svi su govna

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

kako zasto postoje? mlad organizam a prihodi niski, kad je pao sloba cela ekipa kriminalaca, dilera, tajkuna i drugog olosa se skupila na poklonjenje novoj vlasti

tacno tako. meni najvise ide na jaja to sto neka kosmicka sila nije mogla pravedno da kazni sve njih i odvoji ih od normalnog naroda nego su se sad svi legalizovali i infiltrirali medj posten svet... al jbg, sloba je sklonjen ali NJEGOV SISTEM NIJE DEMONTIRAN, HILJADE njegovih kadrova su PREZIVELI smenu vlasti i hiljade ih i danas sede sigurni u svojim chaurama... uzimajuci mito i dalje i legalizujuci nove lopove i tako u nedogled....

ali to je tako kad ne mozes da sprovedes reforme do kraja nego te sabotira ARMIJA tih likova...

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

pa ako je tako sta je onda zapravo prepodobni velikomucenik Zoran, zajedno sa svojom svitom iz DS-a uradio sustinski za dve i po godine koliko je bio na vlasti?

skratio vojni rok i to sto dobijamo vize za zapadne zemlje u 35% a ne u samo 25% slucajeva?

ma manite me tih prica, sabotirali ga. da je hteo uradio bi mnogo vishe

mislish na chedu? po chemu je on kriminalac leba ti? shto vozi dzip? :]

Ne, zato što njegov džip prate još 2 džipa i cca 5 telohranitelja, godinama unazad i kad nije bio neka uticajna ličnost. Verovatno mu je čista savest. Nisam politički opredeljen, samo zdravorazumski razmišljam. [:)]

a to dal je narkoman ili ne... da nabrojim sve velike ljude 20-tog veka koji su bili "narkomani"?

Nemoj nabrajati sve "velike ljude" medju kojima je 99.9% umetnika. Samo velike političke lidere [|)] Ne tvrdim da je Č narkoman, čisto da razjasnimo.

Niko te ne tera da gines za bilo sta, mozes svaki dan da odes iz ove zemlje pa sto ne odes?

De1 druže, 99% mladih u zemlji je nezadovoljno, zar je svima izbor ginuti/otići?

nemojmo samo generalizovati...

ne vole SRBI radikale..... voli ih ona DEGENERICNA POLOVINA SRPSKOG

ZIVLJA... Od druge polovine 10% je POKVARENO DO SRZHI I ZATUCANO

ali ipak nije umobolno vec ima neku pamet, a 40 ljudi SU NORMALNI I MANJE

ILI VISHE PAMETNI i nikada se nece sloziti sa time da treba da prekrste ruke

i cekaju da bolja vremena padnu s neba...

Ako se pitate kako smem da tvrdim za polovinu stanovnistva da je DEBILNO, pa SMEM

jer JESTE...... 15 godina HORDE MLADIH PAMETNIH BEZHE GLAVOM BEZ OBZIRA

iz ove zemlje, pa je i logicno da je ostaje samo kukolj i gnjile jabuke...

Kolega, radiš u prosveti, sa decom, a imaš ovakav stav? [8)] Ove tvrdnje i klasifikovanja su stvarno degutantna i sumanuta. Smiri se malo i razmisli šta si napisao. Ti nisi otišao, jel to znači da spadaš u "kukolj i gnjile jabuke"? Ja sebe ne smatram gnjilim iako ne nameravam da idem napolje a za nekoliko meseci ću završiti pmf . Ima ovde dosta mladih i pametnih. Trebaju nam pošteni.

A ono sto je NAJBITNIJE jeste da cu jednoga dana SMETI DA POGLEDAM DECU U OCHI I DA IM KAZHEM "DA, JA JESAM PODRZHAVAO POLITIKU ZORANA DJINDJICA".

...što ima smisla kao i da ih pogledaš u oči i kažeš "Da, ja jesam navijao za Zvezdu". Daj osvesti se malo. Pogledaj ih u oči za 15 godina i reci im da si nešto uradio za njih a ne zaokruživao glupe listiće.

Mala digresija da bih bio sto slikovitiji:

U kojoj su stranci danas clanovi KPJ i za koga glasaju? Gde je sada glasacko telo nekada ogromnog SPS-a? Disperzija, idi mi, dodji mi, ovo ono... Stvar je u tome da je neverovatno glupo kvalifikovati i klasifikovati i da bi prema tome sada 80% naroda trebalo roknuti u gasnu komoru, da budemo sigurni.

Nemoguce glupa je argumentacija "nazadna srbija, proisli rezim, slobina logika, vi ste retardirani", a sa druge strane "eu je jedini izbor, nema bolje stvari za nas, mi vidimo, sledite nas, ko to ne radi on je retard". Ne moze se gumicom obrisati dva miliona ljudi ove zemlje koji to na ovaj ili onaj nacin preispituju i nisu poverljivi prema Zapadu. A mozda su i glupi. Uglavnom, sa tom cifrom treba da se racuna i DS tu fundamentalno gresi plitkoumnom logikom. Bore se za svoje glasacko telo koje vec imaju, dalje ga dele umesto da stavom koji odlikuje pravu stranku (na sta najvise lici SRS) pokusaju da zaokruze Srbiju, a ne da popisaju pola ovog naroda stavom da je retardiran. To je aktuelno jer nema plana, nema nacionalne strategije kod njih, ide se na stranu kako vetar duva odnosno kako se spolja kaze. Ja ne moram po svaku cenu tamo gde me nece zato sto svi ostali mogu da se voze na ringispilu a mene cika policajac nece da pusti jer nisam bio dobar. Gledam, molim, skidam gace da me naguzi, on uslovljava, jebe me i opet ne mogu da udjem. Bolje zato da odem kuci i citam nesto, naucim, pa probam da otvorim svoj cirkus, mali, sa jednim ringispilom na drugom kraju grada. EU nas nece. EU hoce dalje da rastura. Sta je kome smetala ona Jugoslavija? Ne bi bilo sranja da nije recheno "gotovo, 50 godina je trajalo, gotov je hladni rat, ne trebaju nam kao takvi, prevelika je drzava, rasturaj". Sada idemo dalje sa tim. Ono sto Zapadu direktno treba vec je uzeo, na Kosovu. Ubise se od kopanja i eksploatacije, to sigurno nisu dali shiptariji.

Ne mogu vise, potpuno sam otisao u kurac, glasacu za radikale ili dss.

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)

O zhivote .... gg nickwood

btw imash svoj privatni avaks koji snima sta oni rade na kosovu?

nece pandur da te pusti jer si greshio i umesto da iskuliras ti ga i dalje pljujesh po cipeli ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

@tauruss

znam i za dzipove i za tela. chak sam bio prisutan kad nas zamalo nije izvrnuo neki orangutan iz te pratnje (zato shto smo sedeli u svom kraju a preblizu tih dzipova ispostavilo se!!1)... ali to nije argument da je kriminalac. tako su i zoranu kachli da je krimos zato shto ima telohranitelje. pa ima ih i nikola sarkozi pa nije jebeni kriminalac.

da je cheda krimos radikali bi odavno podneli neku prijavu, i da je krimos ne bi imao neke od ljudi koje trenutno ima uz sebe. probajte da se oslobodite te db-ovske demagogije :]

@igi

tek sam sada izvalio shta je sa tobom u stvari. zhivish u bataji, nisi kriv. zemun je strashan shto se tiche toga, a kamoli bataja :/

kriva je okolina. ne znam dvoje ljudi iz bataje koji ne glasaju za radikale. jebiga, kapiram da podsvesno upijash te uticaje i priche iz okoline pa neke i pripojish svesti.

a shto se zorana tiche. nije bio samo on i ds na vlasti. bio je ceo dos sa sve koshtunjavim. da je bilo po zoranu i da se nije ishlo "legalistichkim" putem mozhda bi nam sada i osetno bolje bilo. gore nema shanse da bi nam bilo, u najgorem sluchaju bi imali mnogo bolje temelje za budutjnost. mada je to bajka i ja sam toga svestan, nikada DB ne bi dopustio tako neshto, kao shto i nije.

ne znam dal namerno previdjash jako bitn stvari ili to podsvesno radish. kako mozhesh da kritikujesh kako je malo djiki uradio kad znash i sam u kakvoj je situaciji bila vlada i u kakvom su vremenu radili. on je bio premijer ODMAH posle slobine ere i bombardovanja. njegova vlada je morala da bude prva koja tje da amortizuje sve to. koshtunjavi je doshao 4 godine posle toga i opet nije nishta uradio, shta vishe, zaustavljeni su pregovori sa EU.

nisu svi jebeno isti. svi su politichari i tu nema dileme. nisu idoli i mesije. niko tu nije svetac. ali nisu svi jebeno isti!

a nickwood care, dal je mogutje da je tolko teshko skapirati da nije ponta u ispunjavanja tih uslova zbog toga shto nam oni to trazhe vetj zato shto je to jedino normalno.

oni kazhu da donesemo odredjene zakone pre ulaska, zakone koji su po njihovoj meri, da, ali zakone koji su 3 puta bolji od onih koje mi imamo, i mi to ne ispunimo iz ne znam kog razloga. i oni naravno kritikuju i kazhu da tako ne mozhe. i sad mi treba da kukamo kako nas oni netje? pa naravno da nas netje ovakve. ne bih nas ni ja zheleo da sam tamo kao shto sada ne bih zheleo savez sa nekom belorusijom recimo.

isto vazhi i za izruchenje hashkih optuzhenika.

i nije EU rasturila jugu. tada nije ni postojala svest o pripadnosti EU medju njenim gradjanima kao shto sada postoji. rasturili smo je sami, potpomognuti sa zapada od pojedinih drzhava. zaista ne vidim niakakav interes EU da sada rasparchava srbiju. ako/kad priznaju nezavisnost, to netje raditi da bi nas smorili zato shto nas mrze i ljubomorni su, vetj zato shto se to njima chini kao najbolje reshenje (netju ni da ulazim u to dal su u pravu ili ne).

@igi

tek sam sada izvalio shta je sa tobom u stvari. zhivish u bataji, nisi kriv. zemun je strashan shto se tiche toga, a kamoli bataja :/

kriva je okolina. ne znam dvoje ljudi iz bataje koji ne glasaju za radikale. jebiga, kapiram da podsvesno upijash te uticaje i priche iz okoline pa neke i pripojish svesti.

a shto se zorana tiche. nije bio samo on i ds na vlasti. bio je ceo dos sa sve koshtunjavim. da je bilo po zoranu i da se nije ishlo "legalistichkim" putem mozhda bi nam sada i osetno bolje bilo. gore nema shanse da bi nam bilo, u najgorem sluchaju bi imali mnogo bolje temelje za budutjnost. mada je to bajka i ja sam toga svestan, nikada DB ne bi dopustio tako neshto, kao shto i nije.

ne znam dal namerno previdjash jako bitn stvari ili to podsvesno radish. kako mozhesh da kritikujesh kako je malo djiki uradio kad znash i sam u kakvoj je situaciji bila vlada i u kakvom su vremenu radili. on je bio premijer ODMAH posle slobine ere i bombardovanja. njegova vlada je morala da bude prva koja tje da amortizuje sve to. koshtunjavi je doshao 4 godine posle toga i opet nije nishta uradio, shta vishe, zaustavljeni su pregovori sa EU.

nisu svi jebeno isti. svi su politichari i tu nema dileme. nisu idoli i mesije. niko tu nije svetac. ali nisu svi jebeno isti!

1. sto se tiche bataje - LOL. mozesh li da budesh josh vishe uvredljiv? ispada kao da nisam nikada seo u 73jku ili 706icu i video svetlosti velegrada, ili da sam zavrshio 8 razreda pa sada prodajem boje u farbari i svako veche idem u kladzu sa ortacima. LOL opet. jedino sto mi bataja daje je to sto sam svestan kako zivi sirotinja, izbeglice, obichna raja i kako i zasto ona glasa. Niko ovde ne voli radikale zato sto su oni radikali, nego zato su oni drugi takvi kakvi su.

To je kao kada bih ja tebe (U teoriji, nije da mislim tako) uvredio komentarom - samo seresh nesto o boljoj zemlji i boljem zivotu a niti studirash a niti radish bilo sta nego visish na netu po ceo dan i sto pokusavash da me ukapirash i profilirash prema mestu u kome zivim....

2. kostunjavi je bio predsednik jugoslavije. Djindjic je bio premijer Srbije, ona ministarstva koja nije imao u ds-u, pripadala su malim strankama koje je on indirektno kontrolisao i koje je mogao da unisti preko medija

(batic,mihajlovic). Kada je dosu odgovaralo upadali su u drzavna preduzeca, kada je dosu odgovaralo oduzeli su karitju astra banka. Dakle nije im smetala ni pricha legalista, niti ne postojanje pravne regulative. Jedini paramater im je bila lichna korist - bilans

Jugoslaviju je rasturila Nemacka koju je od nule izgradila Amerika, ujedinila sa Istocnom kada su konacno doakali Rusima. Logika kaze ko nam je najveci ne drugar.

Sada se ponovo postuje sto KGB Putin govori, imacemo sa cime da trgujemo i uz koga da se prichepimo da bi ovi drugi dali vise za ono sto hoce. U toj kalkulaciji ne sme da bude podele, ne sme da bude "nazadna i retardirana" i "evropska i super". Stav mora biti zajednicki prema svetu, kao sto rece Drasko na onom drugom ostrascenom topiku. Necu da srljam u Evropsku uniju, uskacuci kroz prozor u spajzu. Ili cu uci kao covek i ostaviti mantil na garderobi ili cu cekati pozivnicu. Opet, ako im nisam dobar ovakav, sta ce oni meni? Zato sto imaju vise soba i centralno grejanje? Aha, ne!

Edited by nickwood

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)

Nije to patriotizam to su istorijske cinjenice, problem je sto ti veze sa svojom istorijom nemas, u ovoj jadnoj Srbiji se nauka razvijala veoma dobro bar one sto se tice drzave i prava imali smo medju prvima zakonike, pa Zakonopravilo Sv. Save ti je bitno isto koliko i magna carta libertatum, jel ti covece razumes da je ova jadna i bedna Srbija imala zakonike kad ih nije imala Nemacka, Francuska a da ne pricamo o ostalim drzavama.

Pa mi smo imali jedan od najmodernijih zakonika jos 1219. godine, da ne pricamo o gradjanskom zakoniku i tako dalje, pa Japanci su prepisali nas obligacioni zakonik, ova drzava ima tradiciju ako ti zelis da se odreknes tradicije da bi imao EURO valutu i da bi mogao da ides negde bez vize iako nemas kesa nigde da odes onda BLAGO TEBI.

lol,lepo je sto ti citas i razgovarash sa profesorima,ali ocigledno pogresno tumacish sve sto cujesh/procitas.

vid'o sam deda mraza

@igi

hmm, zlgeda da su ogranichenja priche preko foruma doshla na videlo. ne, pogreshno si me skapirao. nisam spomenuo bataju zato shto imam nek predrasude o njoj tek tako. ja provodim vreme tamo, imam babu i dedu negde blizu tebe bash, i imam bliske rodjake malo dalje, u nekom naselju koje je izgradjeno za izbeglice. a poshto NE sedim ceo dan pred kompom kako se tebi chini, steknem i ponekog prijatelja ili poznanika iz te iste bataje :]

nisam mislio da je bataja neka propagandna mashina sama po sebi, ali je evidentno da ima ogroman broj ljudi koji glasa za radikale. to je tvoja svakodnevna okolina, a ni moja nije daleko od toga. a poshto nijedan chovek nije ostrvo, ti primash uticaje iz te okoline kao i svi mi.

za razliku od dobrog dela foruma, ja pored chinjenice da je zemun, sa sve batajom, radikalsko leglo zna i razloge zashto ti ljudi glasaju za radikale jer sam svakodnevno u kontaktu sa istim. iz tog saznanja ja ti kazhem da mi je retko ko rekao da glasa za srs zbog toga shto su drugi olosh. uglavnom ne znaju da kazhu zashto glasaju. neki kazhu iz navike, drugi da su oni "pravi srbi" i da se bore za "sprsku stvar", tretji veruju da nam evropa ne treba i da treba da se okrenemo rusiji koju vide iza radikalskih ledja, chetvrti iz poshtovanja i divljenja prema vojvodi shekiju, itd...

koji je to agument da su drugi olosh pa zato za radikale, a pritom nisi zhiveo na marsu proshlih 20 godina?

i opet shto se zorana tiche... ti bre prichash kao da je on bio kalif neki. shta je on kontrolisao za tako kratko vreme na vlasti, a posle 60 godina vladavine komunista i sps-a i njihovih sistema? koje male stranke je on mogao da unishti preko medija, i preko chijih medija bre? iza njega je bio samo b92 kolko se ja setjam.

a shto se tiche lgalizma i profiterstva. kao da je malo lakshe ugasiti banku nego reformisati gore pomenutu komunistichko-socijalistichki drzhavu, ili se meni chini? :]

i da budemo nachisto, ja ne kazhem da je ta vlada bila sjajna, i da nije pravila velike greshke, i da nije krala. ali ne mogu mirne savesti da ih poredim sa slobom i radikalima. kradja neke banke ili preduzetja nije isto shto i pljachka SVIH banaka, preduzetja, fondova, i na kraju dzepova gradjana.

Edited by Ramirez

to nije argument da je kriminalac. tako su i zoranu kachli da je krimos zato shto ima telohranitelje. pa ima ih i nikola sarkozi pa nije jebeni kriminalac.

Ramize,druže, brkamo lončiće [:)] Zoran je bio daleko najveći i najbitniji lider opozicije a kasnije i premijer naše države. Sarkozi je predsednik jedne od 5 najjačih država u svetu. Takvim ljudima treba obezbedjenje. Č nikad nije bio toliko bitan/značajan, zar ne? [;)][:)]

Favorizovanje jednog sportskog kluba i podrzavanje politike ubjenog premijera za mene UOPSHTE NISU iste stvari.

Pa dobro kažeš, za tebe nisu iste. Ali će tvojim klincima za 15,20 godina priča o tvom glasanju biti isto kao da im kažeš da si nekad navijao za Hemofarm. [;)]

Edited by Tauruss

da da glasajmo za ds pa da ponovo seru i jebeu seami sebi kevu sto ne mogu sami da formiraju vladu i opet 3-4 meseca agonije koja ceka vec moram primetiti razjareni narod pre izbora obecavaju svi kule i gradove a onda jebena 4 meszeca ne mogu da se dogovore oko jebenih ministarskih pozicija itd. za koga god glasao ne valja tako da se ja i dalje drzim svoje politike ne glasam i fala.A oni nek se jebu mater im jebhem raspalu sad gledam skupstinu ds samo sto ne place sto je nikolic predsednik pa ko vas jebe imali ste 4 meseca

ps

sry za psovanje ali KAP KOJA JE PRELILA BURE

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...