Jump to content

Doubt

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

egzekli. to sumnlja-sumnja ne mozhe da se poredi sa srpski-srbski i slichno. ovaj prvi primer je jednostavno ispravno, to jest, nema gramatichkih problema kolko ja kapiram... samo vetjini loshe zvuchi. a za to me zabole iskreno, niko oko mene nije ni primetio da ja ceo zhivot govorim lj umesto nj shto dovoljno govori o bitnosti problema :]

Ili o tvojoj okolini?

mene iritira kada neko ka

Pa dobro, ima nekih nelogicnosti kod nas koje su siroko rasprostranjene. "Nista nisam uradio" po zdravom razumu znaci da je uradjeno 100% sto nije slucaj sa svakodnevnom upotrebom.

U svakom slucaju, da se Vuk rezurektuje nastao bi kiling frenzi kad bi cuo sta se sve radi sa jezikom [:)]

Mene nervira kad neko pomesa 'jer' i 'jel' : )

i mene. i to bas bas!

cak sam uhvatila razrednu (koja predaje naravno srpski) kako je jel nekoliko puta zamenila sa jer. :/

For what I’ve done

I start again

And whatever pain may come

Today this ends

I’m forgiving what I’ve done

and once again... prochitaj ceo topik. mislim da tjesh na samom pochetku topika primetiti svima nam poznati, i usudjujem se da kazhem - omrazheni, avatar koji nije proshao pored mene a kamoli da me predstavlja :]

edit:

shta retji, apolodzi asepted. mada ne vidim zashto je uopshte moralo da dolazi do apolodzija :]

Edited by Ramirez

Ajde ovo sumLJa mi je bilo smeshno i nelogichno,ali kad sad neko reche da ima ljudi koji kazu "hvali" umesto "fali" i "fata" umesto "vata",dodje mi vec da zaplachem,mislim shta se desilo za mozgom?

Ipak,najjadniji su mi(pojedini) Beogradjani(kao i oni koji to zele da budu),kada pochnu da izokretju prirodne kratke akcente nekih rechi na izduzen beogradski akcenat,koliko mi samo to odvratno i iritirajutje zvuchi to je strashno...

Edited by Savkeeeeeee...e!

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -