Guest Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 samo ne kapiram šta će ti linux kome treba windows i vmware da bi radio, lol. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Pa radi edukacije lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 da mogu na rur okupljanju da sede uz statora i prosipaju spike kao mi smo linuxasi hahaha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fr3nk Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 Izashao dugo ochekivani "Ubuntu Studio 7.04" Info i dl na https://wiki.ubuntu.com/UbuntuStudio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 jedino nikako da nadjem dobar divx player a probao sam ih dosta ( Mplayer, Kaffeine, Vlc ... ). VLC - video lan client, najbolji plejer na win/linux platformi. Za svakog ko se pita zasto linux kao desktop...nema ni jednog razloga naravno. Jedino ako imate racunar koji neko nekada moze proveravati na legalnost. Ako imate netkafe. Ako imate poslovni laptop-desktop, a nemate potrebu za uusko specijalizovanim win programima. lepsi je stabilniji je, laksi za upotrebu i instalira se za 30 posto vremena potrebnog za windows instalaciju. Podrzava istinskih vise korisnika, i eto sigurniji je. Realno gledano za svakodnevnu upotrebu (net i multimedija, ofis i tako to) od neke fedore 5 linux je jebeno laksi :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 GOM Player > VLC za win reshenje ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Nikad cuo za taj gom, probacu. Meni se VLC svidja jer ima sve kodeke, ne moram da mozgam :) A masa novih game filmica je u x.264-necemu a moj ffdshow i matroska su nesto bagovali...blabla :) Probacemo gom :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 opensource, free, ima masu featurea - odlichan je :) mene u VLC-u izrazito nervira shto nema toolbar normalan koji se pojavi kad mrdnesh misha, nego ono retardirano reshenje :) i dizajn playera mi je so 90's.... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 (edited) Jel GOM ima sve kodeke u sebi? I gde je bre linux verzija? :) Edited June 4, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 (edited) Kao alternativa Gom-u postoji josh i KM Player - po meni je bolji od Gom-a zato shto ima josh mnogo naprednih opcija (tipa pixel aspect ratio, play movies on selected monitor i josh gomilu svega shto "zivot" znachi "zajebanim" 3D dizajnerima ). Njega koristim na poslu, a kod kuce Gom. Oba su zakon! @voodoo_: ni Gom ni KM Player nemaju linux verzije, ali su zato Open Source ;) I da, oba imaju sve potrebne kodeke u sebi. Edited June 4, 2007 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 meni se sviđa kmplayer. ima svoje kodeke i bolje radi od vlc-a i gom-a (manje laguje i tako to). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 alo ljudi, ovo je tema o linuxu :) dakle predlažite standalone plejere za linux :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hide Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Ja sam totemom zadovoljan, jbg. Ako te zeza, skini totem-xine... VLC koristim samo kad totem krene da stuca (sto je retko). Ljudi se, inace, kunu u MPlayer, ali on meni jedino radi samo na distroima na kojima je preinstaliran, ovako, vrlo slabo ;). Ako bas nista od ovoga, skini Kaffeine, ako nisi alergican na QT (kao sto ja jesam...) Ja linux koristim prevashodno zbog stabilnosti, brzine i sigurnosti. Ta sloboda ti jedino znaci ako znas sta radis (ili programiras), i taj argument je pri ubedjivanju pocetnika potpuno zaludno koristiti. Uzmes Feisty i nema da te boli glava (citaj: nema ulaska u konzolu). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 otkad me je stator zarazio suseom (lol ovo zvuči ko neka bolest :) ), za mene ne postoje druge distirbucije! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hide Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Lol, lazyass... Sta je sa onim "Slack je jedini pravi linux, .tgz ftw!!" ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted June 4, 2007 Author Report Share Posted June 4, 2007 Koristim Mplayer ili VLC pod linux-om ono stvarno nisam naso do sada na film koji nisam mogao da otvorim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Lol, lazyass... Sta je sa onim "Slack je jedini pravi linux, .tgz ftw!!" ?? Jesi čuo nekad izreku "selo hvali a u gradu živi"? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Lol a ja bas suse nikako da zgotivim :) I dalje mi je fedora naj, ali se sad ubuntu opako primakao. Naravno govotim o desktop verzijama. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 stator je chini se porastao i u jednom trenutku shvatio veliku zhivotnu istinu: vidi sta rade nemci pa to radi i ti =o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hide Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Jesi čuo nekad izreku "selo hvali a u gradu živi"? :) true :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted June 5, 2007 Author Report Share Posted June 5, 2007 stator je chini se porastao i u jednom trenutku shvatio veliku zhivotnu istinu: vidi sta rade nemci pa to radi i ti =o)) Nisam te bas skapirao kolence sta si hteo da kazes :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 u nemachkoj ko koristi linux koristi suse, to sam hteo da kazhem =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KadeshiAmbassador Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Nisam koristio VLC na linuxu, mplayer mi za sada radi posao. Suse-ov Yast je odlican ali cete vremenom svi preci na debian ili debian based distroe :p Quote -It is said that the first time Takamatsu saw Judo he was horrified. This was because they bend their backs during their techniques. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 SuSe je cool, samo je zajbano kad se neshto sjebe - nema shanse da ga popravim Dodushe ja i nisam neki linux master - znam da instaliram i namestim ono shto mi treba. Konzolu palim samo kada mi sistem ne vidi cdrom ili tako neshto ;) Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Gledam ovaj PCLinuxOS, kažu da je mega-user-friendly a izbio je na drugo mesto na distrowatchu, sad ću da ga skinem, ionako je samo 1 CD. Plus je to jedina distribucija za koju sam našao normalne pakete za VLC. Kad sam jurio rpm za suse, upao sam u rpm hell u pravom smislu reči, to se ne zna više koliko tih dependenciesa ima... a imaju super stvari u repozitorijumu, od ATI i NVIDIA drajvera do win32 kodeka. http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distri...7/RPMS.nonfree/ http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distri...007/RPMS.extra/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts