Jump to content

Ubuntu 7.04

Stator

Recommended Posts

Evo stavih i ja taj ubutnu da probam. I mogu vam reci da sam zadovoljan. Tehnicki nije bas mega kao gentoo ali je mada faking simple :) Evo do sada sam se igrao u war3 dok sam skidao sa altbinzom sa news-a film i sinhronizovao ziku sa iPodom :) i to sve je radilo out of a box bez hakovanja po konzoli :)))

/me zadovoljan.

• 3 months later...
  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Realno taj Ubuntu je jedno veliko djubre kao uostalom i ostali Linuxi predvidjeni za Desktop OS, cinjenica je da Linux nije za Desktop ja bar to znam jer radim na Linuxu od RedHata 6.0 koji je bio tesko djubre, slackware i debian su dobre distribucije ostalo sve je budzevina koja radi pitaj boga kako.

Imam 6 racunara na slacku koji su routeri evo ima jedan slack u "spajzu" ima uptime 182 dana, radi ko curica. Linux je za serverce a ne za desktop...

Dimkovic se stvarno pravio lud pri instalaciji ali je pokazao kako Linux jednostavno nije Desktop OS.

A djubre je zato sto je ivan dimkovic veliki mag i kenjator to rekao?

Ne znam ja cime je on to odvojio particiju ili disk od 50gb za taj sistem ali ako je on njemu ponudio parted to znaci da je on nesto pogresio pritom isti taj windows nema podrsku za resizeovanje particija koju taj isti linux ima ali je doduse experimental.

Vidjao sam out of the box linuxa za desktop koji se instaliraju lakse i brze nego windows i vidjao sam neke koji se instaliraju skroz rucno (znaci sam fdiskom pravis particiju formatiras je mountujes otpakujes pakete rucno itd itd .. da da distribucija ne lfs) Sve u svemu za neke namene sasvim dobar desktop chak i bolji od wina zbog fleksibilnosti dok sa druge strane i dalje igrice ne ferceraju kako treba stoga koristim windows

Ali poenta svega ovoga je da ti kao i mnogo puta do sad uzimas tudje mishljenje kao svoje i branis ga tudjim argumentima zarad nekog samopromovisanja i stvarno vise ides na kurac sa time ...

Da zakljucim, linux je desktop za advanced usere. Ti to nisi.

Sad tek videh ... i ja mentol vadim topike iz naftalina ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR