Jump to content

Kako izgleda kada se nadju jedan admin, moderator i member...

dovlagsi

Recommended Posts

cudno, ja sam tek u oktobru prosle godine polozio, i iako mi automatik deluje primamljivo za voznju u gradu, opet nisam u fazonu da vozim automatik.... where's the fun ? ne znam, preshao sam 10k kilometara za pola godine shto je za mene poprilichno sobzirom da sam fresh vozach i uopste mi ne smeta da shaltam brzine :)

moje iskustvo govori da treba oko godinu dana da se izigraš sa automobilom, i da prestane da ti bude zanimljiv. još ako zaređaš nekoliko dana zaglavljivanja u centru popodne, automatik naglo postane privlačan.

naravno, sve je to individualno, ovaj dovla sigurno vozi više od mene a neće automatik. :)

Ako mene pitate kao coveka koji ne zna da vozi, ali koji ima izuzetno iskustvo suvozaca, a pri tome je bio po Evropi i Americi, onda mogu samo da kazem da se kod nas nikako ne ispalati kupovati automatski menjac. Ako u Parizu mozes da izbrojis kola na prste koji imaju automatski menjac, onda nama sigurno u Beogradu to ne treba, a kamoli nekom van Beograda.

Medjutim, ko ima kesha, kapiram da je najbolje da kupi poluatomatski menjac, sto je verovatno ono sto je Dovla rekao.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Ne, to jos uvek nije najbolja opcija jer u malolitraznim (benzinskim) motorima ne radi kako valja a i skupo je, jel.

Automatika je dobra u jakim kolima, znaci da mozes da pretices tj. ubrzavas bez bojazni da neces imati snage. Sranje je kod malih kola, a posebno u gradskim situacijama kad ti recimo iznenadno zabode u drugu pri naglom startu. Ti tako npr. izlazis iz sporedne ulice i sigurno se chukas sa autom koji ti ide u susret. Jeste lakse voziti automatik, ali ja vise volim da imam potpunu kontrolu nad kolima.

Kum Agim ima automatik u Siviku 1,6 110 KS. Auto dobro povuce al nek se nosi u tri lepe onaj menjac, kad mi je ubacio u cetvrtu jednom dok sam preticao autobus na ibarskoj... od tada sam sed. :)

facebook.com/speed.rs

Ako mene pitate kao coveka koji ne zna da vozi, ali koji ima izuzetno iskustvo suvozaca, a pri tome je bio po Evropi i Americi, onda mogu samo da kazem da se kod nas nikako ne ispalati kupovati automatski menjac. Ako u Parizu mozes da izbrojis kola na prste koji imaju automatski menjac, onda nama sigurno u Beogradu to ne treba, a kamoli nekom van Beograda.

Medjutim, ko ima kesha, kapiram da je najbolje da kupi poluatomatski menjac, sto je verovatno ono sto je Dovla rekao.

Kakve veze ima Pariz i automatski menjac, narocito u ovoj prici? U Njujorku su svi automatski, pa ni to nema veze sa ovim. Wtf Nenade.

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)

Poshto sam bio ovih dana u Parizu da pojasnim shta je Bole hteo da kaze:

1. U Parizu je cena benzina 1,5 evra za litar, a u New York-u 2,5 $ za galon. Razlika je mislim drastichna.

2. U Americi svi voze automatik i vecina vozi automobile sa motorima 2.0 i jache.

3. U Parizu su velike gradske guzve i zbog toga mnogi ljudi voze mopede i motocikle i smart fortwo.

E sad, mozda Bole ima josh neke argumente za koje ja ne znam. Znam samo da u Evropi ne zelish da troshish vishe benzina nego shto morash (a automatik automatski znachi troshenje vishe benzina), ne zelish da imash ogromna kola koja necesh moci nigde da parkirash i za koja cesh da placash porez koji ce te koshtati kao trecina kola svake godine...

А в чем сила, брат?

E moj Niche. Al dobro, mlad si. Poenta price, ako si pratio topik, je u tome da je sustina automatskog menjaca laksa voznja. Kada su guzve, onda je mnogo veliko cimanje svaki cast drkati menjac. Zato su izmislili automatski. Naravno i sve ovo sto je Srba rekao, ali poenta nije u tome, poenta je u tome da ako jednom gradu kao sto je Pariz ne treba automenjac, sta ce nama ovde gde su guzve mizerne u odnosu na one tamo.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.