Jump to content

Koji kurs?

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pet nedelja + 12 dana = tri meseca

Super ti matematika .... 5 nedelja + 22dana +12dana opet nije tri meseca ali mislim da su odredjene struke sebi izdejstvovale duze odmore plus vidis da ova riba konkretno ima 8 nedelja + sve ovo ... A ja sam lupio tri meseca iz glave jer mi je taj broj ostao u glavi tj chini mi se da sam taj broj chuo na nekoj emisiji koju sam gledao. Eto pogreshih, u svakom slucaju poenta je da tlacheni zapadnjacki svet ima vremena da ode na odmor jer nisam ja zapoceo losu tvrdnju ja sam samo u ismevanju iste otisao mozda predaleko ali ne sa namerom da glorifikujem zapad vetj mi je ta brojka bila u glavi. A totalno je druga stvar sto je vama mrsko bilo koje dobro koje neko prica o zapadu pa ste mene stavili u isti kosh sa deijevom tvrdnjom dok je bole cak nasao za shodno da moj post prokomentarise a deijev ne ...

gg u svakom slucaju ali pazite da ne odete predaleko u vasim mozgovima sa tim hejtovanjem zapada ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Super ti matematika .... 5 nedelja + 22dana +12dana opet nije tri meseca ali mislim da su odredjene struke sebi izdejstvovale duze odmore plus vidis da ova riba konkretno ima 8 nedelja + sve ovo ... A ja sam lupio tri meseca iz glave jer mi je taj broj ostao u glavi tj chini mi se da sam taj broj chuo na nekoj emisiji koju sam gledao. Eto pogreshih, u svakom slucaju poenta je da tlacheni zapadnjacki svet ima vremena da ode na odmor jer nisam ja zapoceo losu tvrdnju ja sam samo u ismevanju iste otisao mozda predaleko ali ne sa namerom da glorifikujem zapad vetj mi je ta brojka bila u glavi. A totalno je druga stvar sto je vama mrsko bilo koje dobro koje neko prica o zapadu pa ste mene stavili u isti kosh sa deijevom tvrdnjom dok je bole cak nasao za shodno da moj post prokomentarise a deijev ne ...

gg u svakom slucaju ali pazite da ne odete predaleko u vasim mozgovima sa tim hejtovanjem zapada ...

previse si se raspisao

sve je to moglo da stane u ovu jednu recenicu koju si provukao kroz tekst misleci da cemo je prevideti

HA

E meni palo na pamet sad... jel ti kursevi postoje samo u IT sferi? Nikad nisam chuo da u nekoj drugoj struci postoje slicni uskospecijalizovani kursevi... (lol zamisljam sad sebe kako umesto na faks idem na kurs gde me uche kako da projektujem samo dvospratne kuce do 150 kvadrata :)))).

ha.. da bachimo malo svetla i na arh....

How much do architects earn in the UK?

In general, the average starting contract rate for an Architectural Technician, Architect or Draughtsperson who has just arrived in the UK with approximately 2 years relevant postgraduate experience is around 12 to 15 pounds per hour.

For permanent positions with two to five years post graduate experience as a CAD Draughtsperson, Architectural Technician and Design Architect, new arrivals can expect a salary of between 19K to 27K pounds per annum. Design Architects would earn towards the higher end of that pay range. Senior Architects can earn in the 29 to 47K pounds per annum range depending on the depth of relevant experience.

btw... sto se tiche zhalbe "na faksu se ne uchi uska specijalizacija nego moram pola/vecinu sam"... to je jebiga.. studiranje (: Mislim koji to dobar student sa tendencijom da bude dobar i u struci (i dobro placen) ne chita knjige, ne chita nauchne radove, nove tehnologije itd. Poenta u studiranju nije da ti neko servira nesto sto ti treba da naucis i kao baja si... nego da naucis osnove + da se specijalizujes kolko god je to moguce.

Sad cu malo da lupim jbg... ali nije li IT grana gde se nonstop menja neshto, non stop se apgrejduje itd?... to naime znachi da IT struchnjak sam sebe uvek update-uje i edukuje izucavajuci nove stvari, stoga se moze reci da se studiranje sastoji iz vishe od jednog kursa ili vise od 5 godina fakulteta.

i za kraj.. dvinitiju.. savet, nemoj da batalis faks. (:

Get smart or die dumb!

previse si se raspisao

sve je to moglo da stane u ovu jednu recenicu koju si provukao kroz tekst misleci da cemo je prevideti

HA

Bio sam delimichno u pravu.

Riba koja za sebe kazhe da ima relativno regularan odmor tj nishta povladjen ima

8 nedelja + 22 dana + 12~ dana sto mu dodje na 13 nedelja sto je vishe od tri meseca, tako da je jedina greska u 5 umesto 8 nedelja i na kraju sa tom mojom greskom sam omasio za 0.5 meseca tj ja sam rekao 4 meseca a u stvari je 2.5 meseci sto je u svakom slucaju blize od svih ostalih tako da kad svi redom koji su kenjali na topiku kazhu ok pogreshili smo onda cu mozda i ja.

Mohi, nemoj da se srdis, deia, nazalost, vise niko ne uzima za ozbiljno, tebe, na tvoju srecu, jos uvek neko uzima ozbiljno, ali ako nastavis to nece potrajati, a odrzava se samo zato sto te dosta nas zna licno.

Poenta je da je tvoj primer potpuno neodgovarajuci. Moja drugarica se zaposlila u Americi, inzinjer za water resources, 2 nedelje odmora + 8 dana koji su praznici u godini. I ne, ne mozes da kazes da je to Amerika jer upravo ti forsiras pojam "zli zapad". I sad mi mozemo navoditi primere iz ovih ili onih zivota.

Ako zelis da tvoj post ima validnost onda se pozovi na zvanicna istrazivanja ovih ili onih statistickih zavoda koje ima svaka zemlja, pokazi nam te podatke, pa cemo tek onda da govorimo o "zlu/dobru".

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

U francuskoj zakonom propisano 2.5 meseca godishnje? Zar nisam to rekao sad malopre, a pre toga sam rekao 3 i omashio sam za dve nedelje i u svakom slucaju sam blize nego bilo ko drugi na topiku sto je bio kad je u pitanju zakonom propisani odmor u francuskoj. Druga stvar je sto svi identifikuju zapad sa amerikom ali ja kad kazhem zapad uopshte ne mislim na istu jer je izuzetak u svakom pogledu. A poenta topika je kako bi neko zhiveo u nekoj struci da zapali iz zemlje tj ovaj deo rasprave je vezan za to, a nadam se da niko pri zdravom razumu nece izabrati ameriku pre neke druge zapadnoevropske zemlje.

http://www.google.com/search?hl=en&q=V...G=Google+Search

"France: 5 weeks + 2 weeks of RTT (Reduction du Temps de Travail, in English : Reduction of Working Time) = 7 weeks. The most significant vacation time of any country in the world."

cisto reda radi, al molim vas, nemojte vise o odmorima ... topic je vezan za curse-seve :)

Edited by Coll

sex, drugs and bio food!

pazi mohi, ne mozes da poredis francusku sa ostatkom evrope, ipak je u fr radna nedelja 35sati

generalno u evropi, zapadnoj naravno, je neki prosek 4-6 nedelja odmor

mada koliko je sad prica o odmoru vezana za temu :) covek jos nije ni poceo da radi :)

mislim da je 36 sati kad smo vec precizni :P

i zale se da treba povecati na 38 jer postaju sve manje konkurenti britancima i nemcima

tako mi bar rece biznis partner iz fr :) ... me baja, vodim francuze po srpskim kafanama [:D]

fallout_table.gif

chak i u beogradu arhitekte mogu da dobiju i 25 evra po kvadratu projekta izgradjene kuce. you do the math.

Sto bi to bilo nemoguce? mada ne znam... moj tjale uzime 20 do 25 po kvadratu ali on je arhitekta s 30 godina xp-a.

Staljo... za 6000k dobijes gajbu 250 - 400 kvadrata (: Comtrade predstavnistvo bi bilo kapiram neka poslovna zgrada a takve imaju 1000,2000 i vishe kvadrata zavisno od velicine kompanije i potreba.

Get smart or die dumb!

Nemam trenutno, imaću do leta. Ako gradjevinci odrade svoj deo posla kako treba [:)]

da, sad kad te je neko direktno pitao, onda kao "nemam brate, nije moje itd". Pusti nas tih pricha.

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi