weasel Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Blago tebi kad o tome razmiljas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Slazem se sa Mohijem. Stav da su po defaultu vernici u pravu a nevernici ne jednostavno ne pije vodu. Evo jedno pitanje, nisam hteo da pravim novu temu... Ja sam kao klinac.. 3,4,5 godina.. krshten u crkvi. Da li postoji mogucnost da se chovek... u nedostatku bolje rechi.. "odkrsti"? Nisam upucen u celu tematiku i organizaciju crkve, ali ako sam krshten, jel to znaci da sam negde u nekoj crkvenoj knjizi, dokumentu stagod.. upisan kao pravoslavni hriscanin i da me pravoslavna religija broji za svog vernika? Jos jednom, jel moguce to ponistiti? Pa i Bugari su pravoslavci, da ponistis krstenje mozes, idi u dzamiju i predji u muslimane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Nigde nije pital dal su bugari pravoslavci i ti mozes da ponistis svoju glupost, odesh i ubijesh se ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 bugarska madjarska turska Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 @Pesma Ako si ateista zabole te da li si stvarno negde upisan kao pravoslavac zar ne? @Pravoslavci - da li u pravoslavnoj crkvi postoji ekskomunikacija tj izbacivanje iz crkve i sta Pesma treba da uradi za tako nesto? Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 A vernicima nije nista "sipano" u glavu da bi to isto postali, a to je sustina na kojoj se zasniva ceo tvoj post. Da sam vernik mozda bi mi bilo i ok ovo sto pises ali posto nisam jako mi je smesno. Tako da jedan veliki LOL za tvoju nadmenost jer smatrash da si ti(vernici) u pravu, a svi ostali u krivu dok ja recimo vama ne osporavam to u sta verujete vetj samo govorim da ja ne verujem. Ako ne vidis razliku tvoj problem i ti tjesh zhiveti sa time do kraja zhivota, a ja bih te samo zamolio da se manesh blatjenja nas BEZBOZHNIKA na forumu jer se moze protumachiti kao uvreda koja bi na nekom kulturnijem forumu zavredila ban .... vernici su se prosvetlili, nista im nije sipano u glavu. to nema, zapravo veze sa glavom, vec sa dusom... i nemoj da se srdis :* Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Ne vredi mohi je smoren pa mora da napusava ljude a najvise napusava ono sto ne razume :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 vernici su se prosvetlili, nista im nije sipano u glavu. to nema, zapravo veze sa glavom, vec sa dusom... i nemoj da se srdis :* Ok ajmo opet u zamenu teza, nevernici su se opametili? Otjesh da kazesh dragi moj drale da se dete rodi i da mu niko nikad ne kenja o bogu crkvi i sl da ce tom detetu ikad pasti na pamet tako neka prica. I da mu recimo ispricas celu tu pricu, kad dovoljno sazre da koristi svoju glavu i da razmishlja kako treba, da ce poverovati u nju? Jako mali broj ljudi u zrelosti prihvati crkvu, a stoji i da se mali broj odrekne u zrelosti ali to opet ne menja chinjenicu da se ljudima to mishljenje(bog ne postoji ili bog postoji) nametje u odrastanju i ne dopusta se datetu da samo zakljuci dal je munja ljutnja boga ili elektrichno praznjenje ili neshto peto ... Ne vredi mohi je smoren pa mora da napusava ljude a najvise napusava ono sto ne razume :) Ti si glup i to ceo forum zna. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Jos jednom, jel moguce to ponistiti? moze, obesis oko vrata naopak krs', odes na sred neke svadbe ili krstenja i kazes naglas popu da je peder. odma ce te anatemisati i isbrisati iz crkvenijeh knjiga. doduse ovako ces se automatski uclaniti u jednu drugu grupu ali hteo si isclanjenje - dobio si :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 <flashback> "HRIIISTEE BOOO Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 A vernicima nije nista "sipano" u glavu da bi to isto postali, a to je sustina na kojoj se zasniva ceo tvoj post. Da sam vernik mozda bi mi bilo i ok ovo sto pises ali posto nisam jako mi je smesno. Tako da jedan veliki LOL za tvoju nadmenost jer smatrash da si ti(vernici) u pravu, a svi ostali u krivu dok ja recimo vama ne osporavam to u sta verujete vetj samo govorim da ja ne verujem. Ako ne vidis razliku tvoj problem i ti tjesh zhiveti sa time do kraja zhivota, a ja bih te samo zamolio da se manesh blatjenja nas BEZBOZHNIKA na forumu jer se moze protumachiti kao uvreda koja bi na nekom kulturnijem forumu zavredila ban .... generalno se sa ovim slazhem. vernici uvek pokushavaju neshto da dokazhu (a evo i ovde yevodov kilometarski post), dok ateisti cute i smrde (u prevodu, live and let other live).. sobzirom da sam ateista, zheshce me zabole da bilo koga ubedjujem u bilo shta :) svakom svoje! P.S: eh da.. krshten sam sa 6 meseci, al' mi ne pada napamet da se "odkrstim" :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 I to samo krshtjenje je uvodnjenje deteta u nesto dok ono ne razume shta je to. Meni moji matorci jednostavno nisu pominjali crkvu sve dok nisam dovoljno odrastao da pricham sa njima o tome. To je neki normalan nachin na koji neko treba da spozna ili ne spozna veru ili sta vetj. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 (edited) Pa... mozda ste me pogresno razumeli. Nije sad meni stalo da se "odkrstim" po svaku cenu, nego me zanima da li je to izvodljivo u principu (ako moze, sigurno bih to uradio)... posto se ne osecam kao pripadnik pravoslavnog hriscanstva niti verujem u boga uopste. Sto reche Nemanja.. mene zabole realno da li sam upisan negde... ali nemam pojma.. sta ako sutradan crkva izadje i kaze.. mi imamo toliko i toliko vernika itd.. evo vidite, pise u ovoj knjizi ovde, svi oni podrzavaju crkvu.... meni to dodje slichno..(chitaj SLICHNO) kao na glasanju... jeste jedan glas, ali je moj, ako me kapirate. stvar principa. samo misao. edit:/skapirao sam da sam iskucao polunerazumljiv post (: Edited February 17, 2007 by Pesma-mrtve-dece Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 haha vecna tema koja se periodicno pojavljuje i uvek zabavi najglasnije gde su svi u svojoj glavi pobednici ^_^ ovo je stvarno kul za citanje :)) koliko omalovazavanja i nepostovanja, nekulture i cinizma (onog podlog fuj odvratnog) vlada ovim forumom, pa to je neverovatno. a samo me jedno zanima sto primecujem na svim topicima: zasto je jebeno mohi ekstremno do neba ljubomoran na de1ja? ja znam da je de1 genijalac (ako se to moze tako nazvati i ako se de1 ne ljuti) i ciji su postovi uvek na mestu, mislim, zasto ga vecina ne gotivi i ZASTO je jebeno mohi ljubomoran??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Mohi, Sejnte, ja, kao vernik, ne pokusavam nista da vam dokazem, naprotiv, kazem da je razgovor o Bogu, izmedju vernika i nevernika, bespredmetan. vernici ne pokusavaju ateistima da dokazu da Bog postoji, naprotiv, teznja je onih koji ne veruju da dokazu da Boga nema. kakva tema... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Ah drasko pa jesmo li mi rekli da su oni koji ne veruju u boga obmanjeni, da im je sipano u glavu, da sotona rukovodi njima i sl? Kako bi ti nazvao takvo "argumentovanje" u diskusiji? Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Religija je zvaka za mase. Nasao se jedan pametan medju morem idiota i govorio im kako da im stoka i usevi prezive. Da bi isprva i poslusali rekao im je da mu je to Bog preneo. Bah. Ili: - Boga nema, niti je ikad postojao. Nema vise sile koja upravlja nasim zivotima i nema velikog plana. - Visa sila postoji ali nema bas nikakve ali nikakve dodirne tacke sa bilo kojom religijom na ovoj planeti. Sve ostalo je svojevoljno odricanje kontrole nad svojoj sudbinom i daljim tokom svog zivota. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Piskicu na tebe sa oblaka dok se budes obrt'o na raznju tamo dole Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 OMG NUB andjeli ne pishke! Ili mozda pishke? Yevode shta kazhe the all mighty book? Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Meni ce bar da bude zanimljivo dole, zivo me zanima sta ces ti da radis ceo dan oslobodjen ovozemaljskih potreba jungleboy ? Imao sam ovakvu raspravu ranije na jednom forumu, protivnik je bio lik koji je u boga verovao zato sto mu je brata spasao od smrti *brat mu doziveo neserecu vozeci bickl, zakucao se u vrata od kola kad su se otvorila, mislim sta dalje reci o toj teoriji* i to se desilo posto je on molio boga za pomoc. Elem, posle duze rasprave, dosli smo do istog pitanja, ja dole na raznju a on gore i ja ga pitam sta ces ti gore da radis a on onako upucen u celu ideologiju iza hriscanskog raja kaze "Sedecu pod njegovim nogama" ili tako nesto, tacna fraza mi izmice. Koliko zaludjen ti treba da budes i nesrecan u ovom zivotu da bi se nadao da ces svoj zivot posle smrti provesti tako ??!?! Uuu,uuu ako budem dobar i veran, idem svakog dana u crkvu i molim se bogu za spasanje moje smrtne duse, kad umrem ima da zasluzim mesto pored njega. Radeci tacno sta ?! Sedeci !? Slusajuci njegove reci ?! Hor andjela ?! Sigurno neces jebati ceo dan, uzivati u luksuzu i jesti i piti i biti na mestu gde ti nista nece trebati. Ups gresim, naravno da ti nece nista trebati jer ces biti oslobodjen svih zelja i prohteva. Wow, sto je to nesto cemu se radujem. Ne. Pakao ftw. A kad dodje sudnji cas i bude mano on mano, ima da uzmem moj trozubac i nabijem ti ga u to tvoje andjeosko dupe. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Ajde bre sete, opusti se malo :) Mohi, mislim da nisi posecivao forum u periodu kada se Yevod aktivirao/registrovao/postovao. Bottom line, znao je da popuje i smori ponekad, sa evidentnim ubedjenjem da je najpametniji na forumu.....a ne moras i ti sad svakom odgovarati :) Znaci opet ste otisli u offtopic oko religije. Eta njet primarnaja tjemuska zdesj :) - a jea! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yevod Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 (edited) A vernicima nije nista "sipano" u glavu da bi to isto postali, a to je sustina na kojoj se zasniva ceo tvoj post. Da sam vernik mozda bi mi bilo i ok ovo sto pises ali posto nisam jako mi je smesno. Tako da jedan veliki LOL za tvoju nadmenost jer smatrash da si ti(vernici) u pravu, a svi ostali u krivu dok ja recimo vama ne osporavam to u sta verujete vetj samo govorim da ja ne verujem. Ako ne vidis razliku tvoj problem i ti tjesh zhiveti sa time do kraja zhivota, a ja bih te samo zamolio da se manesh blatjenja nas BEZBOZHNIKA na forumu jer se moze protumachiti kao uvreda koja bi na nekom kulturnijem forumu zavredila ban .... ja sam krsten u 21. godini zivota, svojom voljom ... tako da meni niko nije nista sipao, niti sam self-righteous persona, samo imam takvo vidjenje, a nedostatak introspekcije kod vecine je bas neizbacivanje i neispitivanje onoga sto se desava oko i u nasim glavama ... Slazem se sa Mohijem. Stav da su po defaultu vernici u pravu a nevernici ne jednostavno ne pije vodu. Evo jedno pitanje, nisam hteo da pravim novu temu... Ja sam kao klinac.. 3,4,5 godina.. krshten u crkvi. Da li postoji mogucnost da se chovek... u nedostatku bolje rechi.. "odkrsti"? Nisam upucen u celu tematiku i organizaciju crkve, ali ako sam krshten, jel to znaci da sam negde u nekoj crkvenoj knjizi, dokumentu stagod.. upisan kao pravoslavni hriscanin i da me pravoslavna religija broji za svog vernika? Jos jednom, jel moguce to ponistiti? ti si upisan u knjigu zivih, pa to ti je ... niko te nece ispisati, niti te neko broji, svi znamo koliko ljudi ide/ne ide u crkvu i posti, pricescuje se i ostalo sto rade pravoslavci ... @Pesma Ako si ateista zabole te da li si stvarno negde upisan kao pravoslavac zar ne? @Pravoslavci - da li u pravoslavnoj crkvi postoji ekskomunikacija tj izbacivanje iz crkve i sta Pesma treba da uradi za tako nesto? da, postoji, i necu da ti kazem ... OMG NUB andjeli ne pishke! Ili mozda pishke? Yevode shta kazhe the all mighty book? andjeli su bestelesne sile :) Meni ce bar da bude zanimljivo dole, zivo me zanima sta ces ti da radis ceo dan oslobodjen ovozemaljskih potreba jungleboy ? Imao sam ovakvu raspravu ranije na jednom forumu, protivnik je bio lik koji je u boga verovao zato sto mu je brata spasao od smrti *brat mu doziveo neserecu vozeci bickl, zakucao se u vrata od kola kad su se otvorila, mislim sta dalje reci o toj teoriji* i to se desilo posto je on molio boga za pomoc. Elem, posle duze rasprave, dosli smo do istog pitanja, ja dole na raznju a on gore i ja ga pitam sta ces ti gore da radis a on onako upucen u celu ideologiju iza hriscanskog raja kaze "Sedecu pod njegovim nogama" ili tako nesto, tacna fraza mi izmice. Koliko zaludjen ti treba da budes i nesrecan u ovom zivotu da bi se nadao da ces svoj zivot posle smrti provesti tako ??!?! Uuu,uuu ako budem dobar i veran, idem svakog dana u crkvu i molim se bogu za spasanje moje smrtne duse, kad umrem ima da zasluzim mesto pored njega. Radeci tacno sta ?! Sedeci !? Slusajuci njegove reci ?! Hor andjela ?! Sigurno neces jebati ceo dan, uzivati u luksuzu i jesti i piti i biti na mestu gde ti nista nece trebati. Ups gresim, naravno da ti nece nista trebati jer ces biti oslobodjen svih zelja i prohteva. Wow, sto je to nesto cemu se radujem. Ne. Pakao ftw. A kad dodje sudnji cas i bude mano on mano, ima da uzmem moj trozubac i nabijem ti ga u to tvoje andjeosko dupe. ja bih ti rekao, s tvojim vidjenjem raja, da si musliman :D btw, ne postoji dualitet Sile, svaki taj sa trozubcem mora da moli Gospoda da ga pusti nekog da iskusava ... prema tome nema tu nikakav nocnoi i dnevnoi dozor ;) h, da ne bude zabune, moj navodno nadobudni ton, je ustvari snishodljiv da ne bih nekog uvredio ... ja nisam u fazonu "glup si, nemas pojma", ovo je moj nacin ... i ovde se ne radi o tome da li sam ja kao vernik u pravu ili ne, ceo moj prethodni post ima funkciju priblizavanja nacina misljenja odredjene interesne strane u svemu ovome ... Edited February 18, 2007 by Yevod Quote Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. HeinleinGod is subtle but he is not malicious. Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 (edited) Da sam znao da cu setha ovako lako da napalim, smislio bih nesto bolje :) Koliko tachno treba da se iznervirash da bi nam dokazao da ti nije stalo ? :) I realno kolko moram da budem glup da bi se sad raspravljao sa tobom da li je lepse biti andjeo ili dzavo, ko da, u najmanju ruku, se vredi o tome rasravljati, jebote 'de je mozak :) I nazalost ono je bila chista shala i nista vise, smatram da je ovakva rasprava bespredmetna, ko sto rece ignis, i samo sam 'teo da se malo bezazleno nasalim, tako da sry, vidim da sam bio previse suptilan :) Edited February 18, 2007 by ~JungleBoY~ Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 [zenski bosanski glas]Al sam se napalila, strasno sam se napalila![/zenski bosanski glas] Da,da ajde svi da batalimo rasprave, reko ignis da su bespredmetne. Sledeci put ima ja njemu da pokvarim temu na ovaj nacin. I ne nisam musliman, nisam hriscanin, nisam budista, nisam jevrej, nisam satanista, nisam pripadnik ni jedne vece, manje ili izumrle religije. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts