dvnityCker Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 Rec je o mojoj dopisci sa supervizorom kontakt centra Intesa banke Posto sam sestri pokusavao da proverim stanje na racunu i tako to preko neta Uglavnom, sistem radi samo preko specijalno podesenog IE6 moj prvi mail je odgore From: Srđan Bajić [mailto:dvnitycker@gmail.com] Sent: Tuesday, February 06, 2007 4:09 PM To: online Subject: pristup on-line sistemu Dobar dan. Koristim Linux i Mac OS X, a surfujem sa Firefoxom. Da li je pristup on-line sistemu ikako moguc pomocu firefoxa, ili je moguc samo koristeci Microsoftove proizvode? Postovanje, Srdjan -- www.soinfo.org odgovor: On 2/6/07, Banca Intesa On Line <online@bancaintesabeograd.com > wrote: Po Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 a tebi ako se svidja ti im otkazhesh poslushnost i svi sretjni i zadovoljni. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 primena open source rešenja i standarda je jedna priča kada držiš komp sa sajtom, blogom i ftp serverom, a potpuno druga kada treba da držiš stotine hiljada računa sa pravim parama, pa da to još radi i sa ostatkom tvog sistema, i da većini korisnika ne pravi probleme, i da ne bude bušno k'o sir. ne opravdavam ih u potpunosti, ali ti ih s druge strane napadaš po default anti-MS fanboy mehanizmu. ukratko, what maud sait. takođe bih primetio da se na linuxu i osx-u sasvim normalno mogu kucati naša slova... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 Takodje bih primetio da dvinty nije pokusao da ulazi na njihove domino servere, kao i da ako su analizirali trziste, 90 posto koristi IE 5, te je odgovor cista glupost i neprofesionalizam. Stotine hiljada racuna se svakako ne drze na MS platformi, vec unix-domino-sun ili kako vec zele. Front end aplikacija za proveru treba da je nezavisna od baze banke i lako dostupna sa svake platforme. Znaci sa aspekta koji me trenutno dotice, idiotluk. E sad ako dvinty govori o e-bankingu (tj pristupu preko smart kartice za proveru stanja na racunu firme) onda se vec malo prica siri. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 tako je i kod rajfajzena ali realno gledano lakse je da se ti prilagodis njima nego da se oni prilagodjavaju svakom korisniku ponaosob ipak 90% ljudi koristi explorer Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 poenta priche je da ako otjesh neshto da uradish ti tjesh njih da okrenesh telefonom posle ovakog mejla, da im se napljujesh kewe i zatvorish svoje rachune kod njih i oni tje tako biti na gubitku. kod nas ljudi uvek pribegavaju jedenju govana na prazno i zato je svim privatnicima/bankama/wever sve dopushteno .. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted February 6, 2007 Author Report Share Posted February 6, 2007 a tebi ako se svidja ti im otkazhesh poslushnost i svi sretjni i zadovoljni. sestra je u pitanju, ja imam racun u hippo.. mada nisam proveravao njihove sisteme primena open source rešenja i standarda je jedna priča kada držiš komp sa sajtom, blogom i ftp serverom, a potpuno druga kada treba da držiš stotine hiljada računa sa pravim parama, pa da to još radi i sa ostatkom tvog sistema, i da većini korisnika ne pravi probleme, i da ne bude bušno k'o sir. ne opravdavam ih u potpunosti, ali ti ih s druge strane napadaš po default anti-MS fanboy mehanizmu. svakako da postoje i profi hiljado-dolarna resenja za sisteme koje si ti objasnio ono sto meni ovde licno najvise smeta su programerska (a i druga strukovna) resenja za koje velike korporacije (poput intese) placaju ogroman novac. Resenja su nekompletna, neprofesionalna, usudjujem se reci i sramotna i daleko od koraka sa svetom, koji sasvim sigurno mozemo da drzimo. Ja sam licno pod utiskom da je uzrok toga politika zaposljavanja kod nas a to je university-degree-only za bilo koju visoku poziciju u velikoj korporaciji, a imajuci u vidu poznavanje materije nasih studenata, to nikako nije povoljno resenje. Veoma su retki ti konkursi na koje sam nailazio u inostranstvu koja traze degree in ___. Uglavnom je to tipa must know to to to i to. Dok je kod nas glavni uslov univerzitetska diploma. bar sam ja pod takvim utiskom na stranu hejt prema IE i nedokaznim ljudima koji ga koriste Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 Izvini dvinity, al osim shto sajt intese za ebanking ne radi u FF-u, ne mozes da kazes da je to nekompletno i neprofesionalno, jer je moguce sve uraditi. Meni legne kesh, ja na njihovom sajtu imam odmah da popunim uplatnicu i platim racune, ili prebacim sredstva, a postom ako mi treba mi stigne kopija priznanice, tako da sistem perfektno funkcionishe, i meni mnogo koristi. Da ne govorimo da je isto moguce uraditi i sa devizama, shto je definitivno josh jedan plus, jer direktno preko sajta mozes da dobijesh podatke o tvojoj banci (iban, swift, itd) pa ne moras da se cimas do neke filijale i to da im trazis. Shto reche ivan, tipichan anti-ms hejt bez osnova.. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 btw, kakav akademik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted February 6, 2007 Author Report Share Posted February 6, 2007 pretpostavio sam da su sistem radili neki nasi akademici, mozda gresim hajli kazem nisam isprobavao sistem, jer nisam mogao da mu pristupim. ako stvarno sve to radi kako treba, onda svaka cast, ali po meni je velik minus to sto radi samo na jednoj platformi. ok, 90% ljudi koristi IE, a onih 10% ko jebe? cross-browser programiranje je veoma bitno u svetu ovih dana, sirenjem firefoxa, opere i IE7 na racun sestice i petice. pazi, ja protiv microsofta nemam nista, ali ms nije jedini vendor na svetu, a mi se ponasamo bas tako. hm verujem da veliki uticaj na ove moje poruke ima ogorcenje prema nasem obrazovnom sistemu Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 (edited) Ako su neki uspeli da naprave tako slo Edited February 6, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 U komercialnoj banci mozes da radis i iz FreeBSD-a da radis, dakle ne vezuje se za OS i ne moras da koristis pogani IE. Naravno to sve ide kroz SSL. Tako da te price da je samo sigurno sa IE-om i activex-om raditi lete kroz prozor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 ne kazem da je sigurno, ali 95% klijenata intesa banke koristi MS proizvode i IE, i oni jednostavno nisu hteli da se smaraju i da testiraju, i meni je to ok. Mislim, ako ti toliko treba, precices u win i upalices IE, i zavrsices posao za 2 minuta, cemu tolika frka oko toga? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 U komercialnoj banci mozes da radis i iz FreeBSD-a da radis, dakle ne vezuje se za OS i ne moras da koristis pogani IE. Naravno to sve ide kroz SSL. Tako da te price da je samo sigurno sa IE-om i activex-om raditi lete kroz prozor. Upravo. Mislim, opet razmislite o ovome sto dvinty prica. Kom. banka e banking je radio i na win98 (tj jos uvek radi) a na njemu sigurno nema IE 6 upgraded/7. Poenta je da svakako nije profesionalno sa njihove strane. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 da znas samo posle instaliras drivers za citac i funkcionise dobro na win98 Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts