Tauruss Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Coca Cola Company Charts Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Evo jednog linka. http://bwnt.businessweek.com/brand/2006/ sto ne ide u prilog Maudu. I jedan link koji mnogo bolje obradjuje gornji link, odnosno detaljnije. PDF, ovo moze cak biti materijal za maturski/seminarski rad. http://www.ourfishbowl.com/images/surveys/...port_072706.pdf Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Evo i neshto shto ide u prilog da je deda slep iz dedinog linka rank06 |rank05 | brend VALUE (05 i 06) | (change in value) 1 | 1 |Coca-Cola 67,000 67,525 | -1% 7 | 9 |Toyota 27,941 24,837 | 12% Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Deda nije slep zato sto value znaci vrednost i ona nije kriterijum nego ono sta se meri. Tako da je bolje da pogledas naslov tekstova i eventualno ih procitas. A procena od 3-4 godine je u najmanju ruku smesna. Da ne govorim da je Xomi samo rekao kako je Coca-Cola najjaci brend na svetu, sto jeste. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 deda je josh i bezobrazan zato shto ovde pishe shta su uzeli za value koji je izrazhen u dolarima. ja sam rekao da po vrednosti u dolarima je najjacha koka kola, a isto tako sam naveo i po kojim ostalim vrednostima NIJE najjacha, jel gledati snagu brenda samo po jednoj vrednosti je retardirano. procena za 3-4 godine je veoma realna uzevshi u obzir rast od 12% (za toyotu) i konstantni pad koka kole poslednjih 5 godina i kampanje u americi/kini protiv iste. isto tako deda opet govori da je jedan pokazatelj dovoljan da se proglasi da je jedan brend najjachi, shto mu ekonomista koji tje uskoro da diplomira kazhe da nije precizno, tj da je to prilichno usko svatanje. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
xomi Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 (edited) necu vise da sirim owu rasprawu...nema potrebe da se toliko potresas oko ovoga maude stvarno...ja sam samo izlozio owo za koka kolu jer sam stvarno pratio te stwari iz zanimacije...i na tw-u a i na nety pomalo...i swe[bar sto sam ja gledao] je islo u prilog koka koli...i to je to...kapiram da su owde swi u nekom fazonu "beshte mishewi ja swe znam"...:) Edited January 25, 2007 by xomi Quote ...hopes need smashing!_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 pa nema ljutnje samo smo malo podigli raspravu na vishi nivo, a ne na vrtenje rechi marketing. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tauruss Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 @Maud Svaka chast, GG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts