Guest Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 nije nista u intersu "americi" nego velikom kapitalu neka kompanija koja valja naftu/nukELarnu energiju ce da kupi patent na to njihovo otkrice i krenuti da ga ukljuchuje u svoju paletu za 10-15 godina, ko sto su sad hibridi normalna stvar, pre 5 godina su bili zomg avangarda, pre 10 godina su se svi smejali da to nikad nece biti pravljeno =o) inače, hibridi su kurac od ovce, naročito ovi koje sada prave. dobar dizel i dalje ima manju potrošnju i manje zagađuje od priusa, koji je najštedljiviji hibrid. btw kako naucnici znaju da je ovo zagrevanje neuobicajena pojava kada se temperatura na zemlji meri poslednjih 150 godina a zemlja je stara 4.5 milijarde godina po nekim prorachunima :) štaviše, znaju da su temperaturne oscilacije normalne (ledena doba i to), i uopšte nemaju definitivne dokaze da je čovek izazvao otopljenje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 ZOMG SRBI RULZZZ !!!!!11111111111111111111111111111111 HA! CRKNITE SIPTARI! PRC! :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sex Machine Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 btw kako naucnici znaju da je ovo zagrevanje neuobicajena pojava kada se temperatura na zemlji meri poslednjih 150 godina a zemlja je stara 4.5 milijarde godina po nekim prorachunima :) hehe valjda znaju....dobro pitanje. Quote http://s2.bitefight.ba/c.php?uid=22457 b:"jeli,jel ovo na slici fred durst ili onaj njegov brat limp bizkit?" mare:"glupa je ko kugla ispod kauca" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Primenom nove tehnologije bi se potpuno re Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 ajd napravimo klan mrzitelja nafte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 lol vetj ga imamo, ti nisi pozvan ;< only eskimos and indians (american natives, not from india) allowed! Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Eh kad se samo setim naseg "cuvenog naucnika" Marka Tasica... Ko se ne seca to je onaj klinac iz Leskovca koji je satro izumeo "cudesan" nacin kompresije,toliko je pisano o tome po novinama,sad ga nema nigde,bitno je da je opstina Leskovac iz svog budzeta dala tipa 100000 dolara za tu prevaru :) Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sex Machine Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 ^kompresovao se na jako malo prostora pa ga niko vise ne vidi. Quote http://s2.bitefight.ba/c.php?uid=22457 b:"jeli,jel ovo na slici fred durst ili onaj njegov brat limp bizkit?" mare:"glupa je ko kugla ispod kauca" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 ^ nemoj vise umirem ovde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 14, 2007 Author Report Share Posted January 14, 2007 ajd bas i mene interesuje... interesuje me uopste kako prevazilaze taj problem da je zemlja tako matora a i mi ljudi generalno beznachajno mladi pogotovo od kad smo poceli da se bavimo naukom... kako uopste mogu da znaju sta je normalno a sta ne normalno kad je planeta zemlja u pitanju... naravno... ne chudi me da se na kraju sve svede na pretpostavke... a pretpostavka je majka svih zajeba, kaze neki film :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 pa stvar je u tome shto ne gledaju samo prirodu vec gledaju shta mi radimo prirodi i shta to izaziva i, znajuci da mi pre nismo bili tu da to radimo u toj meri mozhemo da znamo da to nije normalno i da, da nema nas, toga ne bi bilo ne? Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 The concentrations of several greenhouse gases have increased over time.[4] Human activity increases the greenhouse effect primarily through release of carbon dioxide, but human influences on other greenhouse gases can also be important.[5] Some of the main sources of greenhouse gases due to human activity include: * burning of fossil fuels and deforestation leading to higher carbon dioxide concentrations; * livestock and paddy rice farming, land use and wetland changes, pipeline losses, and covered vented landfill emissions leading to higher methane atmospheric concentrations. Many of the newer style fully vented septic systems that enhance and target the fermentation process also are major sources of atmospheric methane; * use of chlorofluorocarbons (CFCs) in refrigeration systems, and use of CFCs and halons in fire suppression systems and manufacturing processes. * agricultural activities, including the use of fertilizers, that lead to higher nitrous oxide concentrations. http://en.wikipedia.org/wiki/Greenhouse_effect Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mare Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 hmm video sam klip na diskoveriju sad skoro kada se jedna santa leda (svetlo plave boje) potopuno istopila, a naucnici kazu da bilo koja plava santa leda je pravljena makar 100 miliona godina, sto je bogami zabrinjavajuce... Quote [13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama [23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda [23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem [01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku [01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sex Machine Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 hmm video sam klip na diskoveriju sad skoro kada se jedna santa leda (svetlo plave boje) potopuno istopila, a naucnici kazu da bilo koja plava santa leda je pravljena makar 100 miliona godina, sto je bogami zabrinjavajuce... ma lazu.... Quote http://s2.bitefight.ba/c.php?uid=22457 b:"jeli,jel ovo na slici fred durst ili onaj njegov brat limp bizkit?" mare:"glupa je ko kugla ispod kauca" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 meni se jako topi sladoled kad jedem i to me zabrinjava vise iskapa na zemlju nego sto pojedem :(( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 14, 2007 Author Report Share Posted January 14, 2007 pa stvar je u tome shto ne gledaju samo prirodu vec gledaju shta mi radimo prirodi i shta to izaziva i, znajuci da mi pre nismo bili tu da to radimo u toj meri mozhemo da znamo da to nije normalno i da, da nema nas, toga ne bi bilo ne? da ali mogu li oni da garantuju da kada bi mi nekim chudom prestali da radimo to sto radimo da bi se otopljavanje i zagrevanje zaustavilo... jel mogu sa 100% sigurnosti da tvrde da naredno globalno zagrevanje u sledecih 100 godina od 3-4 stepena C nije sasvim normalna pojava koja se deshava jednom u milion ili jednom u deset miliona godina? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Naravno da ne :) Ali intenzitet sunca kojom nam daje toplotu nije konstantan i zavisi od 1001 faktora. Tako se nikada ne znam 'el smo mi krivi ili eto tako dosao je period povecane sunceve "aktivnosti". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 meni se jako topi sladoled kad jedem i to me zabrinjava vise iskapa na zemlju nego sto pojedem :(( Bah taman se razvije naucnjacka tema i ti dodjes sa vec vidjenim forama. @ Stator intenzitet suncevog zracenja nije konstantan, ali se zan i od kojih faktora zavisi-to je najoicniji nuklearni proces. U principu, mislim da matematicki model sunca uveliko i odavno postoji. Manje anomalije kao sto su erupcije postoje, ali to su privremena odstupanja, koja mi jos ne mozemo predvideti jer nema jos jednacine haosa. :) Tako da mislim da se moze i izracunati kolko smo zagrejali planetu :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 14, 2007 Author Report Share Posted January 14, 2007 gde je dule smor kada nam treba :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 da ali mogu li oni da garantuju da kada bi mi nekim chudom prestali da radimo to sto radimo da bi se otopljavanje i zagrevanje zaustavilo... jel mogu sa 100% sigurnosti da tvrde da naredno globalno zagrevanje u sledecih 100 godina od 3-4 stepena C nije sasvim normalna pojava koja se deshava jednom u milion ili jednom u deset miliona godina? :) ne, ali je zagrevanje mnogo naglo i dokazano je da ga mi chinimo u tome je stvar i btw koliko znam ta globalna zagrevanja i ledena doba nisu normalna pojava jedna vrlo verovatna teorija je da je ogroman meteor lupio u zemlju i udaljio je za ne znam koliko od sunca i zato je temperatura promenjena ne? sve promene suncheve aktivnosti su u tom rangu da ne bi trebale da ugrozhavaju nash opstanak Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Pa za poslednjim milion godina mogu da naprave matematicki model interglacijala na osnovu uzoraka leda i stena, nije detaljno toliko da bi mogli da tvrde da je ovo cisto ljudsko maslo jer je evidentno da se planeta zagreva a potom naglo smrzava naizmenicno, da li je mehanizam po kome ovo funkcionise ono sto vidimo sada, tj topljenje polarnog leda, smanjenje povrsine kopna i posledicno manja apsorpcija sunceve energije te smrzavanje nemam pojma, ne interesuje me toliko necu biti tu da to vidim :))) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 i opet, ne gledaju samo temperaturu prochitaj sve na linku koji sam ostavio Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts