Jump to content

Pokusaj odbrane Srba ali izgleda.........

Recommended Posts

Vama je problem sto ovde kao i u svakoj drugoj zemlji postoji prednost Srba prema drugim manjinama, ali kazem vam to je tako svuda, bukvalno u svakoj zemlji gde odete bicete tudjin i to je jednostavno tako, isto vam je kao da nekog crnca posaljete da radi dole u Teksas u nekoj maloj provinciji sa gomilom rednecka, mislite da ne bi bio ugnjetavan, ako bi ostao ziv uopste...

da to je problem, i protso ne mogu da verujem da treba da crtam... to je globalni problem, niko nije rekao da je srbija jedina koja pati od simptoma.

@zola

shta da ti kazhem, ti mislish da je lelemudim i da ne verujem u to shto pricham. ja stvarno ne znam kako, ni dal zhelim da dokazujem :)

ali retji tju ti ovo, vetjina ljudi su vernici ovde... zar mislite da je bog stvorio posebno srbina, hrvata, engleza, nemca, turchina, palestinca, jevreja, bantu, kineza, mongola, eskima, arapina, itd?

svi se neshto ubishe od posta, od poshtovanja i pridrzhavanja kanona a kad se stvarno dodje dotle da se shire isusove rechi onda svako ima izgovor "znash, nije to bash tako... velik je svet tamo, zhivot je borba za opstanak, itd.." mislite o tome ;D

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

da to je problem, i protso ne mogu da verujem da treba da crtam... to je globalni problem, niko nije rekao da je srbija jedina koja pati od simptoma.

@zola

shta da ti kazhem, ti mislish da je lelemudim i da ne verujem u to shto pricham. ja stvarno ne znam kako, ni dal zhelim da dokazujem :)

ali retji tju ti ovo, vetjina ljudi su vernici ovde... zar mislite da je bog stvorio posebno srbina, hrvata, engleza, nemca, turchina, palestinca, jevreja, bantu, kineza, mongola, eskima, arapina, itd?

svi se neshto ubishe od posta, od poshtovanja i pridrzhavanja kanona a kad se stvarno dodje dotle da se shire isusove rechi onda svako ima izgovor "znash, nije to bash tako... velik je svet tamo, zhivot je borba za opstanak, itd.." mislite o tome ;D

Srbija je mala da bi jedino ona reshavala takav problem koji je globalan, mi se trebamo posvetiti samo nama, da Srbe izvadimo iz blata ne zanimaju me ostali uopste, kad se Srbi izvade iz blata onda cemo da razmisljamo o drugima, treba raditi polako i stalozeno jednu po jednu stvar, ne mozete menjati sve u roku od mesec dana kako je to zacrtao vas vizionar Djindjic, nista ne moze na brzinu a ponajmanje da se nesto promeni tako brzo, dok Kostunica ide polako ali se vidi progres, on zna da se nista ne menja preko noci vec treba dosta vremena da prodje, jednostavno to je tako a i kroz istoriju vidimo da se niko nije menjao preko noci.

Slovenci su lep primer kako funkcionise nacija, posto su nam najblizi, oni smatraju sve kao jednu veliku porodicu, naravno prvo ce svako da stane za Slovenca a tek onda za nekog drugog, uvek ce prioritet tamo imati Slovenac, tako treba i ovde da bude, ako vec zele da zive u nasoj zemlji nek se povinuju nasim pravilima koja su svuda ista, to je jednostavno tako, kao sto rekoh treba raditi na sebi a za druge cemo kad se sami sredimo, ne treba se boriti za manjine dok se ne izborimo za to da Srbi zive kako treba u celoj Srbiji, to je apsurdno zar ne, borite se za prava Madjara a Srbe ubijaju na KiM, nemaju osnovne zivotne uslove e za to se treba boriti, prvo sebe onda druge.

SCJP.png

Samo jedno kratko razjashnjenje. Pogreshno sam shvatio coveka da misli kako biti Srbin ne znaci i biti covek :P. Vidim sada da nije tako :).

Uglavnom, ta prica o tome kako si ti pripadnik covecanstva je kul, ali poranio si koji vek :).

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

@zola

ne mislim da lelemudis lepo sam napisao da nam se ocigledno razlikuju razmisljanja o zivotu.

There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know

zolaeveo3reqjl4_zps6bce0689.jpg

Pa jel zergovi ne mogu da budu srbi? Otkad je to ekskluzivan klub? Ja znam za mnoge svinje, magarce, dzukele i majmune koji su ponosni srbi i to im se javno priznaje, cak spocitava medju pacovima i hijenama...

Lol zergovi su poznati po kolektivnom umu, kad bi srbi bili zergovi odma bi se javilo 5 kraljica koje bi medjusobno zaratile, pljuvale se preko rur foruma :), i bacale infested jedne po drugima.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Samo jedno kratko razjashnjenje. Pogreshno sam shvatio coveka da misli kako biti Srbin ne znaci i biti covek :P. Vidim sada da nije tako :).

Uglavnom, ta prica o tome kako si ti pripadnik covecanstva je kul, ali poranio si koji vek :).

ma nisam ja rekao da srbi nisu ljudi, samo da bi trebalo na prvom mestu da su ljudi pa tek onda srbi :]

i mozhda si u pravu, mozhda sam poranio... mozhda se to nikada netje desiti, ali ne mogu da se foliram da sam neshto shto nisam :[

ne mislim da lelemudis lepo sam napisao da nam se ocigledno razlikuju razmisljanja o zivotu.

mislio sam da si rekao da ti koji prichaju o jednakosti su obichno prvi koji u to ne veruju, kapiram da si mislio na mene, mada ok. nema svrhe potencirati to i dalje.

nemam ja nishta lichno protiv ljudi sa foruma, rasprava je rasprava i na tome ostaje :]

@slepi proroku

zashto uopshte uchestvujesh u debati kad se ni ne trudish da je pomerish sa mrtve tachke?

ja se potrudim da neshto napishem, i da to napishem tako da bude shto razumljivije i shto logichnije, i na kraju krajeva shto lakshe za nastavak rasprave a ti sve to iskulirash i pevash istu pesmu.

pa taj moj post shto si editovao ima u sebi:

QUOTE(Ramirez @ Jan 13 2007, 12:58) *

svi se neshto ubishe od posta, od poshtovanja i pridrzhavanja kanona a kad se stvarno dodje dotle da se shire isusove rechi onda svako ima izgovor "znash, nije to bash tako... velik je svet tamo, zhivot je borba za opstanak, itd.."

znachi ovo komotno mozhe da se odnosi na tvoj post. odmah si krenuo da prichash kako smo mi mali, svet je velik, treba mi svoju guzicu prvo da pogledamo, itd... i otkud ti obraza da se nazivash hrishtjanskim vernikom? svuda licimerje bre. ja se makar ne foliram i ne lazhem samog sebe da sam vernik.

to o chemu ti prichash bi bilo kao kad vidish djubre svuda na ulici i reshish da i ti bacash na ulicu umesto u kantu, jer, ko si ti? mali djura, nishta netjesh promeniti ti sam kad svi to rade?

i na kraju, prochitaj svoj proshli post josh jedanput i sam reci dal si realan kad prichash o polozhaju manjina u srbiji? sam si napisao da treba prvo da gledamo svoju guzicu pa posle ostale, shto automatski znachi da mi ako srbi treba da imamo prednost nad ostalima, shto znachi da su ostali gradjani dugog reda.

Pa jel zergovi ne mogu da budu srbi? Otkad je to ekskluzivan klub? Ja znam za mnoge svinje, magarce, dzukele i majmune koji su ponosni srbi i to im se javno priznaje, cak spocitava medju pacovima i hijenama...

ha-ha

mislio sam da si rekao da ti koji prichaju o jednakosti su obichno prvi koji u to ne veruju, kapiram da si mislio na mene, mada ok. nema svrhe potencirati to i dalje.

nemam ja nishta lichno protiv ljudi sa foruma, rasprava je rasprava i na tome ostaje :]

mislio sam na one koji su to "izmislili" i koji to propagiraju

There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know

zolaeveo3reqjl4_zps6bce0689.jpg

ma nisam ja rekao da srbi nisu ljudi, samo da bi trebalo na prvom mestu da su ljudi pa tek onda srbi :]

i mozhda si u pravu, mozhda sam poranio... mozhda se to nikada netje desiti, ali ne mogu da se foliram da sam neshto shto nisam :[

Istina sve shto si rekao. Valjda je svim normalnim osobama sistem vrednosti takav. Prvo smo svi ljudi, onda nacionalnost (Srbin), onda pripadnik online klana (4S), onda kome je veca kita (20+) :D

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

pa nije smesno a ti reci da nije tacno i ja prekidam svaku dalju diskusiju ovde ili bilo gde drugde na tu temu :p

isto si mogao napisati i za engleze, somalce, levoruke i fanove džesike albe. ciljao sam više na to da si od svih njih ti odabrao narod kojem pripadaš :)

@slepi proroku

i na kraju, prochitaj svoj proshli post josh jedanput i sam reci dal si realan kad prichash o polozhaju manjina u srbiji? sam si napisao da treba prvo da gledamo svoju guzicu pa posle ostale, shto automatski znachi da mi ako srbi treba da imamo prednost nad ostalima, shto znachi da su ostali gradjani dugog reda.

Ja ti samo kazem da se taj problem ne resava u Srbiji vec negde drugde, da je to tako jednostavno kako ti pricas ne bi postojalo podele, sto se madjari ne odreknu svoje tradicije i nacionalnosti i ne predju u Srbe, pogledaj onaj pokret 64 zupanije pa mi ti reci kako delovati protiv toga, jednostavno svi se drze zajedno i tako ce uvek biti, ne mozemo mi da njima dajemo isto pravo kao Srbima kada ni Srbi prema njima nemaju pravo kao Madjari, svako stiti svoje i tako ce uvek biti, a mi da menjamo tu nesto ne mozemo to je jednostavno tako mozemo se samo pomiriti stim i cekati da se stanje globalno promeni ali nismo mi oni koji ga mozemo menjati, to je cela poenta debate.

Edited by Sasa_Matic(BlindProphet)
SCJP.png

Ja ti samo kazem da se taj problem ne resava u Srbiji vec negde drugde, da je to tako jednostavno kako ti pricas ne bi postojalo podele, sto se madjari ne odreknu svoje tradicije i nacionalnosti i ne predju u Srbe, pogledaj onaj pokret 64 zupanije pa mi ti reci kako delovati protiv toga, jednostavno svi se drze zajedno i tako ce uvek biti, ne mozemo mi da njima dajemo isto pravo kao Srbima kada ni Srbi prema njima nemaju pravo kao Madjari, svako stiti svoje i tako ce uvek biti, a mi da menjamo tu nesto ne mozemo to je jednostavno tako mozemo se samo pomiriti stim i cekati da se stanje globalno promeni ali nismo mi oni koji ga mozemo menjati, to je cela poenta debate.

A zasto bi se jedan covek definisao samo sa Srbin Pravoslavac ili Japanac Budista.Zasto pored toga ne bi stajalo Hip hoper,strastveni sakupljac morskih skoljki,apstraktni slikar.Kolika bi ta grupa bila kojoj bi on onda

pripadao?Mnogo manja!

Sto se jedna osoba preciznije definishe i razvije kao licnost lakse ju je voleti ili barem ceniti nego kad se

uklapa u neki prosek.

Neukrotljivi!

A zasto bi se jedan covek definisao samo sa Srbin Pravoslavac ili Japanac Budista.Zasto pored toga ne bi stajalo Hip hoper,strastveni sakupljac morskih skoljki,apstraktni slikar.Kolika bi ta grupa bila kojoj bi on onda

pripadao?Mnogo manja!

Sto se jedna osoba preciznije definishe i razvije kao licnost lakse ju je voleti ili barem ceniti nego kad se

uklapa u neki prosek.

Jeste to je sve jako lepo samo sto to mozes da mislis ti i jos 100 ljudi a ceo svet razmislja drugacije, treba se prilagoditi svetu, kod nas u zemlji postoji mnostvo organizacija manjina koja imaju za cilj da se separatisu od ove drzave, jednostavno u ovim trenutcima je nemoguce razmisljati tako, kada se stanje promeni onda cemo misliti o tome.

SCJP.png

@prophetu

nema svrhe uopshte da diskutujemo kad se samo hvatash za neke delove postova, a neke ignorishesh.

samo mi nije jasno kako mozhesh da udjesh u crkvu i folirash se da si vernik a u stvari si isto licimeran kao i 99% chovechanstva. istinski verujesh u boga i mislish da njega bole kurac shto ti postish i shto se krstish kad ulazish u crkvu ako ga namerno/svesno kulirash kad je bitno?

opet ponavljam, ta pricha "ne mozhemo mi, to mora neko drugi, drzh-nedaj..." je samo izgovor. tako isto mozhe svako da kazhe za bacanje djubreta na ulicu umesto u kantu, i ko zna koliko josh takvih primera.

pripadao?Mnogo manja!

uklapa u neki prosek.

hmm, nije mi jasno.

ja sam hteo da kazhem, zashto se zaustaviti na etnichkim podelama (ako vetj volite da ste podeljeni)? zashto se josh ne bi podelili na metalce, fensere, invalide, komane, vozache juga i vozache golfova, one kojima je dzesika alba bash prava pichka i one kojima je neshto malo iznad proseka, one koji koriste kalgon i oni koji ga ne koriste, oni koji vishe vole hemingveja od bajrona, oni koji se farbaju u plavo, oni koji se farbaju u crveno i oni koje mrze sve koji se farbaju, oni kojima je jafa keks do jaja i oni kojima nije bash do jaja ali je dobar + oni koji vishe vole od jagode umesto od narandze, oni koji koriste kondom i oni koji ga ne koriste, oni koji vole da gledaju reklame, i oni koji ne propushtaju vesti, oni koji veruju muriji i oni koji ne mogu da veruju da ima neko ko veruje kerovima, oni koji josh imaju dial up i oni koji se zhale na svoj kabl... ajde svi oni i mnogi drugi da dobiju po kvart i diplomatsko predstavnishtvo.

gde je kraj podelama?

gde im je bio pochetak uopshte?

Ramirez ti ne shvatas osnov drustvene zajednice i uopste kako drustvo funkcionise, a ako ne znas osnovne stvari ja se sa tobom ne mogu prepirati, to sto ti mislis da si u pravu misli ne zanima me...

Opaska sa ne mozemo mi to je zato sto to nema veze sa nama, objasni ti Shiptarima i svim ostalim etnickim separatistima da to nije pravi put, voleo bih da te stave u diplomatiju da vidis koliko je to prljav posao i koliko je drugaciji nego sto ga ti zamisljas, ti si umislio neku svoju sliku sveta tj gledas na svet kao jos gomila ljudi a ne razumes ga, ne razumes kako funkcionise politika, ne razumes kako funkcionise drzava, moras prvo uciti istoriju kako su se stvarale drzave, da bi razumeo sadasnjost.

Voleo bih kad bi tebe imenovali da miris narode i da propagiras to sto propagiras, nisi svestan koliko bi te svi izvozali, ti bi njima davao prst a oni bi ti otkinuli celu ruku a posle te sa njom i tukli, na kraju bi upropastio sve jos vise.

Pametna poltika je prljava politika, mi smo do sada vodili takvu politiku koju ti zagovaras i nadrljali u svakom ratu i svakom dobu, najvise smo mi ginuli bas zato sto smo se borili za tudje interese a najmanje za svoje.

Pogledaj Engleze oni su oduvek prosipali tudju krv za sve, eto posto vecina vas obozava Englesku samo pogledajte njenu politiku, to ne moze biti prljavija politika, puna lazi, obmana, prevara i tako dalje, ali tako se politika vodi zato su tu gde jesu.

Politika ti je prljava disciplina koja zahteva da budes mudriji i lukaviji nego ostali, ili bolje receno kako nekoga da zajebes, u tome se politika sastoji...

Edited by Sasa_Matic(BlindProphet)
SCJP.png

ne znam odakle ti ideja da sam ja naivni dobrichina? Oo

zna ja vrlo dobro kako svet funkcionishe i shta je politika i diplomatija... i znajutji kakav je ja kazhem MENJAJMO GA. ne valja i tachka.

radije tju da vidim da srbija nestane pokushavajutji da promeni svet na bolje nego da bude lokalna sila tako shto tje masterovati sve te "plemenite" politichke i dipomatske veshtine. to me chini sanjarem ali takav sam u sushtini i to ne mogu da promenim.