marxus Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Elem kao sto naslov kaze dali neko ima neka iskustva sa grafickim tablama i da li su korisne za stvari poput crtanja u PS-u itd................. znaci da li vrede para i mozda da mi preporuci neko neku za pocetak a da nije Wacom od 400 $ pa da se posle smorim i ne koristim je nikada. Da i treba mi podatak,koja je velicina dovoljna za ovo sto ja hocu.........jer kapiram da 5x5 incha nije dovoljno.......... nikako...........ali ko je koristio za slicno neka se javi i da savet............ Quote GOT MIT UNS Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 a shta ti hocesh? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marxus Posted January 5, 2007 Author Report Share Posted January 5, 2007 (edited) Elem kao sto naslov kaze dali neko ima neka iskustva sa grafickim tablama i da li su korisne za stvari poput crtanja u PS-u itd................. znaci da li vrede para i mozda da mi preporuci neko neku za pocetak a da nije Wacom od 400 $ pa da se posle smorim i ne koristim je nikada. Da i treba mi podatak,koja je velicina dovoljna za ovo sto ja hocu.........jer kapiram da 5x5 incha nije dovoljno.......... nikako...........ali ko je koristio za slicno neka se javi i da savet............ Edited January 5, 2007 by marxus Quote GOT MIT UNS Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Pazi ovako, ako hocesh ozbiljno da se bavish Photoshopom, onda ti definitivno treba Wacom i to neka iz serije Intuos (Wacom Intuos3 A5 PTZ-630G, naprimer). Jeste da koshtaju mnogo, ali vrede tih para. Ako nemash para mozesh da uzmesh Graphire Classic XL (A5) tablu za ~200e, ili ako ti je sasvim frka Volito2, ali imaj u vidu da je to A6 tabla - 127.6 x 92.8 mm, shto je veoma malo... Probao sam druge table, tipa Genius itd, ali to je jednostavno uzas... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Graphire i Intuos A5 obavljaju posao skroz. A crtanje u PSu je veoma shirok pojam. Ako planirash profi da se bavish crtanjem, uzmi ili ovo iznad shto sam napisao ili A4. S druge strane mnogi pro crtachi radije crtaju na papiru pa skeniraju radove. Ja lichno imam Volito2 A6 koji mi je ok za amaterske potrebe - mada kao shto srba reche mala radna povrshina se veoma bolno oseca. Bottom line - ako hocesh iz zajebancije da uzmesh tablu, uzmi Volito2. za 70ak eura cesh videti koliko te to zapravo interesuje. Ako ti se svidi, pljuni 150-200 eura za bolju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Malo je loshe definisano shta zapravo znachi crtanje. Obrada fotografija? Simuliranje raznih tradicionalnih nachina crtanja (ugljeni shtapici, voshtane boje, ulje...)? Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts