RuS Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Ako neko zna gde ima da se kupi ili hoce da je proda.Znam da je pogresan forum, ali vredi pokusati.Trazio sam je po antikvarnicama knjiga, na rasprodajama i nishta...Svoj primerak sam izgubio na moru, a zeleo bih da je imam ponovo. E, da, pisac je Jerome David Salinger - dovoljno je reci samo Selindzer, uglavnom, oni koji treba da znaju - znaju. Prihvatam i pdf, samo da je vec nekako nabavim:( Hvala unapred:) Quote Popuni chitko i shtampanim slovima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajser Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 http://bitzi.com/lookup/DDECI3NOBEFHULDW44WOBYZPZNOWPCYP Imash pri dnu linkz0re. Nema na shta. Quote Ei Aaniigoo 'Ahoot'e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 imash otprilike u svakoj knjizhari sa vishe od 3 knjige u prodaji :] Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 (edited) RuS, oruzje je gotovo, moze da se sakrije u zimskoj jakni a municija je obradjena za maksimalnu stetu. Meta je trenutno u BG-u a nasli smo coveka koji ce da nam da raspored idenja po gradovima zarad ovih Izbora. Oruzje i lazne isprave mozes da nadjes na dogovorenom mestu a pare posalji po Zivoradu. :) Edited December 28, 2006 by Seth Fix Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kRiK u tAmI Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 ^^hahahahahaha.. to je i meni palo napamet.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Ne znam da li si iz Beograda, u profilu pise Zrenjanin-Beograd, ali imas u Platou 100%. Inace mozes slobodno da propustis knjigu ako si prosao pubertet. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Imas u svakoj knjizari bukvalno to je kultno delo i preporucio bih svakome da procita doticnu knjigu :) Anyway ja sam svoju kopiju knjige kupio za oko 300-400 kinti u onoj knjizari u Knezu mada sam je pre toga uzimao i citao iz biblioteke, ali svakako treba imati primerak te knjige. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mncu Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 imam ja knjigu :) imas u onoj knjizari na trgu (zaboravila sam kako se zove) i u svim vecim knjizarama :) ja sam je kupila na sajmu knjiga... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RuS Posted December 28, 2006 Author Report Share Posted December 28, 2006 Inace mozes slobodno da propustis knjigu ako si prosao pubertet. Procitao sam knjigu davno, hocu samo da je imam u kolekciji.I ne, necu nikog ubiti :))) Quote Popuni chitko i shtampanim slovima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puding Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 TO je jedna od najboljih knjiga koje sam procitao toplo preporucujem svima (sry znam da je offtopic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Ovde izgleda ima novajlija koji mene ne poznaju. Gde je Kole kada ti treba? Recicu samo ovo. Bukovski je za tri klase bolji pisac od Selindzera, a pitanje je da li uopste moze da se svrsta u knjizevnost. Da, knjizevnosti ne pripada svaka napisana knjiga. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 ^partibrejker:( Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Omatorio nam bole načisto :(( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 imash otprilike u svakoj knjizhari sa vishe od 3 knjige u prodaji :] bas tako, lovac u Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Recicu samo ovo. Bukovski je za tri klase bolji pisac od Selindzera, a pitanje je da li uopste moze da se svrsta u knjizevnost. Da, knjizevnosti ne pripada svaka napisana knjiga. hehe, napokon da chujem i ovo. bukovski je izmislio modernu knjizhevnost, samo shto ga dosta ljudi ne gotivi kolko sam video :[ sam nachin nastajanja jedne njegove knjige je dovoljan da chovek bude zapisan zlatnim slovima u istoriji knjizhevnosti. on je bre umeo da sedi po 5-6 sati kuckajutji na mashini bez prestanka sve shto mu padne na pamet i onda uzme sve to shto je napisao i kao da prosipa kroz sito, i od 10 nakucanih stranica sklopi jednu koja je prajsless. u jednoj rechenici, najprostijim mogutjim rechima ti opishe zhenu koju vetjina pisaca ne bi mogla da ti priblizhi ni na deset strana mudrovanja. svaki njegov opis je toliko blizak chitaocu da je prosto neverovatno... ne morash da se naprezhesh da zamishljash scene uopshte. sve u svemu, ako vetj trazhite neke knjige za kolekcije eto vam bukovski. mozhda vam se ne svidja njegovo gledanje na zhivot, na zhene ili shtagod, ali njegovo pisanje je fantastichno. Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RuS Posted December 28, 2006 Author Report Share Posted December 28, 2006 Knjiga NE MOZE da se kupi u svakoj knjizari sa vishe od 3 knjige.Evo recimo, u Prosvetinim knjizarama je nemaju.I nema NIKAKVIH dodirnih tacaka sa mentolskim Da Vincijevim kodom. Quote Popuni chitko i shtampanim slovima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 mislim da je poredjenje sa kodom bilo na nivou pomame za te dve knjige, svaka u svoje vreme. a ja evo predvidjam da tje prosvetine knjizhare propasti u dogledno vreme. ako nemaju u prodaji jednu od najpopularnijih knjiga 20. veka, onda nisu bolje ni zasluzhili... i josh ima da se pitaju kako je doshlo do stechaja. Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Ovde izgleda ima novajlija koji mene ne poznaju. Gde je Kole kada ti treba? Recicu samo ovo. Bukovski je za tri klase bolji pisac od Selindzera, a pitanje je da li uopste moze da se svrsta u knjizevnost. Da, knjizevnosti ne pripada svaka napisana knjiga. Dobar je i Bukovski ako volite taj zanr, ja vise volim Orvela :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 ja mogu da se slozim sa boletom da je 'lovac u zitu' knjiga za one do 15 ljeta. i uopste nemam predstavu kako je ta knjiga bila hit. :( Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Bila je hit jer se pojavila u Americi. Posle 30 godina je Bukovski napisao Bludnog sina koji je u originalu zapravo parodija na Selindzerovo delo iz 1951. i zove se Ham on Rye. Problem sa Bukovskim je u tome sto on nikada nije sebe svrstavao u knjizevnost, kojoj zaista i ne pripada, ali ga uticaj koji je imao/ima na pisce stavlja na samu ivicu. Jedina losa stvar je u tome sto su svi odjednom pomislili kako mogu da pisu kao on i onda se stvorila ceta djaka koji su sve sami ponavljaci. Sto je najgore, po stilu oni nisu losiji, jednostavno tako moze pisati samo jedan covek, posle toga je apsurdno. Ovo naravno nema veze sa topikom, ali eto, dosadi se coveku. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 umetnost, bilo pisana, bilo ispevana, bilo nacrtana, bilo izvajana je subjektivna ljudska potreba kako da se izrazi tako i da utoli svoju sklonost, interesovanje, potrebu za nechim lepim i novim. Zato su sve te vashe proklamacija sta je knjizevnost, a sta ne, veoma patetichne. Umetnost nije nesto sto moze da se kategorizuje i stavi u vujakliju kao termin od 32 rechi. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Jedina losa stvar je u tome sto su svi odjednom pomislili kako mogu da pisu kao on i onda se stvorila ceta djaka koji su sve sami ponavljaci. Sto je najgore, po stilu oni nisu losiji, jednostavno tako moze pisati samo jedan covek, posle toga je apsurdno. Ovo naravno nema veze sa topikom, ali eto, dosadi se coveku. Ovo je tacno potpuno, jednostavnost ne znaci da je svako moze uraditi vec treba miti majstor pisati jednostavno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Naravno da to sto je rekao Igz nema veze sa zivotom jer onda pojmovi umetnost i kic ne bi postojali. Ne samo sto to ne bi postojalo, ne bi postojale mnoge druge stvari. To sta je potreba umetnika takodje nema veze sa umetnoscu, ljudska potreba je i pishanje. Naravno da umetnost moze da se "kategorizuje", a cak postoji i deo filozofije koji se time bavi i zove se estetika. Ako ti (Igz) treba literatura, vrlo sam rad da ti je ustupim. Postoji naravno mogucnost da neko negira filozofiju kao nesto verodostojno i svrsishodno, ali to je tema za drugu diskusiju u kojoj necu ucestvovati. Uostalom, daj da pricamo o ukusu, to je najbolje, jel tako? Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 (edited) Naravno da to sto je rekao Igz nema veze sa zivotom jer onda pojmovi umetnost i kic ne bi postojali. Ne samo sto to ne bi postojalo, ne bi postojale mnoge druge stvari. To sta je potreba umetnika takodje nema veze sa umetnoscu, ljudska potreba je i pishanje. Naravno da umetnost moze da se "kategorizuje", a cak postoji i deo filozofije koji se time bavi i zove se estetika. Ako ti (Igz) treba literatura, vrlo sam rad da ti je ustupim. Postoji naravno mogucnost da neko negira filozofiju kao nesto verodostojno i svrsishodno, ali to je tema za drugu diskusiju u kojoj necu ucestvovati. Uostalom, daj da pricamo o ukusu, to je najbolje, jel tako? Umetnost je lichna stvar, ma kakvu ti literaturu imao. Literature su postojale i za teorije da je zemlja ravna, da je u centru svemira pa se pokazalo da su pogreshne. A ne prichaj mi o estetici jer se estetika menja na svakih 100 godina. pogledaj samo tintoretove slike ili nekog drugog klasiciste. Sada bi takve "lepe" zene bile proglashene sa gojazne krmache. To vazhi i za knjizevnost... Edited December 30, 2006 by iguana Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Znači, ako ja Marka Vidojkovića smatram najboljim na Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts