Jump to content

Interesantno zapazanje

Ste

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Lol ja sam prestao da slusam maidene kad je izasao 7 son, najgluplji album do tada.

Inace, mnogo palamudite oko ovakvih + politickih tema sto sve navodi na zakljucak da omladina puca od snage koju ne kanalise nit ucenjem nit rmbanjem u rudniku/na njivi. Sve bi ja vas na ORA-u.

Neko rece da ipod ima 1001 losu stranu. Voleo bih da cujem sta je to lose kod ipoda? Meni se bas svidja.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Normalno je da takva megakomercijala, kao što je Rollingstones i Balašević, tako sastavlja izdanja.

A postoji i nešto što se zove konceptualni album, s tim što se to ne nalazi se na "pop" polici čim uđeš u CD shop.

Nego na "Metal" pretpostavljam? Hajde da ne počinjemo tu priču...

Imam ortaka koji se ložio na neki disk koji se zvao "Asian groove", čini mi se, i on je kao mnogo urban itd... A taj disk je pravi pravcati Grand show-u instrumental, eeee, al' Grand nije urban, a B92 jeste...

Znam i ja da bih bio najveća urbana faca kad bih rekao da slušam južnoafrički underground kwaito, al' jebiga, nisam "individualac", ja sam ti čovek mase, nemam svoj fazon po kome me prepoznaju, čovek agricola, agricolae...

Balašević nikako nije komercijala (a ja pod komercijalom ne podrazumevam i dobre stvari koje su i relativno tržišno uspešne). O stonsima može da se raspravlja po periodima... Ponavljam, hajde da ne idemo tim putem, je l' ne možeš da se izdigneš iz svog muzičkog ukusa i posmatraš stvari na višem i opštem nivou?

EDIT: E jebiga, otišao sam da ručam u sred pisanja posta pa si mi pokvario pretpostavku pominjanjem Iron Maidena...

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

Vidiš, razlika je u tome što sam ja pomenuo ono što slušam, kao negativne primere, za ono šta hoću da dokažem, voleo bih kada bih ikada tako nešto čuo od metalca...

iPOD kao i svi njegovi preci, vokmen, cd plejer, podstiču za početak otuđenje, ali da ne počinjemo i o tome...

kaze se preDci

Ajde pls asto vokmen dovodi otudjenju?

Ja sam recimo 87-me kad sam dobio svoj prvi filips vokmen bio prilicno omiljen par dana.

Edited by f4ts0

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Kao neko ko je slušao Balaševića duže vreme veoma intenzivno, nalazim se kompetentnim da sudim o njegovom radu. To je sisa koja je u zadnjih 6 godina prsla s mozgom, a muzika mu je hevi reciklaža starih pesama koje su zapravo valjale nečemu. Da ne spominjem nove fensi spotove koji su glupi kao i pesme za njih.

I da, posmatranje stvari "na višem nivou" ne znači da treba da pričam pozitivno o svemu, već da realno sagledam stanje u savremenoj muzici, a realno stanje je da je savremena muzika golo govno.

muzika je evoluirala u nesto sto mnogi ne razumeju

meni se svidja vise nego bila sta pre toga... (govorim o elektronici)

Evo par stavova za koje sam do krvi ubeđen da su potpuno tačni, dakle apsolut istine:

1. Ko sluša do 2 "žanra" muzike (ne računajući podžanrove) nije prodro u suštinu muzike, i propušta nešto najlepše što je čovek ikada stvorio.

2. Evolucija podrazumeva napredovanje, dakle istorijski razvoj i napredak nisu isto, te to što je elektronika "najmlađa" ne znači i da je evolutivni korak, naprotiv! Elektronika je džinovski korak stepenovan na 27, unazad.

I eto, opet odosmo u circulus vitiosus žanrova...

EDIT:

Pa šta ako sam rekao crnja? Je l' to odmah znači da ne volim jevreje i crnce?

Edited by Klinac Balavac

Sto bi rekao Bora u ko to tamo peva, "ljudi pa ovaj covek je neunistiv!!!"

Inace, ako mozes kazi sta znaci circulus vitiosus, jer ja crnac em sto ne znam latinski, em sto su mi se slomile naocari.

Mislim probaj da se spustis na nas (ili moj) nivo, ja ne razumem tvoje misli.

Mislim drugar, "do krvi ubedjen, dakle apsolut istine"

Inace "korak stepenovan na 27" je i dalje korak jer 1^27 je i dalje jedan.

To je takodje apsolut istina ili sto bi mi crnci sa naocarima rekli aksiom ;)

Ko sluša 20 žanrova, ne sluša ni jedan kako treba.

E u tome je štos, ne sluša se žanr, nego muzika!

Sto bi rekao Bora u ko to tamo peva, "ljudi pa ovaj covek je neunistiv!!!"

jer ja crnac em sto ne znam latinski, em sto su mi se slomile naocari.

Ahahahaa, patosirao sam se... [roflmao]

A circulus vitiosus je nešto kao začarni krug, pozitivna povratna sprega, tj. rasprava koja će imati tendenciju da se sve više širi i nikada ne završi...

Mislim drugar, "do krvi ubedjen, dakle apsolut istine"

Inace "korak stepenovan na 27" je i dalje korak jer 1^27 je i dalje jedan.

To je takodje apsolut istina ili sto bi mi crnci sa naocarima rekli aksiom ;)

Korak jeste jedan, ali rastojanje koje njime pređeš nije = 1 To je kao kada bih ja napisao u zadatku, neka dužina l na 27, pa valjda to l ima neku vrednost majku mu...

A ja kada sam pričao o evoluciji, jelte pre svega sam mislio na put koji je elektronika prešla unazad.

Edited by Klinac Balavac

haha, lupio si i ostao ziv. to sto je ta velika vecina retardirana je druga stvar.

izvini tata kruko.

nisam rekao da je tebi i meni teško da nađemo muziku, ali ti i ja ne činimo većinu populacije, za koju je ipak zajebano prepoznati fake fajlove na gnuteli, čekati da se slsk smiluje da skine, ili naći rapidshare link. lakše im je da upale itunes i kliknu tri puta, a za dolar ih zabole paja.

i nemoj taj ton da mi furaš, jel jasno?

a ovaj KB preterano sere.

a sta ti podrazumevas pod "elektronikom"?

Pa sigurno ne sve ono što ima neki instrument na struju [8D] , a sigurno da sve ono u čemu su komp i svi njegovi pojavni oblici glavni i skoro jedini muzički instrumenti (ne dakle, sredstvo za montažu, snimanje, peglanje i ostale tehničke stvari). A da ne pričam o upotrebi kompa u "stvaralačkom" procesu...

Serem, jebiga, spremam ispit, pa znate kako je, teško se traže izgovori da ne učiš... [:D]

Edited by Klinac Balavac

ajde ti još jednom pročitaj šta sam originalno napisao. ili tvrdiš da je sada lakše skinuti muziku sa p2p-a nego pre pet godina?

i bio sam ozbiljan za ton, jesmo ortaci ali to ne znači da treba da se gađamo govnima.

Pa sigurno ne sve ono što ima neki instrument na struju [8D] , a sigurno da sve ono u čemu su komp i svi njegovi pojavni oblici glavni i skoro jedini muzički instrumenti (ne dakle, sredstvo za montažu, snimanje, peglanje i ostale tehničke stvari). A da ne pričam o upotrebi kompa u "stvaralačkom" procesu...

Serem, jebiga, spremam ispit, pa znate kako je, teško se traže izgovori da ne učiš... [:D]

verovatno su tako prdeli čembalisti kada su videli prvi klavir. majku mu, moćniji instrument od ovog koji sada koristim, mora da su duhovi u njemu!

ahahah.. f4ts0 care [:D]

ne zbog gajta sa klincem, nego zbog opsteg trpanja svih [:D]

@ Ivan_

bwahaha... sjebo sam te, prvi sam pomenuo maddoxa... jel to znaci da razmisljamo isto.. boj se :P

@ tema

odoste predaleko... a klinac definitivno si se pokopao sa crnjom...

sva distanca i objektivnost koju si dosad proturao relativno uspesno, otisla je, kako to volim da kazem, aukurac.

oci forumski, zapalite lomacu, nevernici ce goreti.

Ko je nub ne budi mu drug.

I mean you harm.

verovatno su tako prdeli čembalisti kada su videli prvi klavir. majku mu, moćniji instrument od ovog koji sada koristim, mora da su duhovi u njemu!

Brate ne seri, jesi ti pročitao taj post kako treba, nemam ništa ni protiv kompa ni električne gitare i violine, ali imam protiv toga da se kompjuterom nadomešćuje nedostatak talenta i kreativnosti... I šta se odmah kačite za svako parče definicije, ko da je lako definisati šta sve spada u elektroniku koja ima 1000 podžanrova, a verovatno svi pretpostavljate na šta mislim...

odoste predaleko... a klinac definitivno si se pokopao sa crnjom...

sva distanca i objektivnost koju si dosad proturao relativno uspesno, otisla je, kako to volim da kazem, aukurac.

oci forumski, zapalite lomacu, nevernici ce goreti.

[:D] Je l' me vi zajebavate za to crnja ili šta? [:D]