anaconda Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Da li neko zna koje skole,kursevi... za 3d animaciju,programiranje postoje u Beogradu?Molim za mail,ili adresu. Ne mislim na fakultete vec privatne skole,nedavno sam u novinama citao o jednoj takvoj,ali sada ne mogu da nadjem. HVALA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 www.chiron.co.yu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 i second that motion stvarno su brooka, mada za moj ukus previse kesha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Davno sam prochitao da je lakshe umetnika nauchiti da koristi rachunar nego rachunardziju uchiniti umetnikom. I kako vreme prolazi sve se vishe potvrdjuje. Lichno mislim da mehanizam (shta i kako u programu) mozhesh nauchiti i sam - treba vishe vremena. Ali tehnike, kreativnost i osecaj stichesh kroz edukaciju, chitanje, slushanjem muzike, razmishljanje o prirodnim fenomenima i bavljenje drugim umetnostima ili vidovima kreativnog rada (vajarstvom, modelarstvo, muzikom, fotografijom, pisanjem, istrazhivanjem i mnogim drugim). Tome te niko ne mozhe nauchiti, to radish sam, ukoliko imash ili nemash inicijativu tj. istrazhivashki duh. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 A sto ti mislis da anaconda (ko god to bio) spada pod tu drugu grupu? :) I generalno se mogu slozhiti sa tobom, mada opet, ukoliko covek dovoljno dugo vezba, mozhe postati dobar, ali nikako mnogo dobar :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 chiron nije nista posebno, za te pare bolje skidajte gnomon video tutorijale sa neta Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Lichno, skola te mozhe samo nauchiti koji alat shta radi i odredjenu kolichinu tehnika, jer vremenom alat se menja kao i tehnike. Danas je to 3dsmax 9 sutra maya prekosutra lightwave i tako u nedogled. Ali tehnike su te koje nose vrednost a kreativnost je momenat koji ih oblikuje. I sve to se postizhe zheljom i vezhbom. No tehnike ces sam razvijati, kao i sklonost prema odredjenom alatu (3ds max, maya...). Kao za primer lucky Nego igi, shta ti to posedujesh od gnomona? Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 imam par dvd-ova za osvetljenje i teksturisanje. Nemam nista o animaciji jer se trenutno bavim samo arhitektonskom vizuelizacijom Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts