Jump to content

Snowboard

Recommended Posts

kad bih birao iskljuchivo kvalitet ishao bih pre na forum i nitro

Pazi , sad prenosim tudje misljenje (mada i ja kazem da je Burton naj) , ali drugar (90' godiste) , koji je bio prvak balkana i vicesampion u evropi , probao je i forum i nitro i burton i rosignol i rekao da je Burton daleko ispred svih...A sponzor mu je bio Forum...

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

zanimljivo kako se i borderi uvek lepe za dasku, a najbitniji deo opreme su definitivno cipele, a za bord pretpostavljam i vezovi.. ništa ti ne vredi dobra daska ako ne možeš da joj preneseš komandu.. o varijanti da te nešto žulja ili da je labavo pa da sjebeš zglob ni da ne pričam.

@cipele: bitno da su udobne i da kad ih dovoljno stegne da mu ne pritiskaju ris stopala (kako stopala ne bi bolela i otezavala cirkulacija). mora voditi i rachuna da ce nositi zimske charape i da ce se stopala nateci zbog napora koje trpe tokom voznje pa bi trebalo da uzme malo komotnije. ali ne previshe jer se ne sme desiti da sropalo u chizmi sheta.

@ cali: nisu tazbina, ali jesu ortaci medjutim to opet nema veze. paja je postao i glavni za barton a opet ne propagiram barton. njih preporuchujem jer su to likovi koji voze bord pa znaju i da posavetuju ako ih pitash. [;)]

@ barton: k2 i volkl su takodje jedne od vodecih i u rangu su sa najboljim ali po ceni su konkurentnije firme (mada ni one nisu bash jeftine). burton daske jesu dobre, ali stojim iza toga da ako neko nije bash pri kinti koju moze da bacaka okolo da ne kupuje barton jer za manje para moze naci dobru stvar. shto se firme forum tiche u Beogradu do ove godine nije postojala nikakva ponuda novih dasaka (chandoo je pocheo od ove sezone i to sa nekim modelom koji se ne moze pohvaliti ni da je proshlogodishnji). forum ni dan danas nema oficijalnog distributera u Srbiji, a o predstavnistvu da ne prichamo, tako da ta spika da je firma forum -koja i inache se ne cima posebno oko sponzorstva ni daleko istaknutijih i priznatijih takmichara- sponzotisala nekog klinca iz Srbije jednostavno ne pije vodu...

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

Ali jebem li ga jeste...Mislim , znam decka , isao je napolje na takmicenja , al dobro , ako znash.

edit:Ima josh opcija da mali laze , ali znam ga , on nema para da putuje u inostranstvo , znaci 99% je imao sponzora , e sad mozda je to Flow , mozda sam ja pogresio sa Forum (posto su oba na F , a davno je to bilo) , ali nesto od ta dva je sigurno...

Edited by Longleyy

đape, sponzorstvo nema veze toliko sa zemljom odakle je lik; bitnije je da vozi (i pobeđuje po mogućstvu) pred ciljnom publikom, a pošto su takmičenja uglavnom po alpima i eventualno u bugarskoj, onda nije isključeno da mu je stvarno forum bio sponzor..

a možda mali baroniše :)

da, ali kako ce eventualni sponzor primetiti klinca ako nema para da pali van zemlje? on sada ima 16 (mada do kraja godine ima jos 2 meseca), a da bi se karmichio sa 14 slozicesh se da mali u tom sluchaju treba biti neki hibrid kako bi parirao (bar) po snazi starijima (jer u iskustvu ne moze) i ozbiljno takmichio sa svetskom konkurencijom. a niko ne sponzorishe klince vec malo iskusnije i one koji imaju po koju medalju iza sebe. naravno, da bi se uopshte takmichio morao je da provodi bar po 45 dana po sezoni na ozbiljnim skijalishtima.

@ long: i flow je prilichno shkrt na sponzorstvima. a jedina firma u nashem okruzenju koja je sponzorisala nekoga je goltes nekog slovenca koji je vozio ProCarve dasku. i mislim da je na nekom lokalnom takmichenju (u Sloveniji) ushao u prva tri, mozda je chak osvojio i prvo mesto.

2). zemlja je plocha

da, ali kako ce eventualni sponzor primetiti klinca ako nema para da pali van zemlje? on sada ima 16 (mada do kraja godine ima jos 2 meseca), a da bi se karmichio sa 14 slozicesh se da mali u tom sluchaju treba biti neki hibrid kako bi parirao (bar) po snazi starijima (jer u iskustvu ne moze) i ozbiljno takmichio sa svetskom konkurencijom. a niko ne sponzorishe klince vec malo iskusnije i one koji imaju po koju medalju iza sebe. naravno, da bi se uopshte takmichio morao je da provodi bar po 45 dana po sezoni na ozbiljnim skijalishtima.

@ long: i flow je prilichno shkrt na sponzorstvima. a jedina firma u nashem okruzenju koja je sponzorisala nekoga je goltes nekog slovenca koji je vozio ProCarve dasku. i mislim da je na nekom lokalnom takmichenju (u Sloveniji) ushao u prva tri, mozda je chak osvojio i prvo mesto.

Odustajem :D

nisam imao nameru da nisam imao nameru da kenjam i da se pravim pametan, nego sam samo pricao iz nekih mojih saznanja i ono shto sam uspeo da cujem od samih proizvodjaca na extreme channelu (mada i to vise nemam nego sto imam, f***ing kablovski provajder).

ako je ispalo tako, izvinjavam se, nije mi to bila namera...

2). zemlja je plocha

nadam se da si zastitio autorska prava na tvoj patent od prosle sezone: "najmeksi vez"! ono je zaista bilo originalno [:D]

gotivan ti je ovaj novi, a i nije mnogo kesa.

dasku vozis staru? verujem da si se emotivno vezao za nju posto ste se spobratimili prvi dan u Banskom...

2). zemlja je plocha

nadam se da si zastitio autorska prava na tvoj patent od prosle sezone: "najmeksi vez"! ono je zaista bilo originalno [:D]

gotivan ti je ovaj novi, a i nije mnogo kesa.

dasku vozis staru? verujem da si se emotivno vezao za nju posto ste se spobratimili prvi dan u Banskom...

najmekshi vez? damn, toliko gluposti pravim da ni sam ne stignem da zapamtim svoje fore smile.gif

daska ostaje ona koju sam uzeo proshle godine, plavi Forum. odlichna mi je zbog duzhine zato shto moram do jaja da ispeglam tehniku da bi je lepo vozio..

za ovu sezonu mi fale josh samo brile i rukavice.

za cvike sam snimio adidasove brile shto ima migsha. nekih 6 hiljada, ali su vrh

ADYOPART.jpg

rezervna stakla se ne mogu naci kod nas, ali se preko mogu naci za nekih 30ak eura

Edited by Jose Jimenez

Jel bio neko u Burtonu, kod Paje ili Skajt Shpajzu zato sto treba danas/sutra da odem da pogledam/kupim sta ima od chizma a zatim od vezova pre svega.

Palim nazad u FR u cetvrtak tako da nemam vremena :<

A ove godine sezona pocinje raanije, kraj novembra, planino, here I come.

Tako da moram sad da kupim ili da patim barem pola sezone sa Northweave-om i napuklim Drake-om.

bolje kupi u francuskoj, tamo cesh sigurno naci modele iz 2oo5. po mnogo nizhoj ceni nego ovde

edit: da pojasnim

kod nas likovi nemaju naviku da se ratosiljaju proshlogodishnjih modela budzashto kao na zapadu, vec ih valjaju po neshto nizhoj ceni. ili u sluchaju starog burton dilera, valjaju samo modele iz predhotne godine po ciframa za modele iz nove godine (srecom pa svaki bolji proizvodjach ima svake godine drugachiji dizajn daske pa se izvali iz aviona)

• 4 weeks later...

vozim bord 6,7 godina, i stalno sam uzimao polovne,mlatio se sa neudobnim cipelama,razjebanim vezovima,istrosenim daskama.pa sam reshio,skupio pare i dao sve na to sto ce mi nadam se trajati.

jer nemam nameru da u skorije vreme uzimam ista od opreme.

inace vozim 7-12 dana na planini,ali idem sa ortakom na ski stazu na brdu kad god padne sneg,i cesto je mnoogo veca zajebancija to,nego planina:).

Edited by rockdudbg

vid'o sam deda mraza