Jump to content

''Zašto sam ostao...''

Recommended Posts

хехехехехехе...

мени се чини да се клатно, које сте ви либерални зелоти зајахали 5. октобра на грбачи свих нас и гурали га свим силама што даље и даље, управо све брже враћа назад. кад лупи по глави има све европске звездице да видите и да се питате како је могуће да вас стока од народа не разуме кад сте толико мудри.

проблем са вама аутоиндукујућим незадовољницима је у суштини следећи:

1. много сте гласни, а немате шта да кажете

2. много сте надобудни, а немате основа за то

3. много не знате шта хоћете, а делите закључке, онако из рукава

4. много сте нетолерантни према туђим мишљењима, а кунете се у толеранцију

5. много презирете људе, а хуманизам вам расте из ушију

шта нам све ово говори?

да сте пукли, ето шта. али у Србији има места за све, зато је и волим толико. чињеница да ви постојите је доказ да смо сјајна земља и да смо демократија ван координатног система Балкана, а и шире...

:*

svaka chast.

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja ga poznajem licno zajedno smo vezbali 2 predmeta, coveku roditelji nemaju para uopste, cak mu majka nema ni srednju skolu, on je dobio stipendiju od drzave i to ga izdrzava inace nije ni iz Beograda nego je u domu, bio sam ja napolju mnogo vise nego sto ti mislis, ziveo sam jedno vreme u Becu i znam kako je i tamo, proputovao sam celu Evropu uzduz i popreko i nemoj mene da ubedjujes da tamo ima leba bez motike i da je sve super kad nije, tamo isto ljudi rade ko stoka da se izdrzavaju, ortak koji studira u Gratzu radi 2 sljakarska posla da bi otplacivao neke stvari iako mu roditelji redovno salju ogromne pare za studije, on ne place po forumima nego radi, svako ko uspe radi a takvi propali studenti kao ti se uvek zale i kriv im je sistem zato sto nece da rade, pa zao mi je jako.

Te price da napolju mozes da uspes a ovde ne mozes jednostavno nisu tacne, imas milione primera da strane kompanije zaposljavaju odma odlicne studente koji zavrse fakultet, na svakom fakultetu imas gomilu plakata za sve moguce stipendije, specijalizacije i sta ti ja znam, sto znaci da je svaki nas drzavni fakultet cenjen isto kao i neki strani fakulteti, ne ubrajam u to prestizne fakultete.

Svako moze da uspe ako radi a ti sto ne rade nikada nece ni uspeti nego ce samo kukati kako im nesto ne valja.

BTW ako si bio tamo "napolju" i radio sto nisi lepo tamo ostao nego si se vratio, a pa da ne treba im jos jedan lezilebovic bez diplome, da nesto vredis dali bi ti drzavljanstvo i mogucnosti da tamo ostanes, al posto ne vredis rekli su vrati se tamo odakle si dosao.

Sad ti ostaje da pevas " Kriva je Srbija sto skole nemam ja..."

Hm...interesuje me sta ce covek da odgovori na ovo.

Inace ne zelim da se raspravljam ovde , istina je da sam procitao ceo topic sto me je licno veoma iznenadilo...ali zadrzacu misljenje za sebe.

Ukratko , mohican ima dosta stavova na mestu , mozda cak i vise od ostalih ljudi koji su postovali,pa me je malo iznenadilo napusavanje istog...ali jbga ljudi imaju cudne stavove.

Iznenadio me je i Ghost , podrzavam potpuno neke njegove izjave.

Sve u svemu , preinite da sahranjujete matorog , mozda ce da nas nadzivi covek :)

Ukratko , mohican ima dosta stavova na mestu , mozda cak i vise od ostalih ljudi koji su postovali,pa me je malo iznenadilo napusavanje istog...ali jbga ljudi imaju cudne stavove.

Iznenadio si i ti mene s obzirom da smo imali konflikt na wcgu nisam ocekivao da i pored toga izneses svoje mishljenje iako se poklapa sa mojim. Svaka chast i sry za wcg.

@dei

Nemam sta da ti kazem, nisam propali student jer nisam odustao od faxa zato sto nisam mogao da polozim ispite cak naprotiv dao sam prvu dinu i onda sam shvatio da to nije za mene (ne ucenje nego ne postoji domaci fax koji se bavi mojom profesijom ali to je tek druga i duga rasprava), a shvatio sam koristeci mozak pa mozda kad i ti naucis da koristis svoj skapiras neke stvari.

Elem ti bese na pravnom? Mislim da ce ti tvoj intelekt, fax, izgled biti dovoljna kazna u zhivotu ...

@drale

Sta tjesh moj drale kad ne bude vishe vetrenjacha?

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

^hahahaha koji off-topic u samo 2 posta fantasticno

Drale zvanicno si najpametnije dete u politickom vrticu foruma, preporucicemo te da ranije podjes u prvi razred...

edit: ozbiljno, ako ne prestanes da se vredjas sto ljudi ne razgovaraju sa tobom na tvom emotivnom uzrastu niko nece ni razgovarati sa tobom, lepo sam te pitao da nam demistifikujes tu "srpsku tradiciju" koja je nama otudjenima nepoznata ali si ti izabrao da proglasis "Pobedu nad mracnim silama liberalizma" umesto da argumentovano predocis svoje misljenje, ti podrazumevas da su svi sisali isto kandilo sa tobom pa da se samo prave da ne znaju o cemu ti kog djavola pricas...

Edited by Shekk

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

@dei

Nemam sta da ti kazem, nisam propali student jer nisam odustao od faxa zato sto nisam mogao da polozim ispite cak naprotiv dao sam prvu dinu i onda sam shvatio da to nije za mene (ne ucenje nego ne postoji domaci fax koji se bavi mojom profesijom ali to je tek druga i duga rasprava), a shvatio sam koristeci mozak pa mozda kad i ti naucis da koristis svoj skapiras neke stvari.

Elem ti bese na pravnom? Mislim da ce ti tvoj intelekt, fax, izgled biti dovoljna kazna u zhivotu ...

Ne moras meni da se pravdas, uostalom ne skreci sa teme, govorio si o nekoj diskriminaciji, kad nemas dokaza onda promenis temu pa krenes u neko vredjanje, napad je najbolja odbrana zar ne?

Ne brini se ti za mene i za moj intelekt, to sto ti mislis da je pravni za morone je isto jos jedna konstatacija koju si izveo na osnovu toga sto si sam umislio to, da si studirao ovo mozda bih i uvazio tvoje misljenje ovako ne kapiram sto pricas nesto sto ne znas?

BTW gde su te diskriminacije molim te?

SCJP.png

Za pocetak nije poenta u parama koje ta porodica ima ili nema vec u tome sto su roditelji naterali to dete tj tako su ga odgajili tj vaspitali ... I ne nisu svi roditelji takvi i da drzava treba da natera rome da idu makar u osnovnu skolu posle koje makar neko od njih pozeli nesto vise pa se i pokrene njihova asimilacija.

Ne moze dete od 7 godina da odluci da ide u skolu, a ako roditelji ne zele da ga upisu onda se ti roditelji moraju naterati. I nije neki izdatak cak stavise je prihod da izdas kazne po romskim naseljima za ne prijavljivanje dece u osnovnu skolu.

Edited by mohican

@drale

Sta tjesh moj drale kad ne bude vishe vetrenjacha?

kad ih sve pobedim, zivecu mirno i srecno do kraja svojih dana sa Dulsinejom.

Drale zvanicno si najpametnije dete u politickom vrticu foruma, preporucicemo te da ranije podjes u prvi razred...

[:)]

ne bih se nikad iskazao da nije bilo vas...

[:D] :*

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

@Deirektion

oh zaboga, znash chitavog JEDNOG roma koji studira! I sad to znachi da ne postoji diskriminacija. Jel si ga nekad pitao kako su se ophodili prema njemu u srednjoj ili osnovnoj shkoli, i kroz shta je sve morao da prodje da bi stigao gde je sad, a gde bi mnogi poklekli.

Normalno je manje vishe da romi netje u shkolu kad ih svuda prozivaju druga deca, i kad ih roditelji pre shalju da zarade pare reciklazom kartona i slichno. Nisam iz fazona da ih branim, i roditelji su isto krivi, i sve one koji pushtaju decu malu da prose okolo bi pohapsila i oduzela starateljstvo. A i nashu drzavu zabole za njih, da li se ikako sprovodi taj zakon o 'obaveznom' osnovnom shkolovanju?

oO

Ukratko , mohican ima dosta stavova na mestu , mozda cak i vise od ostalih ljudi koji su postovali,

Iznenadio si i ti mene s obzirom da smo imali konflikt na wcgu nisam ocekivao da i pored toga izneses svoje mishljenje iako se poklapa sa mojim. Svaka chast i sry za wcg.

Get a room [:D]

Jashta more nego ti isti ameri su ratovali protiv robstva tih istih crnaca, pritom nije uopste daleka bila mogucnost ni u istoriji ni u buducnosti da crnac bude predsednik, a jako mi je smesno da uopste pomislim kad ce ovde rom, musliman ili bilo koji drugi pripadnik nacionalne "omrazene" manjine doci na neku bitniju poziciju.

Neosporiva poenta diskriminacije kod nas: Ako si rom, gej, musliman, hrvat ogromne su sanse da najebes prvom prilikom kad zadjes na manje javno mesto, a dok si na nekom javnom mestu ogromne su sanse da budes verbalno uvredjen (na primer 3-4 debila koji su maltretirali neke moje ortakinje iz hrvatske ispred skca)

Pritom odakle uospte potreba da se ugledamo na ameriku koja je jako specificna po tom pitanju i puna nasilja nevezanog za diskriminaciju. Tamo mozesh biti pop pa tje te izbosti na ulici. Gledajmo neke prizornije zemlje po tom pitanju.

Jashta more nego ti isti ameri su ratovali protiv robstva tih istih crnaca, pritom nije uopste daleka bila mogucnost ni u istoriji ni u buducnosti da crnac bude predsednik, a jako mi je smesno da uopste pomislim kad ce ovde rom, musliman ili bilo koji drugi pripadnik nacionalne "omrazene" manjine doci na neku bitniju poziciju.

RoBstva da, videces predsednik Amerike nikada nece biti crnac a postoje odredjeni klubovi koji ne primaju crnce, toliko o tome.

Neosporiva poenta diskriminacije kod nas: Ako si rom, gej, musliman, hrvat ogromne su sanse da najebes prvom prilikom kad zadjes na manje javno mesto, a dok si na nekom javnom mestu ogromne su sanse da budes verbalno uvredjen (na primer 3-4 debila koji su maltretirali neke moje ortakinje iz hrvatske ispred skca)

Nije tacno, ali uopste nije tacno, ako se kreces po mestima tipa SKC za vreme nekih nazi zurki verovatno da ce tako nesto da ti se desi, ali da si ih odveo u kafic negde u centru grada niko ne bi nista rekao, to znam jer smo niz puta pravili okupljanja za ljudima iz HR i sve je bilo super, a kada sam ja otisao u HR i poceo da pricam svi su zurili u mene ceo kafic, a to se sve desavalo u centru Zagreba, da ne kazem da se kelner pravio mutav kao da me ne razume.

Hocu da ti kazem, da sam i ja otisao u HR na neku tekmu i da se videlo da sam Srbin verovatno bih se vracao sa stakama kuci ako bi mi i to dali u njihovoj bolnici, ali zaprepastio sam se sto cak i u centru grada gde nije velika koncentracija takvih ljudi opet imas probleme i to ne samo na jednom mestu nego na vise mesta, kelneri se uvek prave mutavi kad vide da si Srbin, takvih stvari kod nas nema u toj meri i mogu reci da su Hrvati mnogo veci nacionalisti nego Srbi, a tu ti je i cinjenica da je HR etnicki najcistija zemlja u Evropi :)

Pritom odakle uospte potreba da se ugledamo na ameriku koja je jako specificna po tom pitanju i puna nasilja nevezanog za diskriminaciju. Tamo mozesh biti pop pa tje te izbosti na ulici. Gledajmo neke prizornije zemlje po tom pitanju.

Ok, gledaj Francusku...

Edited by De1Rekt0n
SCJP.png