Jump to content

''Zašto sam ostao...''

Recommended Posts

decko gresis:)grdno,niti imam dugu kosu,niti pijem alkohol,ne pushim vutru,zivim normalnim zivotom,a to sto mislis da si kul i pametan sto si reko "slusaj klinjo ja sam to proso" je stvarno bzvz,al nema veze,ima nas raznih.

Te fore imas 17 godina,nemas pojma o zivotu,i sl. mozes da pricas nekome drugom.

Ma koliko ja mlad bio neki ovde sa svojih 20 i kusur godina nemaju pojma o nekim stvarima,ali im ja ne govorim da su glupi,itd.

Cak i da neko jos maldji od mene iznese svoje misljenje nikad ga bih vredjao.

Ok,ti mislis tako,tvoja stvar.

Ako si se ti ponasao kako si opisao u tvom postu tvoja stvar,ali nemoj to i za mene da govorish kad me nepoznajes.

Edited by rockdudbg

vid'o sam deda mraza

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mali, ja te kapiram u podpunosti. To sto ti ne verujes u Boga, sto mislish da je tvoja zemlja sranje i imash kosu do poda, je samo etapa u tvom zivotu (ja sam prosao kroz to).

kakve veze sad bog ima sa bilo chim?

shto oni koji "veruju" pokushavaju da ubace tu spiku u svakoj drugoj raspravi?

postao sam alergichan na crkve, religije, klerike i naravno "vernike" zbog tolikog forsiranja.

i zashto si ubedjen da je to samo etapa u zhivotu (rockdudbg-a konkretno, ali i bilo kog drugog)? ti si bio takav i promenio se, pa mislish da je svachija sudbina ista?

uopshte netju da ulazim u tvoje ili njegove stavove, samo mi nije jasno chemu taj stav tipa "ma svi vi slushate narodnjake, samo se folirate...".

prihvati da tje lik mozhda ceo zhivot da misli da mu je zemlja sranje (sa razlogom, moram da dodam), ili tje mozhda ceo zhivot da bude ateista i ima dugu kosu :]

decko gresis:)grdno,niti imam dugu kosu,niti pijem alkohol,ne pushim vutru,zivim normalnim zivotom,a to sto mislis da si kul i pametan sto si reko "slusaj klinjo ja sam to proso" je stvarno bzvz,al nema veze,ima nas raznih.

Te fore imas 17 godina,nemas pojma o zivotu,i sl. mozes da pricas nekome drugom.

Ma koliko ja mlad bio neki ovde sa svojih 20 i kusur godina nemaju pojma o nekim stvarima,ali im ja ne govorim da su glupi,itd.

Cak i da neko jos maldji od mene iznese svoje misljenje nikad ga bih vredjao.

Ok,ti mislis tako,tvoja stvar.

Ako si se ti ponasao kako si opisao u tvom postu tvoja stvar,ali nemoj to i za mene da govorish kad me nepoznajes.

Nije se odnosilo na mene ali nema veze...

Prochitaj opet ovaj svoj post a posle mi reci zashto si jednog od poslednjih Srba koji zivi u Prizrenu, choveka koji zivi strahovito teskim zivotom, kome su Albanci naneli sva zla ovog sveta a ipak ih ne mrzi vec zali shto mu je onemoguceno da se vidi sa nekim svojim prijateljima Albancima, choveka koji se grchevito bori u najgorim mogucim uslovima za goli zivot, koji je inteligentan i jako dobro razume svoju situaciju NAZVAO GLUPIM? Kako te bre nije sramota razmazeno derishte?

Nije se odnosilo na mene ali nema veze...

Prochitaj opet ovaj svoj post a posle mi reci zashto si jednog od poslednjih Srba koji zivi u Prizrenu, choveka koji zivi strahovito teskim zivotom, kome su Albanci naneli sva zla ovog sveta a ipak ih ne mrzi vec zali shto mu je onemoguceno da se vidi sa nekim svojim prijateljima Albancima, choveka koji se grchevito bori u najgorim mogucim uslovima za goli zivot, koji je inteligentan i jako dobro razume svoju situaciju NAZVAO GLUPIM? Kako te bre nije sramota razmazeno derishte?

sad je red na mene da ti kazem da si glup.

Inteligentno je ostati dole?ponavljam opet,pod onakvim uslovima,sa onoliko godina,u inatu,sam???

Nisam rekao da je covek glup ali pogresno razmislja,to je moje misljenje,i rekao sam da ja ne bih tako uradio.

Kazes strahovito teskim zivotom?Vecim delom je ocigledno on izabrao takav zivot.

Jako dobro razume svoju situaciju?Mozda,ali gresi u odluci.

Vrlo rado bih ti odgovorio na svaki sledeci post ali to nece biti moguce:)

Nego ti lepo razmisli o ovome sto sam ja napisao.

Ne bih da ispadnem drzak,ali preterano seres.

Vrtimo se u krug.Samo je potrebno da ljudi pocnu da prihvataju tudja misljenja.Toliko.

Edited by rockdudbg

vid'o sam deda mraza

kakve veze sad bog ima sa bilo chim?

shto oni koji "veruju" pokushavaju da ubace tu spiku u svakoj drugoj raspravi?

postao sam alergichan na crkve, religije, klerike i naravno "vernike" zbog tolikog forsiranja.

i zashto si ubedjen da je to samo etapa u zhivotu (rockdudbg-a konkretno, ali i bilo kog drugog)? ti si bio takav i promenio se, pa mislish da je svachija sudbina ista?

uopshte netju da ulazim u tvoje ili njegove stavove, samo mi nije jasno chemu taj stav tipa "ma svi vi slushate narodnjake, samo se folirate...".

prihvati da tje lik mozhda ceo zhivot da misli da mu je zemlja sranje (sa razlogom, moram da dodam), ili tje mozhda ceo zhivot da bude ateista i ima dugu kosu :]

Palo mi na pamet, posto ispod avatara ima "aj em di dzizs" ili tako nesto, vetjina ateista ismejava Boga na taj nacin.

edit: Da, njegovi stavovi me veoma podsecaju na neke stavove od ljudi koje poznajem, i da, to je vishe bilo iskaljavanje prema tim ljudima, nego prema rockdudstagod, i mnogo me nervira taj stav: "ti si glup sto hoces da isterash pravdu".

Sto se tice narodnjaka, mrzim ih, volim da cujem nashe pesme, tipa "tamo daleko", "marsh na drini", itd. Od muzike slusham rok i pank, u glavnom pesme od 2 minuta, sa kojima mozesh da demolirash stan.

Edited by spo(ghost)

Nije bitno da je velik, bitno je da je lep...

sad je red na mene da ti kazem da si glup.

Inteligentno je ostati dole?ponavljam opet,pod onakvim uslovima,sa onoliko godina,u inatu,sam???

Nisam rekao da je covek glup ali pogresno razmislja,to je moje misljenje,i rekao sam da ja ne bih tako uradio.

Kazes strahovito teskim zivotom?Vecim delom je ocigledno on izabrao takav zivot.

Jako dobro razume svoju situaciju?Mozda,ali gresi u odluci.

Vrlo rado bih ti odgovorio na svaki sledeci post ali to nece biti moguce:)

Nego ti lepo razmisli o ovome sto sam ja napisao.

Ne bih da ispadnem drzak,ali preterano seres.

Vrtimo se u krug.Samo je potrebno da ljudi pocnu da prihvataju tudja misljenja.Toliko.

Editovao si post gde si ga nazvao glupim...za dalje necu vishe da se smaram.

Mene zanima sta znaci to dobri. :)

Znachi da nisu retardirani kao ti.

A koja je to prava ljubav po tvom misljenju??Pricas kao da postoji samo jedna vrsta ljubavi...

Ako bi pojasnio malo , zasto to nije dovoljan razlog po tvom misljenju?

Postoji jedna vrsta ljubavi ali se ispoljava na vise nacina.

To nije dovoljan razlog jer da si se rodio u kontejneru voleo bi isti? Da si odrastao u domu/zatvoru voleo bi isti? Sta ti je ova zemlja pruzila vise nego zatvor i kontejner u nekom prenesenom znachenju?

Mali, ja te kapiram u podpunosti. To sto ti ne verujes u Boga, sto mislish da je tvoja zemlja sranje i imash kosu do poda, je samo etapa u tvom zivotu (ja sam prosao kroz to).

Kada budesh krenuo da radish nesto konkretno za sebe, i postavio sebi bilo kakav put, i, daj Boze, izgradio nesto, onda cesh da shvatish, koliko je u stvari, TO STO SI GRADIO VREMENOM (makar bilo velicine poljskog wc-a, na Kosovu), tebi vazno. Do tad, samo mozesh da nastavish da pushish vutru, izjavljujesh gay-retard-friendly-hipi sranja i idesh da se napijash svakog vikenda sa svojim bezlicnim ortacima.

To sto si ti prosao kroz tu etapu samo govori kolko ti nisi izgradjen kao licnost. Ja sam voleo dugu kosu sa 18 volim je i sad, nisam verovao u boga sa 18 ne verujem ni sad, nisam voleo drzavu sa 15 ne volim je ni sad, voleo sam ljude sa 18 volim ih i sad. To su neke stvari koje se shvate u jednom trenutku zivota i ne menjaju se osim ako ti neko ta ista shvatanja nije nametnuo pa u nekom trenutku spoznas svoju istinu. Da ne pominjem sto ovo zvuci na lajn militantnog redneka.

A da ti tu svoju patriotsku energiju usmerish ka nechem korisnom osim kenjanju po forumu i recimo odes i pomognes tom fantasticnom coveku ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Znachi da nisu retardirani kao ti.

Postoji jedna vrsta ljubavi ali se ispoljava na vise nacina.

To nije dovoljan razlog jer da si se rodio u kontejneru voleo bi isti? Da si odrastao u domu/zatvoru voleo bi isti? Sta ti je ova zemlja pruzila vise nego zatvor i kontejner u nekom prenesenom znachenju?

To sto si ti prosao kroz tu etapu samo govori kolko ti nisi izgradjen kao licnost. Ja sam voleo dugu kosu sa 18 volim je i sad, nisam verovao u boga sa 18 ne verujem ni sad, nisam voleo drzavu sa 15 ne volim je ni sad, voleo sam ljude sa 18 volim ih i sad. To su neke stvari koje se shvate u jednom trenutku zivota i ne menjaju se osim ako ti neko ta ista shvatanja nije nametnuo pa u nekom trenutku spoznas svoju istinu. Da ne pominjem sto ovo zvuci na lajn militantnog redneka.

A da ti tu svoju patriotsku energiju usmerish ka nechem korisnom osim kenjanju po forumu i recimo odes i pomognes tom fantasticnom coveku ...

Problem je u tome sto svi jebeno govore "sta je moja drzava ucinila za mene", A STA SI TI KOJI KURAC UCINIO ZA TVOJU DRZAVU, to sto je pola idiota naviklo na izlezavanje kao za vreme slobe, i sto samo kukaju kako nema posla, a mole Boga da ga ne nadju, ne znaci da ga nema. Da, i meni isto tako puca kurac da ja sad idem i tripujem se po Kosovu, ali cela poenta ovog topika je bila o jednom jebenom coveku, koji samo hotje da pokaze ljudima da zeli da istera pravdu i patriotizam.

Kapiram, ti bi se iselio bez pogovora, kada bi dosao neki retard i izdao ti nalog za iseljavanje zato sto umesto tvoje kuce, u kojoj si ziveo 70 i kusur godina, podigao decu i unucice, ce da izgrade neki super parking, a tebe da strpaju u izbeglicki kamp.

Nije bitno da je velik, bitno je da je lep...

Zasto je hrabro? On nema sta da izgubi, pomirio se sa svojom sudbinom, sta je tu hrabro? Nije nista hrabrije od pucati sebi u glavu.

Zasto je pozrtvovano? Za koga se to zrtvuje? Za koji cilj? Zrtvuje sebe ni za koga, ni za jedan cilj zato sto nema vise sta u zivotu da radi.

A zasto je posteno ne kapiram ...

....nisam voleo drzavu sa 15 ne volim je ni sad, voleo sam ljude sa 18 volim ih i sad....

Cekaj, ako volis ljude znaci da volis i one koji su vodili i vode ove drzavu a oni cine drzavni aparat i direktno su odgovorni za sve sto se tebi ne dopada.Mozda si mislio da ne volis ovaj sistem a to je vec nesto drugo....Sta znaci u opste "ne volim drzavu" i sta je tvoja definicija drzave odnosno sta konkretno ne volis?

Da se vratimo na temu.....Sasvim razumem ponasanje tog coveka i mislim da bi svako postupio isto kada bi se nasao u slicnoj situaciji.Na kraju krajeva, kada bi ne dao' Bog ovde izbio neki rat, gde bi otisli ?

6.jpg126132.jpg

Mislim da bi onaj Godvinov zakon trebalo lokalizovati za Srbiju, kako raspra odmiče tako se povećava šansa da se u njoj pomene Sloba, Đinđić, i glupost-kvalifikacija.

Neću sad da izigravam najpoznatijeg stolara, ali odakle vam tolika potreba da ljude nazivate glupim samo zato što misle drugačije od vas. Evo, ja otvoreno kažem da me jako nerviraju stavovi mohikanca, rockdudbg, itd. i mislim da ne razumeju neke stvari ili da iskrivljeno gledaju, čak i mislim da su malo emotivno hendikepirani (jer prosto imaju jedan objekat ljubavi manje u svom životu), ali zaista ne mislim da su glupi.

Prepucavanje oko toga ko je glup, a ko pametan samo unižava kvalitet raspre i udaljava je od argumentovanog i zdravorazumskog toka. I zašto je za priču o ovom čoveku relevantno ko je, a ko nije patriota. Zar treba biti hirurg da bi se shvatilo kako neko može da secka žive ljude, prebira po organima i sl. Neko može, a neko ne, ali zar svi ne kontamo... I da ne sernjam više, da se vratim na temu:

Za mene je taj čovek junak, interesuje me kako ga drugi vide, tj. ko ili šta je za njih junak ako ovaj čovek nije?

This post has been edited by Klinac Balavac

Neću sad da izigravam najpoznatijeg stolara, ali odakle vam tolika potreba da ljude nazivate glupim samo zato što misle drugačije od vas. Evo, ja otvoreno kažem da me jako nerviraju stavovi mohikanca, rockdudbg, itd. i mislim da ne razumeju neke stvari ili da iskrivljeno gledaju, čak i mislim da su malo emotivno hendikepirani (jer prosto imaju jedan objekat ljubavi manje u svom životu), ali zaista ne mislim da su glupi.

Za mene je taj čovek junak, interesuje me kako ga drugi vide, tj. ko ili šta je za njih junak ako ovaj čovek nije?

Uvek je misljenje razlicito od tvog iskrivljeno, da nije ne bi se razlikovalo.

Jedan objekad ljubavi manje ne umanjuje automatski kolicinu ljubavi stoga neki ljudi jednu ljubav nadomeshcuju drugom ...

Za mene je propao covek kome nista nije ostalo i stoga mi ga je zao. A da bih definisao sta je za mene junak bih morao malo da razmislim, a sad nikako nistam u stanju da to uradim tako da nekom drugom prilikom ...

Navedi bar jos jednu (ili vise osoba) koje smatras junacima da utvrdimo koji su kriterijumi :))

Šta znam, kad malo čovek razmisli, čini mi se da je junaštvo uvek vezano za neku vrstu svesne žrtve i samoodricanja. Skoro sam čitao za nekog lika koji se ubio u sred bolnice da bi omogućio transplataciju za svoje troje dece koje su nešto nastradala u saobraćajki. Instinkt za samoodržanjem i preživljavanjem je najača stvar kod svih živih bića, svesno savladavanja toga radi nekog višeg cilja je po meni jedan pokušaj definisanja junaštva. Nije obavezno da moraš dati život, ali i sama svesna spremnost na to je po meni jedan oblik junaštva.

This post has been edited by Klinac Balavac

Šta znam, kad malo čovek razmisli, čini mi se da je junaštvo uvek vezano za neku vrstu svesne žrtve i samoodricanja. Skoro sam čitao za nekog lika koji se ubio u sred bolnice da bi omogućio transplataciju za svoje troje dece koje su nešto nastradala u saobraćajki. Instinkt za samoodržanjem i preživljavanjem je najača stvar kod svih živih bića, svesno savladavanja toga radi nekog višeg cilja je po meni jedan pokušaj definisanja junaštva. Nije obavezno da moraš dati život, ali i sama svesna spremnost na to je po meni jedan oblik junaštva.

Ovo za decu u bolnici apsolutno nikakve veze nema sa ovim likom. Svesna zrtva? Sta je on to svesno zrtvovao sem svog zivota koji ne nosi neku vrednost jer je prazan i neispunjen. Cak se moze shvatiti kao slabost jer se predao i ne zeli da pokusa jos nesto vise ali ko bi u njegovim godinama. Kad nemas nista da izgubis lako je prkositi i inatiti se(vole srbi te dve reci)

A za razliku od njega ovaj lik koji se ubio u bolnici da bi svojoj deci dao organe je tolko toga izgubio u jednom trenutku i bio je svestan toga i za njega se moze reci da je junak. Nikad nece videti svoju decu kako odrastaju, mozda nece ni nakon transplatacije preziveti, mozda ce ih sutra auto udariti, njegova zena preudati ali je on ipak zrtvovao sve za tracak nade u zivot ljudi koje voli.

Cak kad ih uporedim skapiram kolko se apsolutno razlikuju. Starac sa kosova se prepustio i samo ceka dan svoje smrti, a kad znas da ti je samo smrt i ostala onda je relativno lako, a ovaj otac je ucinio nesto da promeni sudbinu, pogledao smrti u oci i sa odlucnoscu znao zasto to radi.