Jump to content

preporučite mobilni telefon

svinja

Recommended Posts

eto tako, došlo je vreme da zamenim svoj vremešni ericsson t610, pa tražim savet, pošto ne pratim tržište mobilnih telefona. budžet još nisam fiksirao, za sada je varijanta da bih najradije dao 150, maksimum 200, a 250 samo ako mi se telefon ekstra svidi. idemo sada sa željenim karakteristikama:

Varijanta A - symbian telefon

- relativno male dimenzije, najbitnije da nije predebeo. nudili mi nokiju 7610 ali je preglomazna ipak

- upotrebljiva kamera (1+ mpix)

pokazivali su mi u radnji neki symbian samsung od 250eu, to mi je za sada izbor #1, s tim što bih sačekao da pojeftini malo, pošto ipak nije onoliko tanak koliko bih da bude

Varijanta B - "stupid" telefon

- mala težina i debljina

- upotrebljiva kamera (1+ mpix)

- bluetooth

- da može da se instalira opera

- pc softver koji može da bekapuje imenik, sms-ove, omogućava pisanje sms-a na kompu i tako te neke stvari.

dajte neke predloge, sa linkovima ako nije teško, a ja ću onda to sve lepo pregledati i videti šta je šta. ako neko prodaje telefon koji se uklapa u gornje kriterijume, što da ne, nek ponudi.

p.s. čisto da ne bude zabune, ja sam onaj ivan sa donjom crtom, samo sam sad ulogovan na juzer za internet kafee.

K750i:

- Slike si i sam video kakve pravi

- Ne morash da se navikavash na software poshto si imao telefon sa slichnim

- remote control [upravljanje windows media player-a i desktop-a]

- Odlichna reprodukcija tonova [mozda malo slabija nego kod k700]

- Telefon koshta 180e

- Odlichan sync sa kompom

Edit: Meni je telefon padao mali milion puta do sada tako da mogu da potvrdim da je odlichno proshao kresh test :)

Edited by stalja_

Prosto volim te symbiance :)

Telefon koji ti bude zanimljiv zbog software-a prvih mesec dana, a onda ti se zivot smuchi kad ukapirash koliku dzombu u rukama imash :)

Imam 6630, i telefon mi je i sad vrlo interesantan zbog njegovog softvera... tacnije ne znam kako bih funkcionisao da nemam symbian telefon..

a sto se tice dzombe, nisam riba, imam dovoljno snage da ga drzim u ruci ili nosim u torbici.

Mail klijent

Putty - ssh/telnet klijent

Agile Messenger - podrska vecine messengera (icq/msn/aim/yahoo itd)

Opera - full web browser

Alarm+ - mrzi me da objasnnjavam, ali alarm sa milion opcija

Pc Control - full kontrola PC-a

BugMe - reminder sa milion opcija

Advanced Phone lock - zakljuchava foldere i aplikacije koje mu ti odredish

MsgStorer - prebacivanje sms-ova u textualnom obliku na komp

Flash SMS - slanje smsova koji izadju direktno na ekran

FExplorer - nesto kako tcmd na kompu ;)

Ovo sve trenutno imam, i apsolutno mi je neophodno da bih funkcionisao 100% ;]

'Vako:

Operu imam

mig99 koristim kao msn ali funkiconishe i sa ostalim mesengerima

Remote control je vec u fonu, kao i poseban remote za win media player :) [ima i podrshka za winamp ali mora da se instalira plugin]

Reminder imam

Float's mobile software - Pishem poruke preko kompa, pravim backup, kad mi stigne poruka pojavi se na ekranu i sl.

E-mail klijent je sasvim zadovoljavajuci ali mogu i da ugradim poseban program pisan u javi

Advanced phone lock - Ne znam koj ce mi :)

Ovo mi je prvi SE fon. I ono shto on nudi za ove pare, stvarno ne moze da se poredi i sa bilo kojim smart phone [nisu u istoj klasi ali nude praktichno isto]

Edited by stalja_

Pa pazi brate, symbian je odlichan u svakom sluchaju, ali generalno nepraktichan je zbog velichine. A i software smori posle odredjenog vremena, poshto trenutno teshko da ima stvar koja moze da ti koristi, a da nije pisana za obe platforme. Za potrebu vishe i k700 je dovoljan [sem ako nece neku odlichnu kameru]

Edited by stalja_