svinja Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 eto tako, došlo je vreme da zamenim svoj vremešni ericsson t610, pa tražim savet, pošto ne pratim tržište mobilnih telefona. budžet još nisam fiksirao, za sada je varijanta da bih najradije dao 150, maksimum 200, a 250 samo ako mi se telefon ekstra svidi. idemo sada sa željenim karakteristikama: Varijanta A - symbian telefon - relativno male dimenzije, najbitnije da nije predebeo. nudili mi nokiju 7610 ali je preglomazna ipak - upotrebljiva kamera (1+ mpix) pokazivali su mi u radnji neki symbian samsung od 250eu, to mi je za sada izbor #1, s tim što bih sačekao da pojeftini malo, pošto ipak nije onoliko tanak koliko bih da bude Varijanta B - "stupid" telefon - mala težina i debljina - upotrebljiva kamera (1+ mpix) - bluetooth - da može da se instalira opera - pc softver koji može da bekapuje imenik, sms-ove, omogućava pisanje sms-a na kompu i tako te neke stvari. dajte neke predloge, sa linkovima ako nije teško, a ja ću onda to sve lepo pregledati i videti šta je šta. ako neko prodaje telefon koji se uklapa u gornje kriterijume, što da ne, nek ponudi. p.s. čisto da ne bude zabune, ja sam onaj ivan sa donjom crtom, samo sam sad ulogovan na juzer za internet kafee. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FoxB Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Sto se tice telefona varijante B mogu da ti preporucim Sony Ericsson K750i - sve navedeno ima . Nov kosta oko 200 Evra Link ka svim informacijama o fonu Sto se tice prodaje ponudio bih ti moj posto sam i tako hteo da ga prodam, ali je nazalost mrtav, a servisi u koje sam ga nosio ne mogu da ga poprave Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Vec sam ti preporucio v600i, mada sumnjam da ces ga naci u verziji koju ja imam, ali ima u drugacijim izvedbama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Zasto su kod Royaltrona svi telefoni ultra skupi ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 Da zvoni, inista vise. Ne reba ti vise od toga, veruj mi... Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 (edited) K750i: - Slike si i sam video kakve pravi - Ne morash da se navikavash na software poshto si imao telefon sa slichnim - remote control [upravljanje windows media player-a i desktop-a] - Odlichna reprodukcija tonova [mozda malo slabija nego kod k700] - Telefon koshta 180e - Odlichan sync sa kompom Edit: Meni je telefon padao mali milion puta do sada tako da mogu da potvrdim da je odlichno proshao kresh test :) Edited August 19, 2006 by stalja_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 ja ne pratim cene at this moment ali ako su ti fensi shmensi fichri i male dimenzije na pameti kreni Lakijevim stopama i pazari najnoviji razr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 Nokia 6630 Nokia 6680 Nokia N70 Poredjani. Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 Prosto volim te symbiance :) Telefon koji ti bude zanimljiv zbog software-a prvih mesec dana, a onda ti se zivot smuchi kad ukapirash koliku dzombu u rukama imash :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIVP Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 (edited) Zasto su kod Royaltrona svi telefoni ultra skupi ? Iz istog razloga zbog cega su i durex kurtoni skuplji! Edited August 19, 2006 by ZIVP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 Prosto volim te symbiance :) Telefon koji ti bude zanimljiv zbog software-a prvih mesec dana, a onda ti se zivot smuchi kad ukapirash koliku dzombu u rukama imash :) Imam 6630, i telefon mi je i sad vrlo interesantan zbog njegovog softvera... tacnije ne znam kako bih funkcionisao da nemam symbian telefon.. a sto se tice dzombe, nisam riba, imam dovoljno snage da ga drzim u ruci ili nosim u torbici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 Slazem se, ti bi mogao i voki toki da nosish :) ali tu dolazim do pitanja: Shta tachno je extremno potrebno od software-a jednom symbian fonu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 Mail klijent Putty - ssh/telnet klijent Agile Messenger - podrska vecine messengera (icq/msn/aim/yahoo itd) Opera - full web browser Alarm+ - mrzi me da objasnnjavam, ali alarm sa milion opcija Pc Control - full kontrola PC-a BugMe - reminder sa milion opcija Advanced Phone lock - zakljuchava foldere i aplikacije koje mu ti odredish MsgStorer - prebacivanje sms-ova u textualnom obliku na komp Flash SMS - slanje smsova koji izadju direktno na ekran FExplorer - nesto kako tcmd na kompu ;) Ovo sve trenutno imam, i apsolutno mi je neophodno da bih funkcionisao 100% ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 (edited) 'Vako: Operu imam mig99 koristim kao msn ali funkiconishe i sa ostalim mesengerima Remote control je vec u fonu, kao i poseban remote za win media player :) [ima i podrshka za winamp ali mora da se instalira plugin] Reminder imam Float's mobile software - Pishem poruke preko kompa, pravim backup, kad mi stigne poruka pojavi se na ekranu i sl. E-mail klijent je sasvim zadovoljavajuci ali mogu i da ugradim poseban program pisan u javi Advanced phone lock - Ne znam koj ce mi :) Ovo mi je prvi SE fon. I ono shto on nudi za ove pare, stvarno ne moze da se poredi i sa bilo kojim smart phone [nisu u istoj klasi ali nude praktichno isto] Edited August 19, 2006 by stalja_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 (edited) ... Edited November 25, 2021 by VELIKI KURAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 momci, drago mi je shto branite svoje telefone, ali Symbian > Win/Java... :/ ja sam pre koristio iskljuchivo Sony, pa preshao na SE, ali jednostavno nije to to... dok ne izadje SE sa jog dialom, nema teorije da se predjem sa Nokie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 (edited) Pa pazi brate, symbian je odlichan u svakom sluchaju, ali generalno nepraktichan je zbog velichine. A i software smori posle odredjenog vremena, poshto trenutno teshko da ima stvar koja moze da ti koristi, a da nije pisana za obe platforme. Za potrebu vishe i k700 je dovoljan [sem ako nece neku odlichnu kameru] Edited August 19, 2006 by stalja_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Zashto ti je tako teshko da priznash da prizeljqjesh symbianca...? :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Zashto ti nije jasno da telefon od 200e moze da se poredi sa telefonom od 400? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 moj telefon je 200e care.. a o kakvoj velichini prichash? ja nisam imao problema sa mestom na svom telefonu, a imam default karticu od 64mb.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Taj odgovor se odnosio na Extremnog koji ima n70 :) Isto dobijam 64 mega Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
svinja Posted August 20, 2006 Author Report Share Posted August 20, 2006 nemojte adminu govnati topik, glupani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartman_ Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 (edited) Samsung D820 - po meni jedan od lepshih telefona... -Dimenzije 51 x 95 x 15 mm -Te Edited August 20, 2006 by Cartman_ Quote ONE LOVE, TJM! www.last.fm/user/uNkindTJM Link to comment Share on other sites More sharing options...
AyS^ Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 3230 je kanta nad kantama :) dugmici ko od kamenja da su :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 brate....... to dzidze foni su n70 i n80 nokie narawno..... Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts