Jump to content

Registarcija domena

overkind

Recommended Posts

Zna li neko koja je procedura ako zelim da otvorim neku firmu i da imam sajt iste preko koga bi se delimicno vrsilo poslovanje? Uplate i slicno.

Deo oko registracije firme mi je poznat, ali me zanima sta sa sajtom? Od koga trazim domen *.co.yu, od koga *.com? Ima li neko iskustva?

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

Overe, ovo ti je vec drugi topic u nekoliko dana koji postujes u klejbezablama a mesto mu je na drugom forumu. Po sopstvenom priznanju si toga svestan, ali ce ga ovde navodno vise ljudi videti, sto je direktno u protivnosti sa pravilima. Nisi debil, ne vidim zasto nastavljas to i dalje da radis posebno kada ti je prethodni topic na tu temu prebacen na drugi forum.

Sto se odgovora tice, .co.yu domen trazhis od nic.yu, ne placa se otvaranje ali mora uvid o registraciji firme, tj. kopija papira o registraciji, mada ce se i to menjati, verovatno od naredne godine. .com domen mozhes da registrujes "gde hoces", josh pre 3-4 godine je ukinut monopol na registraciju domena, tako da sad sve zavisi od toga sta tebi treba i odgovara. Za to se ne daje na uvid info oko registracije firme, ali moras da platis registraciju, recimo od 10 do 30 dolara, zavisi kako gde, godisnje.

Promasaj mesta sa ovim nije bio nameran. Prethodno da; ali ovo je cista brzobletost. OK, pripazicu nadalje.

Nije mi bas najajsnije, kako mislis bilo gde? Moze li bar jedan primer kome otici? Ima li registracija domena, imena sajta, veze sa hostovanjem istog, ili se za hosting brinem posebno?

tnx na odgovoru ;)

Edited by [oveRk1nd]
...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.