Jump to content

Baldurs Gate II shadows of amn

dvnityCker

Recommended Posts

Ahaha lol ciglom :D

Ma nemoj da se brinesh nishta, kad tad izaci ce opet neshto dobro. Zar ja nisam cuo da se pravi BG3? Samo ce da bude prequel a ne sequel?

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

[classic_trolling]Diablo je bolji od BG[/classic_trolling]

bar meni.. ono sto mu daje boju su unique i crafted oruzja za koje morate mesecima da prelazite igru, iako je zanrovski bg bolji, nasao sam pa sigurno 5 stvari sto bi ucinilo bg jos boljim

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

po mom misljenju ima jedna igra koja je bolja od balurs gate-a 1 i za nijansu bolja od bg2

tob necu ni da komentarisem. peace of crap... nisu imali vise vremena i para pa su nabrzaka napravili "grand finale"

najbolji frp svih vremena i po prici i po avanturi ma po svemu nije baldurs gate 2 vec planescape torment.

nemojte pogresno da me razumete, baldurs gate je vrhunska igra presao sam je desetine puta i sad planiram ponovo samo da nadjem vremena, ali ipak realno gledano

torment > baldurs gate 2

baldurs gate 1 je suvise kompleksan, a u isto vreme i nedovoljno nelinearan, tob je sranje... cisto govno od linearne igrice sa ocajnom pricom, jedino sto je tu dobro sto ti lik dostize epic visine, i dobar je fajt sa melyssan, jebeno najtezi fajt u svim igrama tog tipa koje sam ikad igrao. fajt koji uz savrsenu druzinu uz savrseno odradjenu taktiku bez i jedne greske jedva predjes... rispekt

baldurs gate 2 pa njemu ne mogu da nadjem nikakve mane.

ali jednostavno torment je torment, prica iz tormenta je realno nadjebala bg.

sam vrh frp rpg igara su baldurs gate 2, torment i fallout 2

zasto?

pa iz prostog razloga, iako si igru presao 5 puta, iako si utrosio nedelje i nedelje na prelazenje, ipak moze da ti dodje neki drkadzija koji ti kaze nesto sto nisi znao, sto uzrokuje tvoj nevidjeni bes da tog nolife drkadziju opizdis pesnicom pravo u facu, medjutim ti iskuliras taj poriv i ponovo instaliras doticne igre da bi pronasao i to sto nisi znao.

Edited by Jokerman

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Psycho' date='Oct 10 2006, 04:18' post='877983']

sta znam, torment mi se nikad nije svidjao. nekako je previse..ne znam, ali sam ga na silu igrao dosta i onda nisam vise mogao.

dok sam bg 1 preso bukvalno preko 50 puta.

Hehe, primetio sam da je torment ljudima ili najbolji rpg ili ga ne vole...izgleda da nema neke sredine [:)]

meh ne znam ni sam sta sam hteo reci :)

poenta je da ce biti kao u kotoru, ali sam se ja nadao da nece :), iskreno smara me kada vodim druzinu i kada se svi ponsaju onako kako ja kazem, mislim, ceo taj party sistem je smor, mene je odushevljavalo sto su u falloutu likovi manje vise sami za sebe u borbi, nekad pogreshe i zapucaju u tebe ili pogode protivnika ali to je nakako bio jedan od fun faktora :)

fallout_table.gif

Da, ali to je za hard core igrace :). Ovo ti je za nubse!!1

to se zna, igra ne sme vishe da bude previshe teshka, jer ako prosecan kupac ne moze da je predje to znaci da je ni njegov prosecni drugar nece kupiti. Shta ce mu igra koju ce mu biti kao posao :). A mi freekovi...mi mozemo samo da se nadamo da ce neki od ovakvih freekova jednog dana imati mnogoooo para i napraviti extra igru. Kao shto je fallout :).

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

pa glavna razlika izmedju tormenta i baldurs gate serijala je u tome sto je torment ipak realno gledano potpuni frp, u kome svaki problem mozes da resis na gomilu nacina, mozes da odaberes da se boris mozes da odaberes da se ne boris, najveca car tormenta je u prici, i sad ako ti odlucis da te ta prica privuce i da je pratis, tj da svaki razgovor pratis u potpunosti, ako te odusevljavaju mala otkrica poput saznanja da si ti u stvari naucio ignusa magiji zbog koje je on i postao polucovek poluelemental, ako te odusevljava znanje da si ti dao laznu nadu jednom dak'kon-u i od palog viteza stvorio stvorenje koje je spospobno da sa svojim macem od ciste energije unisti svetove, dakle ukoliko te ne smara da ti se 90% igre zasniva na prici, sto realno gledano prava frp avantura i treba da ima, svako ko je nekad igrao dobar dnd (pen and paper) zna o cemu pricam, torment je avantura.

dok sa druge strane, bez uvrede okorelim igracima, baldurs gate je realno samo jedan lepo usminkan hack and slash. za vecinu situacija imas samo jedno resenje, a to je isuci mac i kreni da koljes.

naravno ti tu imas izbor, da li ces prici shadow thiefovima ili vampirima i slicne minorne odluke, ali u sustini, izlaz iz svake situacije ti je fajt, sto u tormentu nije slucaj.

onda recimo mozemo da pogledamo i hanchmane koje u raznim igrama imas priliku da pokupis, da li ste mozda primetili da su vecina potpuno bezlicni? mislim cast izuzecima poput minsc-a i recimo hear'dalisa iz baldurs dvojke svi ostali mi jednostavno deluju kao da su izasli iz "how to create henchman in 5 easy steps" handbook-a. uzmimo par random primera iz baldurs gate-a (nwn necu ni da udostojim komentarisanja, izuzev kobolta koji postaje dragon deciple, e da ima neke dublje konverzacije to bi bio sjajan lik), npr yoshimo, jahera iiiii recimo da lupimo viconia. svi su oni textbook primeri:

yoshimo koji je kao dobar(mada svakome od samog pocetka nesto smrdi kod njega, prvi put kad sam igru igrao, izbacio sam ga sto pre), jahera koja je izgubila muzica i stalno nesto kuka i vija neku pravdu i viconia koja je tough boy ali sa dushom jedne uplasene devojcice, textbook primeri, koje vidjamo visemanje u svakoj knjizi u svakom filmu jednostavno likovi koje jednostavno izbacite iz druzine cim se pojavi prvi lik koji ima par skill poena vise.

pitanje za sve, da li je IKO od vas izbacio minsca prvi put kad je igrao? odgovor je jednoglasan: NE, zasto? pa jednostavno to je mastovit lik, zanimljiv interesantan, nije textbook primer, vidi se da su se oko njega bas iscimali, isto i hear'dlis i onaj mali pogani gnom. to su jednostavno netipicni interesantni likovi koji na neki nacin vode pricu. sad mi u balduru imamo 3/ 10(recimo lupio sam) zivopisnih likova

dok je u tormentu svaki lik prica za sebe i prosto ti bude zao sto moras da izbacis nekog lika jer ti je neki drugi potrebniji.

torment je mozda i jedini frp koji postoji

dok je fallout jedini rpg koji postoji

ostalo su samo blede senke

ne znam, mozda kenjam gluposti... umoran sam, a opet mozda sam i u pravu

Edited by Jokerman

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

ja ipak mislim da kenjas. svaki jebeni put sam izbacio minsca jer je glup ko kurac i dosadan ko proliv. i ne samo da sam ga izbacio nego sam ga i ubio. sam sebi udaras kontru. dok omalovazavas druge likove govoreci da su textbook, minsca dizes u nebo a minsc je klasika glupavi balvan koji se zanosi da je veliki borac za pravdu. nesto poput don kihota. u realnosti takvi kao minsc ne traju dugo, jer jebeno idu na nerve svima osim feministickim devicama od 50 godina.

uopste nije istina da se svaki kvest mora zavrsiti sa borbom, POGOTOVO u BG1. a takodje, svaka vaznija borba se moze odigrati na mnogo nacina. kazes torment je bolji jer ima super pricu. medjutim, po meni prica iz baldurs gate je po meni vrhunac u fantasy svetu i ne moze bolje, moze samo isto toliko dobro samo drugacije. PLUS sto je gameplay perfektno odradjen, tako da se igra moze preci mnogo puta i uvek na drugaciji nacin.

to sto si je ti presao mnogo puta ti ne daje pravo da je omalovazavas time sto ces reci da je nasminkan hack & slash. jer garantujem da kad si prvi put igrao si se i sam odusevljavao kako je igra genijalna. i plus sto je baldurs gate u svetu gde je sve lepo objasnjeno, opisano i izbalansirano. dok kod tormenta dok sam igrao dobio sam isti osecaj dosade ko i kad sam citao autostoperski vodic kroz galaksiju, sve je nakaradno, bez smisla i logike, bzvz. a mozda sam i ja navikao da razumem nesto da bih mogao da se udubim.

da se razumemo govorim o baldurs gate kecu. dvojka je dosta losija i previse se oslanja na kvantitet umesto na kvalitet, ali boze moj, uvek se moze roleplayovati izvan zamisli programera igrice.

a voleo bih da vidim kada bi pravili torment dvojku da li bi bilo kvalitetno kao kec.

nema smisla da pricas protiv baldurs gate, you're only making yourself look bad.

no offence :)

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

Au koji hejt :D. Ljudi to je ocigledno pitanje ukusa, npr meni je Vodic genijalna knjiga a znam neke koji toliko smara da ne mogu da procitaju vishe od 10 strana :P. Tako je meni za neke druge knjige itd. Ukusi su razliciti, Psycho uzmi sa ukusom banane a Joker moze od vanile i sve ce biti u redu :D.

Edited by Sting

nije hejt neko odbrana. hajde da je rekao da mu se ne svidja (a presao je milion puta lol), ne bih nista rekao. nego on misli da moze da omalovazava moju svetinju. e pa ne dam! :D :D :D next time chose words carefuly :)

i taj rad. viconia je totalno preteran lik. kao i jaheira i drugi npcijevi.

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton