Jump to content

Prvi InGame Video domace video igre

Recommended Posts

Pozdrav svima!

Upravo je okacen prvi potpuno in-game video igre Ultra Tubes domaceg studija Eipix (u kome i ja, jelte, radim [:)] ). Zaista nam je potrebno pre izlaska oficijalnog demoa koji je pred zavrsetkom sto vise sugestija, kritika, pohvala, primedbi i ideja, tako da bih zamolio sve koji su u mogucnosti da skinu video i pogledaju, i naravno prosvrljaju malo sajtom jer smo se trudili da ostavimo sto je vise moguce zanimljivog materijala na njemu.

Pored ovog in-game videa preporucujem i trejler za igru koji je nesto ranije radjen za sajam igara u Amsterdamu. Eto, toliko od mene, i zaista ocekujem vase komentare. Pozz

www.ultratubes.com

PS: Svima koji imaju mogucnost, preporucujem veci video (oko 30mb) jer se prilicno bolje vidi na njemu.

Prvo pohvale za trud, u svakom slucaju.

Sto se videa tiche, ok je ... mozhda malo monoton kad se sve isto deshava, ali ok. Sama igra mozhe biti zabavna, ako napravite dobar gameplay. Ono sto mi se na prvu loptu nije bash dopalo jeste HUD, odnosno ona grafika ispod brojaca municije i healta ili cega vec.

Isto tako, poradite malo na sopstvenom logou, nekako mi vuche na devedesete :)

Ocigledno je da ne pucate (niti biste to verovatno mogli da uradite) na neku high-class grafiku u smislu da ljudima zastane dah kad je vide (pored AAA igara) pa po meni na to ne biste morali ni da trosite previse vremena, vec da napravite dobar gameplay da ljudima bude interesantno da se makljaju u multiplayeru (koji isto tako, nadam se, planirate?).

Eto za pocetak, moram sad da krenem uskoro pa ne mogu bash da detaljisem. Al' cu kasnije kad se razvije prica :)

Poz ljudi, evo javljam se da odgovorim na prethodne postove.

@Lucky

Ti barovi za health i turbo ce biti verovatno malo ubaceni u neki gradient i slicno, lepo izgleda kada pocnu da se smanjuju jer fadeuju nekako lagano, ali to nije ubaceno u video...bice u demou.:)

Sa grafikom nije problem u znanju, vec u vremenu i broju ljudi. S obzirom da je celu igricu troje ljudi iznelo na svojim plecima vise od ovoga se zaista ne moze ocekivati u ovom vremenskom okviru, ali ako pronadjemo izdavaca koji bi ulozio u dalji razvoj do potpunog A naslova, uz sam,o jos nekoliko placenih ljudi i vremena, necete prepoznati igru, verujte mi. Dakle, buducnost igre zavisi od zelje domacih sponzora da podrze projekat i naravno od potencijalnog stranog izdavaca. Ako neko ima neku ideju o potencijalnim domacim sponzorima zamolio bih ga da napise ili mi posalje PM, jer od toga zaista zavisi vecina stvari.

@exile

hvala gvala

@kruko

sto se tice efekata, i oni postojeci se u videu prilicno slabo vide ali efekata ima, i jos dosta je ubaceno nakon snimanja videa. Dakle, igra ima motion blur, blooming, normal mape,gomilu raznih shadera (refleksije,iluminacije,animirane..) tako da sto se toga tice ima vec ok broj, ali naravno uvek moze vise.

U svakom slucaju, veliko hvala na podrsci i odgovorima, i eto, nestrpljivo ocekujem dalje komentare.

• 3 weeks later...

Svaka čast momci :)

Ovo poprilično lepo izgleda i vraća onu WipeOut nostalgiju :)

Elem, pošto vidim da je za razliku od WipeOuta (a što je dobro) pucački segment ove igrice malo razvijeniji, ako vam nije već palo na pamet ili ako već ne radite na tome, da vam dam jednu sugestiju za dalji rad:

Ne bi bilo loše da se napravi još jedan "mode" koji bi podrazumevao deathmatch. Na taj način bi igrica dobila i Twisted Metal šmek. Multiplayer bi gejmerima tako bio znatno zanimljiviji kad bi postojalo nekoliko arena koja se proteže u XYZ osama i još pored toga da sadrži gomilu tunela sa možda nekim NPC objektima (tipa magneti, elektronska polja, crne rupe itd itd..) ali i ne mora. Ako se lepo osmisli i ako se recimo ostavi opcija da igrači sami definišu svoje vozilo po odredjenim parametrima pri čemu bi svako imao podjednak broj poena da raspodeli uz neke već predložene modele.

Što se tiče grafike, sve pohvale osim blokova, ali kapiram da su to još uvek osnovni modeli koji će tek da se dorade.

Ipak, ono što je najbitnije od svega, a što nikako ne možemo da znamo jeste kontrola tokom igre od koje barem kad sam ja u pitanju zavisi da li ću neku igricu probati i igrati do kraja ili ću je bataliti posle 2 vožnje tako da bih vam dao savet da na to obratite više pažnje nego na grafiku, munje, blurove itd itd... :)

Ali opet to sam samo ja, a zna se da baš ne spadam u glavnu potrošačku ciljnu grupu tako da moj savet možete i da prihvatite ili da menjate kasnije u patchevima :))

Toliko od mene za sad :)

Edited by Atlantis

E ljudi, hvala puno na konstruktivnim odgovorima jos jednom.

Igra ubrzano napreduje i vec za ovaj video koji mozete videti mozemo reci da je totalno out of date. Gomila stvari je preradjeno i unapredjeno i u najskorijem vremenu cete videti novi gameplay video + novi trejler a potom i demo igre.

Sto se tice blokova koje je vec par ljudi pomenulo, oni su sredjeni tako da mozemo mirno da spavamo :).

Deathmatch mode postoji i vec je gotova arena u kojoj ce se on odrzavati, tako da je i taj momenat resen, a sto se tice drugog predloga. Postoji gomila upgradeova koji ce se dodavati na vozila menjajuci im karakteristike, a eto, s obzirom da ljudi upravo dobijaju iste takve ideje, raduje me saznanje da smo krenuli u dobrom pravcu. Dakle, vecina sugestija su vec tu :).

Hvala jos jednom, i naravno, i dalje su vrrlo dobrodosle sve ideje, sugestije, i sl.

@ Lucky

Da, naravno da bi bilo vrlo lepo da to uradimo, ako hoces mozemo se dogovoriti prvo preko PM, pa onda preko messengera. Pozz :)

Da, naravno da bi bilo vrlo lepo da to uradimo, ako hoces mozemo se dogovoriti prvo preko PM, pa onda preko messengera. Pozz :)

Najbolje je da mi posaljes mail na lucky (et) klanrur.rs pa cemo se oko svega dogovoriti. PM ove se desi da ne gledam, pa cisto da bismo izbegli potencijalno neodgovaranje :)

svidaj m ise ta fora sa dogradjivanjem oruzija bla bla samo da ih ima shto vishe i mogli bi za MP da napravite modove kao shto su ctf standardni dm naravno i josh koji mozete da izmislite meni padaju na pamet 2 - 3 al nekapiram kakva ce mapa da bude dal ce biti tako uski hodnici neka kao platforma ect kad budem igrao demo pa sve lepo video kako shta funkiconishe dacu par predloga poz

• 2 weeks later...

Ponovo hvala na podrsci i na idejama koje se mozda zaista i nadju u finalnoj igri.

Evo, obavestavam vas da postoji jos jedan video gameplaya, prilicno slican prethodnom sa par unapredjenja. Kako trenutno dosta redizajna stupa na scenu ovo je ponovo samo temporary filmic, a uskoro se javljamo sa novim oficijelnim trejlerom koji ce biti sastavljen od renderovanih i in-game sekvenci.

Evo ga NOVI FILM pa prokomentarisite, i usput se spremite za vec pomenuti novi trejler sa novim stageovima, letilicama, razbijanjima, oruzjima, pickupima... pozz

• 3 weeks later...

Evo javljam se sa vescu da je na WCGu ove godine odrzana prezentacija igre Ultra Tubes i bilo je vrlo lepo. Uskoro na sajtu www.ultratubes.com mozete ocekivati i neke slikice i ceo snimak naseg WCG izlaganja. Ako je jos neko sa foruma bio tamo, moze da ovde baci neki komentar i svoje misljenje o ovom dogadjaju. Pozdravljam sve, i naravno, mnogo se zahvaljujemo KlanRURu zahvaljujuci kome smo se i nasli na ovom najvecem domacem gamerskom performansu. cheerz! :)

• 2 weeks later...

samo jedna stvar, zashto bre ultra tubes, zvuci kao neka sitna popcap igra , josh da ste dodali 3D na kraju imena bilo bi :O . Takodje svi znamo za koga je UT rezervisano i na shta se misli kad se kaze UT, tako da tu mali minus.

Pridruzujem se kritikama za HUD, mozda da bude animiran ,delimicno transparentan i mislim da bi mogao da bude manji

Cini se da mnogo bolje izgledaju shire staze sa vecom vidljivoshcu spoljashnjosti nego li samo cevi tako da, radite na tome. Ubacite neke sporedne putanje/tunele .

Na filmu se ne vide dosta udarci o zidove , to bi mogli da sredite i mozda neke efekte oshtecenja.

Josh jedna stvar, perspektiva nekako ne valja. Brodovi koji prolecu pored izgledaju premali a letelica u sredini izgleda da ne moze da se provuce kroz ove cevi a da ne zakaci neshto. To je ujedno i najveci minus

+ grafika malo da se nashminka i to je to izgleda.

+ jedan predlog shto se tice gameplay-a, mozete da ubacite "bullet time" zone u kojima igraci mogu da se skoncentrishu na pucnjavu i da se malo razbije monotonija jurcanja kroz cevi.

Edited by Immortalis

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

Pozdravljam sve, i naravno, mnogo se zahvaljujemo KlanRURu zahvaljujuci kome smo se i nasli na ovom najvecem domacem gamerskom performansu. cheerz! :)

Hvala vama sto ste dosli i uvelicali WCG prikazivanjem jednog tako perspektivnog domaceg projekta :) Dok se jos malo povratim od putesestvija pa cemo se dogovoriti oko onog predstavljanja.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Pozdrav ljudi, evo javljamo se nakon malo duze pauze sa novim shotovima. Igra je usla u poslednju fazu pakovanja demoa i svaki komentar je sada vise nego koristan i dobrodosao. Uskoro ocekujte na oficijalnom sajtu igre jos dosta novih shotova i novi filmic koji ce pokazati sve feature. dakle, zeljno iscekujemo sve komentare, thnx in advance!

ultratubesshot1is6.jpg

ultratubesshot2zs0.jpg

ultratubesshot3sn3.jpg

• 1 month later...