Jump to content

ADSL dilema

Revenger

Recommended Posts

Evo narode sta me muci...

pre par dana obaveste me da su se na mom broju stekli uslovi za adsl, odma ja brze bolje skocim na net da izvagam cene itd i odlucim da za pocetak probam kod neobee-ja.

E sad citao sam ja i ranije sve o tome ali sad mi jedna stvar zapala za oko...

ako sam ja dobro shvatio SVI telefonski uredjaji na tom broju moraju biti prikljuceni preko splitera.

Moj problem je sto ja u kuci imam dva aparata i telefonski prikljuci su razvuceni na totalno razlicitim stranama kuce. Zanima me imate li kakav savet za resavanje ovog problema jer skoro da nema sanse da razvlacim kabel kroz celu kucu.

Da li za ovo moram da koristim dva splitera i da li je tako nesto uopste moguce?

Unapred hvala!

E sad citao sam ja i ranije sve o tome ali sad mi jedna stvar zapala za oko...

ako sam ja dobro shvatio SVI telefonski uredjaji na tom broju moraju biti prikljuceni preko splitera.

Moj problem je sto ja u kuci imam dva aparata i telefonski prikljuci su razvuceni na totalno razlicitim stranama kuce. Zanima me imate li kakav savet za resavanje ovog problema jer skoro da nema sanse da razvlacim kabel kroz celu kucu.

Da li za ovo moram da koristim dva splitera i da li je tako nesto uopste moguce?

Unapred hvala!

Mozhda ne razumem bash najbolje sta ovde pishe, nesto sam umoran, ali kod mene je situacija sledeca. Jedan prikljucak u jednoj sobi, na njemu dva telefona, drugi prikljucak kod mene u sobi. Ovaj koji je kod mene ima spliter i to, jer drugacije ne radi fon, ali ona dva druga u drugoj sobi rade bez ikakvih problema i adsl im ic ne smeta.

hmm mozda je to ipak samo prodavanje magle...evo ja juce pokupio modem i ostalo dosao kuci i kao sto rekoh posto imam dva prikljucka, nakacim sve na ovaj u mojoj sobi i sve lepo radi dok na onaj sto je u dnevnoj sobi nisam nista stavio i sa njega moze normalno da se telefonira. doduse tek je prvi dan videcu sta ce da se desava posle par dana testiranja pa cu vam javim.

kakav sad filter omg?

ja imam dva "štekera" na gajbi, kod svakog je stavljen spliter, u jedan je priboden samo telefon a u drugi adsl ruter i analogni modem u kompu

i to sve radi kako treba

Bas tako. Bitno je samo u svaku RJ-11 uticnicu staviti splitter da ne bi slucajno glas zalutao u nekom trenutku u neki od frekvencijskih opsega koji su odredjeni za adsl (znaci neki koji je veci od 4KHz). Znaci prakticno ako imas 10 telefona gajbi na jednoj liniji svaki telefon mora da bude nakacen prvo u splitter, zatim splitter u RJ-11 da ne bi dolazilo da pucanja veze shto se meni deshavalo na pochetku kada to nisam odradio.

Pozz..

Edited by dZoniiiii

I need to watch things die... from a distance

Vicariously I live while the whole world dies

YOU ALL NEED IT TOO, DON'T LIE

gric

A ta druga utichnica nije izvedena iz te gde je si nabudzio splitter? Ako nije onda je to jaako chudno poshto je meni recimo pucala veza chim podignem slushalicu dok nisam nabacio splitter na drugu utichnicu.

I need to watch things die... from a distance

Vicariously I live while the whole world dies

YOU ALL NEED IT TOO, DON'T LIE

gric

pa pazi ... obe uticnice (logicno) imaju isti kabl "do bandere". Onda se u jednom trenutku on racva i ide na ove dve uticnice. I eto, to je citava nauka. Veza je pucala kad sam imao staru centralu i dial-up pa kad neko digne slushalicu na drugom fonu, sad ne :)