Jump to content

Skuplje primanje po

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

aj ne seri ti nego raspitaj se malo kakva je procedura po eu. i mene pogadja ovo jer ja uvozim kojekakav pribor za crtanje, ali ovo je moralo da se desi pre ili kasnije.

-kakav je to pribor za crtanje...?

-rapidografi...?

-i ja isto uvozim sve programe za crtanje koje imam sam "uvezao" sa torent stranica u svoj azureus i on mi poslao sve.

-ja licno nikad nisam imao potrebu da kupim nesto sto nema ovde a da mi je neophodno.

brandstack.com/users/portfolio/logos/gligorov \\ behance.net/gligorov

99designs.com/people/gligorov \\ twitter.com/MarkoGligorov \\ upstack.com/

pribor za tradicionalno slikanje i crtanje koji ovde i moze da se nadje, ali je zbog malog broja prodavaca odnosno monopola uglavnom bezobrazno skup.ne nisu u pitanju rapidografi. to sam u prvoj godini jedino koristio i nikada posle

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

gushchije pero? :)

Ovo je stvarno da poludi chovek.. nema smisla stvarno... izgleda da kada ode bata Zlaja u sCotland tje da donosi paketitje u svojim posetama doma :DDD

Ujaaa greemmmliiineeee...

Oh no! We're all gonna die!!

WE'RE SAVED!!!I'm screw'd!

"Mi smo uvek tu - RUR Gerila"

aj ne seri ti nego raspitaj se malo kakva je procedura po eu. i mene pogadja ovo jer ja uvozim kojekakav pribor za crtanje, ali ovo je moralo da se desi pre ili kasnije.

jel dovoljno da ti kazhem da si najpametniji i superioran da bi otishao sa ove teme ili da stvarno pitam ljude iz nemache i belgije da bih ti objasnio da nisi u pravu?

neka osoba glupak hehe

krule - a dil :)

nego, shta kakite vishe ko je u pravu a ko nije... ja znam samo da svi koji su otishli preko niko nikad nije imao zhelju da se vrati iako svi kukaju kako im je tobozhe teshko van ovih granica... :)

tako tju i ja da kukam :D

Ne razumem u kojoj vrednosti vi naručujete na godišnjem nivou stvari sa neta da će vam carina od par procenata tako teško pasti. Ako naručujete sa neta pa posle preprodajete, te vam ovo poskupljuje robu i kvari posao, onda je uredba pogodila pravo mesto!

Ne vidim kako će ovo bilo kako oštetiti najveći broj normalnih korisnika...

This post has been edited by Klinac Balavac

Tako sto recimo treba ti nesto i to platis X para koje si jedva skupio.

Odjednom treba da platis X*1.nesto...nije lep osecaj za dzep.

Plus sto se osecas kao govno jer neko stalno gleda da se isere po tvojim ledjima a da sebi napuni bisage.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

jel dovoljno da ti kazhem da si najpametniji i superioran da bi otishao sa ove teme ili da stvarno pitam ljude iz nemache i belgije da bih ti objasnio da nisi u pravu?

a hocesh da ja tebi kazem da si najpametniji i superioran, ili da ti iznesem kako funkcionishu carinski i poreski sistemi razvijenih drzava.

ajde, nauchi me

LaG] u nevah ordered vinyl from juno or such?

(20:03) [FaC] not juno, but sometimes from the uk

(20:03) [FaC] i dint have to pay customs

(20:03) [FaC] only the normal postage costs

[LaG] ok, whats the biggest package u bought

[LaG] ?

(20:22) [FaC] around 40 pounds

(20:22) [FaC] a package from paul

(20:22) [FaC] 3 x tsu 11 and 2 x md 06.2

gde je tu 20e limit? objasni mi kako je preko strashno koliko kod nas, ili josh strashnije! hocesh da pitam josh ljudi?

neka osoba glupak hehe

(20:39) [hd8] okay, here is the biggest

(20:39) [hd8] (juno, 5 records)

(20:39) [hd8] subtotal: 24,65

(20:39) [hd8] postage 6,81

(20:39) [hd8] insurance 0,51

[LaG] whats that, in euro?

[LaG] or pounds

(20:40) [hd8] vat (17,5) 5,59

(20:40) [hd8] pound

[LaG] ok. u paid no customs?

(20:42) [hd8] that was all

i evo, josh jednom si me nadmudrio i objasnio nam svima kako morash na svakom topicu da budesh najpametniji

sad mi objasni kako to USTVARI funkcionishe pa da zakljuchimo da su me ovi likovi lagali

inache prvi je iz nemachke, drugi iz madjarske...

neka osoba glupak hehe

mis'im...

al' ste se nalupali. ne znam ni da li ima smisla da se objasnjavamo posle svih ovih topika. samo da vam kazem da ste se nalupali.

p.s.:

a ako mi ista pocinje da ide na kurac onda je to random pljuvanje po Srbiji. koji je to fazon? jebote, kao da ste ispali iz americkog filma o obecanoj zemlji iz 1898. godine...

cune da hejtujem, ali braaaaaate... kako mozete tako 'ladno?

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Meni je stiglo iz Australije oko 400 Au $ (Sto je oko 200 jevreja) neke odece i morao sam da platim 120 evra na carini...

Bezobrazluk, sve ovo zbog neckermana , koji je vesto izbegavao carinu zato sto su prodavali stvari manje od 100 evra (sto je ranije zaobilazilo carinu).

I sad drzava posle kukanja kako im "neckerman uzima 'leb iz usta" odlucili su da se izdrkavaju na svima u zemlji.

Resenje:

Iseljenicka viza (mada mislim da ovakvo ponasanje jedne drzave je dovoljno za AZIL u normalnim zemljama)

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

"He was the perfect son" or "She was the perfect daughter."

"Such a tragic accident they were the perfect family."

"They died together, the perfect couple till the end."

Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife.

Kind of makes me immortal.

i evo, josh jednom si me nadmudrio i objasnio nam svima kako morash na svakom topicu da budesh najpametniji

sad mi objasni kako to USTVARI funkcionishe pa da zakljuchimo da su me ovi likovi lagali

inache prvi je iz nemachke, drugi iz madjarske...

aj ga ti pitaj da li uk dozvoljava da jedna firma napravi 300 miliona evra prihoda a da ne plati porez od 20 %. ovo sto su uradili je bilo jedino moguce. Sigurno ne ocekujesh da nasha vlada prekine lokalno poslovanje jedne strane firme. Ovo sa carinjenjem nije nash izum. U norveskoj je limit na 25 e. Ne mozesh da ocekujesh ikakav napredak standarda ako gledash na sve nachine da prevarish drzavu i ne placash poreze. Ako je negde problem onda je problem u politicarima koji kradu pare iz sistema, ali to je onda neka druga pricha, koja se resava na izborima.

Prestani da se ponasash kao beba kojoj je neko oduzeo sisu.

Edited by iguana

Iskreno... za inozemstvo je ta taxa realna... za nas nije... ako nam srede plate ko u inozemstvu... mozhe... no frx... za sada je to samo josh jedan vid pljachke... grrr...

aj ga ti pitaj da li uk dozvoljava da jedna firma napravi 300 miliona evra prihoda a da ne plati porez od 20 %. ovo sto su uradili je bilo jedino moguce. Sigurno ne ocekujesh da nasha vlada prekine lokalno poslovanje jedne strane firme. Ovo sa carinjenjem nije nash izum. U norveskoj je limit na 25 e. Ne mozesh da ocekujesh ikakav napredak standarda ako gledash na sve nachine da prevarish drzavu i ne placash poreze. Ako je negde problem onda je problem u politicarima koji kradu pare iz sistema, ali to je onda neka druga pricha, koja se resava na izborima.

Prestani da se ponasash kao beba kojoj je neko oduzeo sisu.

ZAISTA ME BOLI KURAC

mogu da tuzhe firmu

mogu da rade shta hoce

ja treba da patim jer je neki gari tamo neshto varao? shto nisu ranije provalili? shto ne kazne one koji su varali drzhavu? nego meni sad stizhu dva paketa plocha i ja treba iz svog (praznog) dzhepa da izvuchem josh 100e da bih mogao da ih primim? i ja vishe ne mogu da nabavim ploche kojih ovde zaista nema jer je neki gari odluchio da se ne treba cimati mnogo jer ce narod sve to platiti?

norveshka je drzhava sa najvecim standardnima u evropi, ne? norveshka je drzhava u kojoj je standard toliki da im je sevala kita da udju u evropsku uniju (na koju si se, ustvari, i pozivao). bravo, sjajan si primer odabrao. bash si mi jebao mater i dokazao mi da nisam u pravu i josh jednom si nas ubedio da si najpametniji

a ajde sada i taj tvoj primer da uzmemo u obzir

srbija - "divni" uslovi i "veoma visok" standard - od 20e carina

norveshka - drzhava sa najvecim standardom na sveku - od 25e carina

pa chekaj, ustvari u pravu si, totalno je logichno. ja sam za to da spuste na 10e

neka osoba glupak hehe

Niko ovde ne lupa vec se maltretira mladji covek koji bi da nesto naruci sto ovde nema radi hobija, ne zgrtanja para.

Sad ta prica oko nekermana....ko zna sta je u pozadini. Na primer ne bi me cudilo da je vlasnik nekermana nesto tipa Bojic/delta bla bla.

Ispasta raja dok se mafija opet izvlaci.

P.S Srbija u kojoj kriminalci opet pucaju po ulici i vracaju se vamo i bla bla mozda i zasluzuje hejt?

Sta je sledece?

Dacic za predsednika?

Edited by f4ts0

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Realno je poenta da je ovo jedna od zadnjih stvari koje u ovoj drzavi treba da se regulishu ali posto one bitnije ocigledno svrbe veliki broj "bitnih" ljudi onda se drzhava baktje sa ovim perifernim problemima da zamaze ochi ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR