Jump to content

Skuplje primanje po

Recommended Posts

da, tamo mogu chamuge/kubanci/mexikanci :)

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

i u nemachkoj dobijesh univerzalan kljuch od univerziteta ako si tamo profan/dekan/student (jedan jedini koji ne mozhe da se iskopira) pa ako ga sluchajno izgubish placash nove brave na svim vratima i sve kljucheve nove. koja je to odgovornost, a? al te zato ne startuju retardi na ulici da te tuku, ne zhele svi da te zajebu, izvinu ti se ako te zakache na ulici, na peshachkom ti stanu, a plata ti je (makar i samo lemio vrata svaki dan) dovoljno velika da su ti akcije "e, odo ja do pariza, vracam se uveche" sasvim opushtene

jelda da ne bi zhivela tamo? ni ja, u pravu si... retardi. to nije zhivot

Jeste sve je tako kao u bajci, da si ziveo u toj Nemackoj znao bi da nije tako, ne lupetaj gluposti imam rodbinu tamo i nije tako kako ti cvrkuces.

Ovde svi ljudi pricaju kako je napolju a tamo nisu nikada ziveli, ja jesam proveo dosta vremena u inostranstvu naravno da je mnogo bolje sve uredjeno ali zato to ukljucuje da se i ti ponasas tako.

A to da odesh do Pariza ako lemish vrata su priche za malu decu, sto ne odes tamo da lemish vrata pa da vidish kako neces Pariz videti ni preko razglednice. Jedino studenti imaju te avio karte koje su 30-50 evra u jednom pravcu, dalje radnicka klasa ima najvise 10 dana u celoj godini odmora, da ne pricam o nekoj vishoj klasi.

Zastupnici jedne firme u Ceskoj su pricali sa mojim ocem kako je tamo, kazu mu da prognoziraju po godinu-dve unapred da li ce ici na letovanje ili bilo gde, tamo uglavnom glava porodice ostane da radi a posalje samo decu i zenu na more i odmor.

Tako da te price o inostranstvu tamo je bajka a ovde je sranje, ne piju vodu...

To pricaju ljudi koji nisu bili nigde niti su radili i ziveli godinama tamo.

Najgori su oni koji ne rade nista da poboljsaju sebe nego samo znaju da kritikuju druge, pustite vi politiku, pustite vi ovu jadnu Srbiju, moje pitanje je sta ste vi uradili?

Umesto sto demonstrirate, pricate kako je tamo bolje i uopste pishate uz vetar, bolje bi bilo da radite na sebi pa da se svakim danom sve vise blizite tome sto zelite, nego ovde niko nece nista da radi a samo zna da sere. Najlakse je kritikovati nekoga.

SCJP.png

koji procenat tamo moze koji ovde?

ali da idu na more na ista mesta, ne mi u bugarsku a oni na azurnu obalu

nemos tako gledati

moj cale ne moze vec 6 dina da ide jer ni sekunda ne moze da ostavi posao ako oce da ja idem na more i sl. a ni keva sa njim ne ide nigde... eto

Edited by dzontra.volta

koji procenat tamo moze koji ovde?

ali da idu na more na ista mesta, ne mi u bugarsku a oni na azurnu obalu

nemos tako gledati

Ti gledas Ameriku koja je imperija, mi pricamo o Evropi, u pogresnoj si prichi.

BTW koliko vishe sirotinje ima u Americi nego ovde kod nas, siguran sam da ima mnogo mnogo vishe, tamo postoje ljudi koji leba nemaju da jedu a ovde kod nas i nije bas tako.

Ne mozes da pravis komparaciju izmedju 2 totalno razlicite sredine. Ajde pricaj o nekome ko ode u Ameriku odavde i nekome ko zivi kod nas, pa da napravimo komparaciju. Da li ti ides na azurnu obalu, sta su ti roditelji itd?

Aha vidim ispravio si pa si odgovorio, pa to ti i pricam neces ti jos dugo ici na more, tako da te price tamo je bolje ne piju vodu. Jeste standard bolji ali mora mnogo vise da se radi, ja na primer idem sa drustvom u Bugarsku a moji idu u Budvu verovatno, tako da cela porodica ide na more. Posle roditelji mi idu u Spaniju i tako, pa ti vidi da li tvoji mogu to sebi da priuste, sta je bolje?

Edited by De1Rekt0n
SCJP.png

u americi ima mnogo manje sirotinje (procentualno)

najveci ekonomski problem im je nezaposlenost, ali opet, nije ni upola velika koliko kod nas

inace, uporedi prosecnog nemackog radnika i prosecnog srpskog radnika da vidimo ko ce imati koliku platu na godisnjem nivou i koji ce bolje ziveti...

pazi, tehnicki, moze moj cale da priusti da ode na bali ali kad bi se vratio ode sve u kurac. moze da ode, ali ne sme ako oce da ostane tu gde je... svugde mora da se radi i ako ti mislis da se zivi bolje zato sto mozes manje da radis onda ok ali ja se ne slazem sa time.

slazem se da ocu da radim od 9 do 5 i da mi mesecno sedne 2k dolara u dzep (govorim za prosek, ne za sebe; prosecna plata srednjoskolaca u americi, znaci bez vise ili faksa)

Edited by dzontra.volta

u americi ima mnogo manje sirotinje (procentualno)

najveci ekonomski problem im je nezaposlenost, ali opet, nije ni upola velika koliko kod nas

inace, uporedi prosecnog nemackog radnika i prosecnog srpskog radnika da vidimo ko ce imati koliku platu na godisnjem nivou i koji ce bolje ziveti...

Pa zapravo jedan clan porodice mi je prosecan radnik u Nemackoj i da, kupio je BMW i sta ti ja znam, ali nema stan u centru grada, ide na more jednom u 3 godine, dodje u Srbiju jednom u 2 godine na 10 dana i tako. Zivi ko pas u stvari, ima bolji standard al radi ko crnac i zivi ko pas, sad ima problema sa srcem a nema para da placa lecenje.

Nije sve tako shareno tamo, mada to je sve stvar situacije realno, ovisi kako se ko snadje, al opet nash covek kad ode na zapad ne verujem da ce mu biti mnogo bolje nego ovde ako ce mu uopste biti bolje.

SCJP.png

ok, moja poenta je da tamo imas vece sanse za bolju buducnost, vece sanse da skolujes svoju decu i da imas da im priustis za sve njihove potrebe, da zivis lepo, dok sve ostalo zavisi od tebe...

jednostavno, tamo imas vece sanse da to sve postignes, i to mnogo vece

to je moja poenta

a ne znam sta ti oces da kazes

ako oces da radis i stvaras mozes imati i tamo i ovde ako neces neces nigde ali ponavljam tamo je lakse to ostvariti...

mrzi me da chitam 10 strana prozivki, tako da cu samo dodati jednu stvar:

postoji fora za zaobilazhenje oporezivanja. Photoshop CS2 ima u mojoj firmi ulaznu cenu od 450 eura. na carini se prijavljuje u dve komponente - disk i softver. disk je deklarisan na vrednost od 5 eura. softver je deklarisan na 445 eura. porez se placa samo na disk.

neko ce valjda razviti biznis oko ove rupe u carinskom sistemu :)

- Ed will introduce Ed. Full name - Edward Wong Hau Pepelu Tivrusky the 4th.

- That's a long name.

- Ed made up that name for Ed, isn't it cool?

- If you made it up, how can you be the 4th?

ako si slepac, bices slepac gde god da zivis. ako si snalazljiv, pametan, sta god, snaci ces se svuda. end of story.

kada si snalazhljiv u jednoj drzhavi - otvaraju ti se vrata susednih drzhava

kada si snalazhljiv u drugoj drzhavi - otvaraju ti se vrata sveta

neka osoba glupak hehe

Photoshop CS2 ima u mojoj firmi ulaznu cenu od 450 eura. na carini se prijavljuje u dve komponente - disk i softver. disk je deklarisan na vrednost od 5 eura. softver je deklarisan na 445 eura. porez se placa samo na disk.

Nisam znao za to... Ja sam pukao oko 440e za Vegas, a taj covek od koga sam uzeo mi je rakao kao da je nesto sredio za smanjenje poreza (inace bi me kostalo 500-600evra). On mi sredio kao za porez a u stvari nije ni bilo poreza na softver, a navodno mi ucinio uslugu [}:)] .