Jump to content

S(CG)

Recommended Posts

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

е моји викенд аналитичари...

немам ништа против да свако има своје мишљење, напротив, имам проблем кад је нечије мишљење засновано на набубаним стереотипима, прихваћено без имало размишљања и прослеђено даље као апсолутна истина. или кад неког нешто заправо не интересује, а дозвољава себи да о томе прича.

ако је шака криминалаца приватизовала државу, затим 10 година говорила језиком мржње да би изазвала поделе, страх и нестабилност, усвојила усташку србомрзачку идеологију, расколила цркву, а само у циљу опстанка на власти, онда ми није јасно како су остале ствари (надалеко чувене црногорске везе и остали стереотипи) уопште важне. могао бих сада да вам дисектирам анатомију хороричног бића криминално-дукљанско-латинско-усташке организације која је на власти у ЦГ од 1996. до данас, њихове планове, потезе и методе, али не верујем да би имало смисла.

једино, као пореклом Црногорац, морам да кажем истину, а она је да су Црногорци Срби и да се Црногорци вековима борили да се уједине са Србијом, и кроз векове показали некад и већу борбеност и пожртвованост ради тог циља од Србијанаца (примера ради: 1915. су жртвовали државу само да би српска војска могла да се повуче, а били су засебна држава, 90-тих је далеко већи одзив био у ЦГ него у Србији, итд...). ово је неприродно стање данас, али после 15 година ужаса који нас је снашао, довољно смо обезглављени да не размишљамо, већ само гутамо фразе разних ђубради, али ни ту није проблем. проблем је што се не види даље од носа, свако ће вам рећу да је већа држава боља од мање у сваком погледу, да је излаз на море стратешки ресурс, да немамо више шта да дамо и продамо и да је крајње време да зауставимо сужавање српског животног простора...

срећа у несрећи је само што од независности неће бити ништа, у шта сам апсолутно сигуран (моја је прогноза да ће имати око 52%, у најгорем случају), а због френзичног праћења и информисања о стању доле, а не на основу мојих жеља. можда ћете се после недеље мало отрезнити, можда је баш овај референдум оно што треба Србији и Србима да се коначно тргну и схвате да ништа није изгубљено.

ако играте јебене игре у којима је циљ победити непријатеље на било ком пољу, ако знате бар мало о стратегији и тактици уопште, покушајте да пренесете бар мало тог искуства у реалан живот.

баш ми је драго да је отворен овај топик, причаћемо у понедељак... [:D]

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Ovde se nista nije promenilo od vremena milosevica .. ljudi i dalje slepo veruju retardiranim emisijama na tvu i to onim koje se njima svidjaju.

Sve te price koje pricate albanska mafija ... kralj cigareta ... blablatruc su iste kao i one price "strani platjenici" "izdajnici" koje su prodavane za vreme protesta tokom vladavine milosevitja. To je neko smislio i prodao narodu koji jeli kao stoka najgora samo jede sva sranja koja mu pruze ... sto je sranje vetje to ga narod vise zeli. Da bilo sta od toga moze da se dokaze dokazali bi do sada ali lakse je pljuvati preko raznoraznih kurira tip novina nego nesto u stvari i potkrepiti cinjenicama.

Kao prvo ako neko otje da se naziva crnogorac niko ovde nema ama bash nikakvo pravo da mu to odbije, i to nevezano samo za crnogorce ako ja hocu da za nacionalnost kazem marsovac nema sta meni ko tu da sere to je moje pravo da se ja izjasnjavam kako ja zelim. Ljudi koje pogadja da crnogorac kaze da nije srbin imaju problem sa svojom lichostju i sa mozgom. Mene je blam da kazem da sam srbin kad vidim sta sve gmize po beogradu danas(a inache sam poreklom crnogorac) i ja bih se najradije izjasnjavao kao jugosloven.

Drugo taj server crne gore koji vam je tako drag je inace onaj sever koji je bio za Momira Bulatovitja aka brku koji je bio milosevitjev pulen tako da mi se svidja kako vam se menjaju osecanja prema ljudima na osnovu tracheva.

Tretje ono sto je stator rekao ja mislim ... ista govna su i ovde i dole samo sto je dole drugaciji malo mentalitet (mnogo se lakse potuku ljudi) pa onda kad dodje nafurana ekipa iz bg-a i dobije po picki onda su crnogorci divljaci i sl al makar kod njih imaju razlog kad se potuku iako je banalan tipa kacenje ramenom dok sam ja imao akcije na nbgu kod nas da me 10ak likova koji bleji startuje dok sam sa ribom chak iz chista mira ...

Cetvrto ja da sam u cg ili da sam u vlasti crne gore i ja bih zeleo otcepljenje. Zasto ? Pa pogledajte srbiju jebenu? Pogledajte koji mrmoti su na vlasti ... koji oni realan izgled imaju da uz srbiju izvuku dupe iz jaruge. A da na pominjem sto ce se mozda i uozbiljiti u poslovnom smislu posto ce im vecina turista onda biti stranci a i valjda ce privuci neka strana ulaganja a kod stranih privatnika nema dzabalebarenja.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

nije da nisi u pravu chika drale, ali u ovom trenutku bolje je clean breakup (pa posle u dogledno vreme neko ujedinjenje po novim pravilima, makar u EU)

ono zbog chega ja zelim da se odcepe je da skinemo sa grbache (sad brojim do 20 da ne krenem da psujem) savezni birokratki aparat (au al sam se iskontrolisao da ih ovako oslovim) koji realno ne sluzhi nicemu sem da leachuje budzhet

nije da nisi u pravu chika drale, ali u ovom trenutku bolje je clean breakup (pa posle u dogledno vreme neko ujedinjenje po novim pravilima, makar u EU)

ono zbog chega ja zelim da se odcepe je da skinemo sa grbache (sad brojim do 20 da ne krenem da psujem) savezni birokratki aparat (au al sam se iskontrolisao da ih ovako oslovim) koji realno ne sluzhi nicemu sem da leachuje budzhet

не слажем се, а и грешиш. много је прљавштине просуто, а брза и лакша решења никад нису и боља. Милу се спрема пад, и то ће се десити најкасније до септембра, а ово је последњи покушај да остане на власти. биће мукотрпно направити функционалну федерацију, али је то боље решење, уосталом, без муке нема напретка.

све оно што се плаћа кроз савезну државу, Србија ће морати да плаћа и као самостална држава (војска, МИП, милион органа који су обавезни пратиоци једне међународно признате државе, итд...), ЦГ учествује са 5% у буџету... ако је 5% буџета (30-так милиона евра) разлог за уштеду, по цену државе, онда ок.

Style over subsistence

Po meni najbolji scenario bi bilo da na referendumu ne dobiju preko 50% (iako im je potrebno 55%). Da tamo izbiji mini 5 oktobar i da milo padne. E sada to je malo verovatan scenario ali cenim najpovoljniji za nas...

Статоре, после овога што си рекао, послаћу ти лозинку за мој таг, ако хоћеш. [:D]

Style over subsistence

Ahm, voleo bih da referendum uspe da bi im zadovoljili , muka mi je nadrkanih (Cast onima koji nisu) i sto pricaju "Liberali nego sto!"

Lepo se razdvojimo i gotovo.

Btw da li ste ikada bili na pravnom fakultetu?

Da li ste culi odjek sa planine "A DJE SI TI!!!!!" koji je zastuplljen kod preko 90% studenata?

Da li ste videli profesore koji Crnogorcima daje 9-10 a ni ne izlaze na ispit?

E pa jbg bio sam takve srece pa sam video sve to!

UVEDIDE JEBENE VIZE za studente pa vozi misko!

Citiram "Vreme je da veliki brat lupi samar malom bratu!"

Ne zelim vise da se gnjavim sa ovim.

Ako se razdvoje , pojesce ih Siptari (#care) a ako se ne razdvoje pojesce nas.

Svaki Crnogorac je sef neke kompanije , sef odseka i slicno.?

Populacija ravna Novom Beogradu vlada Srbijom???

Dajte bre ljudi sta to znaci?

Zloupotrebljena je tolerancija do krajnjih granica.

Zavrsite to molim vas glasajte DA posto mi je pun qrac "Uzdizanja" hiper patriora (opet cast izuzetcima)

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

"He was the perfect son" or "She was the perfect daughter."

"Such a tragic accident they were the perfect family."

"They died together, the perfect couple till the end."

Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife.

Kind of makes me immortal.

Kratka analiza:

1. skoro 2/3 Crnogoraca ne želi odvajanje od Srbije

2. skoro 50 % crnogorskih državljana koji žive u Crnoj Gori ili u nekim drugim nesrpskim zemljama želi nezavisnost

Ključnu razliku između 1. i 2. čine oni narodi od kojih su do juče Crnogorci branili svoju Crnu Goru i prolivali krv, i koji i dan danas mrze sve čemu ime i počinje na S!

Nažalost Draško, ne vidim mesta za tvoj optimizam iz sledećih razloga:

Kao što napisah gore, realna situacija je vrlo tesna, a sa druge strane imamo El Hefe-a Mila koji ima decenijsku praksu krađe i izigravanja demokratskih procedura.

Evropa je već u predreferendumskom periodu imala prilike, da se blago rečeno, najebe keve Milu za kršenje 1001 demokratskog principa, umesto toga, Evropa konstatuje da sve protiče u skoro idealnoj atmosferi, drugim rečima, daje znak Milu da slobodno krade. Cela EU tobožnja zainteresovanost za opstanak SCG, pa onih 55%, pa izjave Havijera Solane, meni deluju samo kao dimna zavesa.

Da su hteli, mogli su da ga skinu sa vlasti i juče. Ne priznaju Lukašenkove izbore gde mu je glavni protivkandidat dobio 6 %, mislim o čemu onda pričamo...

P.S.

Piše se oTcepljenje a ne oDcepljenje!

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

Prvi put sam otishao u Crnu Goru kad je krenuo raspad Jugoslavije, do tad sam sa porodicom redovno letovao na Hrvatskom primorju. Odmah sam primetio da to nije bash to. U medjuvremenu su svi krenuli sa hejtovima i odjednom smo postali neprijatelji. Ja lichno ne zhelim da imam neprijatelje u zhivotu ali uglavnom ne mozhesh da birash.

U medjuvremenu sam vishe puta ishao u CG na letovanje, chak imam super drugaricu u Podgorici i imao sam priliku da se iz ugla jednog "prosechnog" crnogorskog gradjanina upoznam sa ljudima i kulturom. Mogu samo da kazhem da su oni ljudi kao i mi, dodushe sa drugachijim akcentom, drugachijom kulturom ali da jako lepo umeju da se zezaju isto kao i mi. Nekako zbog svega toga deo mene je zaista zavoleo CG. Ja ne mogu da se foliram i lazhem, oni su daleko od idealnog (isto kao i mi), ali imaju svojih kvaliteta.

Politichari su nas dogurali dovde dokle smo. Setjam se slike na kojoj su Sloba, Milo i Momir iz poststudentskih dana (Sloba dzemper na romboide, svi u nekom modernijem polukutjnom izdanju) proslavljaju useljenje nekog od njih trojice u stan. Mozhda su tad i bili polunormalni likovi.

Ne znam sho se raspala Jugoslavija, jer realno nijednom narodu nije bilo bolje da se raspadne. Tako danas imamo ponosne Srbe, Hrvate i ostale koji su gladni ali prezadovoljni shto su to shto jesu (ko da nisu bili pre toga). Zashto su Srbija i Crna Gora jedine drzhave koje su ostale zajedno, i zashto danas ti razlozi nemaju veliku vrednost, ni to ne znam.

Shta znam? Da se ja pitam, ne bih zheleo da se razilazimo. Ali ja se ne pitam, i to pitanje sada lezhi iskljuchivo na gradjanima Crne Gore. Nemam pojma shta tje biti, ali bitje shta tje biti. Tako da realno ne bi trebalo mnogo da se opteretjujemo tim. Ako proglase nezavisnost, Milo postaje Knez, to znaju i crnogorci. A shta tje biti sa Srbijom? Srbin sam, to bi trebalo da me zanima.

Uglavnom netju da mrzim nikoga po nacionalnoj osnovi. Za mene je bitno ko je kakav chovek.

Life is gistro...

shto pre odu to bolje, takodje sam prochitao na b92 da ce oni kao onda da salju studente u inostranstvo a nece u beograd.. samo napred burazeri..

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

е моји викенд аналитичари...

немам ништа против да свако има своје мишљење, напротив, имам проблем кад је нечије мишљење засновано на набубаним стереотипима, прихваћено без имало размишљања и прослеђено даље као апсолутна истина. или кад неког нешто заправо не интересује, а дозвољава себи да о томе прича.

ако је шака криминалаца приватизовала државу, затим 10 година говорила језиком мржње да би изазвала поделе, страх и нестабилност, усвојила усташку србомрзачку идеологију, расколила цркву, а само у циљу опстанка на власти, онда ми није јасно како су остале ствари (надалеко чувене црногорске везе и остали стереотипи) уопште важне. могао бих сада да вам дисектирам анатомију хороричног бића криминално-дукљанско-латинско-усташке организације која је на власти у ЦГ од 1996. до данас, њихове планове, потезе и методе, али не верујем да би имало смисла.

једино, као пореклом Црногорац, морам да кажем истину, а она је да су Црногорци Срби и да се Црногорци вековима борили да се уједине са Србијом, и кроз векове показали некад и већу борбеност и пожртвованост ради тог циља од Србијанаца (примера ради: 1915. су жртвовали државу само да би српска војска могла да се повуче, а били су засебна држава, 90-тих је далеко већи одзив био у ЦГ него у Србији, итд...). ово је неприродно стање данас, али после 15 година ужаса који нас је снашао, довољно смо обезглављени да не размишљамо, већ само гутамо фразе разних ђубради, али ни ту није проблем. проблем је што се не види даље од носа, свако ће вам рећу да је већа држава боља од мање у сваком погледу, да је излаз на море стратешки ресурс, да немамо више шта да дамо и продамо и да је крајње време да зауставимо сужавање српског животног простора...

срећа у несрећи је само што од независности неће бити ништа, у шта сам апсолутно сигуран (моја је прогноза да ће имати око 52%, у најгорем случају), а због френзичног праћења и информисања о стању доле, а не на основу мојих жеља. можда ћете се после недеље мало отрезнити, можда је баш овај референдум оно што треба Србији и Србима да се коначно тргну и схвате да ништа није изгубљено.

ако играте јебене игре у којима је циљ победити непријатеље на било ком пољу, ако знате бар мало о стратегији и тактици уопште, покушајте да пренесете бар мало тог искуства у реалан живот.

баш ми је драго да је отворен овај топик, причаћемо у понедељак... [:D]

apsolutno se slazem.

samo nisam siguran da ce biti dovoljno pameti da se ostane u drzavnoj zajednici.

btw

ja stvarno ne verujem koji smo mi magarci od ljudi i k...c od drzave.

Predsednik drzavne zajednice Svetozar Marovic je u prvim redovima ekipe za otcepljenje. ???

koja je to fora?

Does sponsors helping to you and your team or?

-Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors.

kole ce prevesti.u redu je...

nek vide sta im je volja. ja necu nikoga vuci sa sobom. ali ako odlaze, nek znaju da ih put ne vodi u evropu nego u veliku Albaniju.

btw jedna stvar me oko svega ovoga raduje. Ako se otcepe, selektor kosarkaske reprezentacije bice im Dushan Vujosevic !!!!! gde cesh sladje osvete od toga

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

ocigledno je da ne mozemo zajedno. da se otcepimo pa nek ide.

sta imamo od toga sto smo zajedno? oni imaju neke komplekse od nas jer smo 30 puta veci, imaju slicne komplekse ko sto su hrvati imali od nas. ne treba nam to. bolje da se otcepimo i kolko tolko sprecimo mrznju... sta sad

nije strasno. ionako nam ne donose profit, samo loss