Jump to content

davinchijev kod

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

hahah jok prevod owna! naravno to je prevod od Nope koji dolazi 1minut kasnije ali i dalje...smeh...

elem, nisam hteo ranije da rezurektujem ovaj topic da pogleda josh malo ljudi...i sad kad bih hteo nesto da kazhem vidim da su ljudi to rekli pre mene =o)

znachi fazon sa knjigom je da je to prosechna pricha sa interesantnom zhvakom o simbolima, brojevima i ostalim stvarchcama "skrivenim" svuda oko nas...taj deo je 99.5% izbachen iz filma...tako je ostala pomenuta prosechna pricha...

da, i ja sam drugachije zamisljao Silasa, ali Betany nije losh uopste

Losh je Debeli Tom Hanks koji nema veze sa onim sto pricha, lik Sofi je loshe mnogo napisan, ko je chitao knjigu reci ce vam da je ona sasvim ravnopravam lik sa langdomom, ponekad se chini i "glavniji" od njega...a u filmu je ona kulisa koja govori...

Jedini koji nesto valja je McKellan, os se chovek stvarno udubio i lepo odradio posao...

moj problem sa prichama o flimu je kad neko kazhe "pogubio sam se u radnji"

ne, niko sa pola mozga ne oze da se pogubi u onako smeshnoj prichi, problem e u tome sto je pricha spora i nemotivisana i ljudi izgube interesovanje i stave mozak na stand by...jednostavno u dramatizaciji sem dela oko skrivene simbologije izgubili su i ono malo dinamike i suspensa sto je knjiga imala...Akiva Goldsman je nash neprijtelj ljudi...to sto mu daju da pishe scenarije za velike filmove ne znachi da on valja...

za kraj - za prosechnog gamera, da ne kazhem choveka koji je reshio vishe od jedne avanture u zhivotu - sve "zagonetke" u knjizi i samim tim u filmu su neverovatno smeshne...da ne pominjem da su likovi u filmu hevi djuti simbolog i policisjski code breaker koja je odmalena reshavala sve mogutje zagonete...i onda oni ne mogu da se dosete nekih hiper banalinih stvari...stvarno...=o)

Trebalo bi da odgledim ovih dana.

mada trebalo je da igra ian mekgregor umesto tom henksa :(

Em sto je bolji glumac, em je Jedi

Edit oko tom henksa : vrhunski glumac, ali zasto mora da place kad god dobije oskara!

Edited by f4ts0

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

moj problem sa prichama o flimu je kad neko kazhe "pogubio sam se u radnji"

ne, niko sa pola mozga ne oze da se pogubi u onako smeshnoj prichi, problem e u tome sto je pricha spora i nemotivisana i ljudi izgube interesovanje i stave mozak na stand by...jednostavno u dramatizaciji sem dela oko skrivene simbologije izgubili su i ono malo dinamike i suspensa sto je knjiga imala...Akiva Goldsman je nash neprijtelj ljudi...to sto mu daju da pishe scenarije za velike filmove ne znachi da on valja...

evo ja sam se sada vratio sa projekcije. i sa ovim delom se neverovatno slazem.

dakle, potpuno je spora prica... jednostavo treba brzine, akcije. shto bi nemci rekli:"in die kurze liegt die wurze" ili tako nesto :)

verovatno nije bilo lako sazeti pricu... medjutim moglo je bolje.

Does sponsors helping to you and your team or?

-Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors.

kole ce prevesti.u redu je...

Gledao sam sinoc i nije mi jasno zbog cega je ova knjiga postala svetski fenomen? Ajde, recimo da razumem da je postala fenomen u katolickom svetu, ali u ostatku, ne bih mogao nikako da skapiram. Prica i poenta su toliko slabe da ja nemam reci. Ono poslednje Henksovo proseravanje: "Vazno je u sta ti verujes" je smeh smehova. Kao da su skupili sve moguce klisee i ubacili na jedno mesto. Mada moram priznati da je film izuzetno lepo snimljen.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

postao je svetski hit zato shto je prepun "jeste li znali?" elemenata

ali bash u politikin zabavnik fazonu

sedne pera i smisli neshto i napishe...

jeste li znali...

...africhka stonoga je najlepsha zhivotinja na zemlji! tako kazhu crnci

...jedan chovek mozhe da podigne kamion

...dva choveka imaju telepatsku vezu. ispitali su i stvarno!

neka osoba glupak hehe

necu da se vracam na ono sto sam ranije rekao ali dovoljno je

I TOLD YOU SO! :pppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp

ne mozes govno prekalemiti u zlato

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.