iguana Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Sinoc, tokom rada (gledao nesto na netu i rezao cd, pa i nije neko opterecenje kompa), bez ikakvih prethodnih smetnji u radu odjednom mi se ugasio monitor. Naglashavam monitor, jer iako nisam imao sliku, ostatak hardvera je josh radio jer su kuleri bili ukljucheni i mogao sam da izvuchem dvd... Svo vreme od sinoc pokusavam da ga ponovo pokrenem. Prvo sam pomislio da mi nije monitor crkao ali sam povezao bratov komp na njega i sve je super. Sledece sto sam chekirao je windows i hard. Spojio sam svoj hard na burazerovu matichnu, reinstalirao windows xp, ali ni to nije pomoglo.... i dalje ostaje ista situacija. upalim komp, sve se izgleda pokrene, sem monitora (kuleri prorade i na grafichkoj) i posle 10 sekundi chuje se biiiiiiiiiiip pc spikera. U chemu je problem? Grafichka?Matichna?Memorija?...nije napajanje jer sve je pod naponom ... frka mi je jer imam sledece nedelje silne predaje za faks koje moram pod hitno da dovrshim Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Probaj memoriju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 (edited) mozhe biti bilo koje od ta tri. rekao si da imash burazov komp. prvo uzmi i zameni memorije. ako to nece vrati ih nazad i zameni grafichke. ako ni to nece onda je otishla plocha i moguce da je povukla josh neshto sa sobom. edit: pogledaj plochu i vidi da li su nabubreli kondenzatori (mali cilindri shto su na raznim mestima). ako su nabubrili i viri neshto braonkasto ispod plocha ti je adieu. Edited April 30, 2006 by cali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Imao sam slichan problem na mojoj bivshoj intel confi. Memorija nije valjala, pa je prijavljivao takav zvuk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted April 30, 2006 Author Report Share Posted April 30, 2006 nije memorija. radi kako treba u burazerovom kompu. Sto je najsmesnije, zvuk se vishe ne pojavljuje ali se komp ne pali ipak. cali, matichna nema simptome koje si naveo... Kapiram da je grafichka. Btw koliko kosta neka od boljih NVidia grafickih...ili drugim rechima, jel ima nesto dobro za 200, 250 evra Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 (edited) ... Edited November 25, 2021 by VELIKI KURAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 U bre igz za 200-215 imas 7600GT Za 120 imas 6600GT Dodatak : CALI nubaro. Kad nabubre kondenzatori, odes u japan elektronik, kupis nove i zamenis :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 (edited) nije memorija. radi kako treba u burazerovom kompu. Sto je najsmesnije, zvuk se vishe ne pojavljuje ali se komp ne pali ipak. cali, matichna nema simptome koje si naveo... Kapiram da je grafichka. Btw koliko kosta neka od boljih NVidia grafickih...ili drugim rechima, jel ima nesto dobro za 200, 250 evra ← ako ti se pojavljivalo pishtanje, to je plocha prijavljivala da neshto nije u redu. ako se uopshte ne chuje pishtanje dobre su shanse da je sama plocha otishla. kao shto rekoh, komponentu po komponentu prebacuj i probaj na bratovom kompu, ili odnesi u servis/kod nekog ko zna shta radi edit: @ igorzatvojuljubav shta sad, da mu pishem i uputstvo kako se skidaju i leme kondenzatori? :P Edited April 30, 2006 by cali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Ne bi bilo lose da pogledas uputstvo za maticnu, cesto postoje razlicite vrste bipova koji oznacavaju razlicite otkaze. Naravno sad kazes da se vise ne cuje, ali mozes po secanju :) Za te pare koje navodis je 7600GT svakako najbolje resenje kao sto je rekao Pertu. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted April 30, 2006 Author Report Share Posted April 30, 2006 (edited) sigurno je graficka, mada nije 100% posto to nemogu jedino da proverim.Burazerov komp ima neko kuciste u kome su slotovi pozadi tako osigurani da jedino let lampom mogu graficku da izvuchem da bih stavio moju.... btw jel ima neki dobar servis (koji prodaje i hw) koji radi do srede? da ne cekam kraj praznika. Edited April 30, 2006 by iguana Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 edit: @ igorzatvojuljubav shta sad, da mu pishem i uputstvo kako se skidaju i leme kondenzatori? :P ← Ako ti je drugar DA! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 mogu da ti ortakov broj da ti dam - servis mu ne radi zbog prvomajskih praznika ali shljaka sa strane. u sredu mozhe da ti nabavi karticu a u medjuvremenu mozhda ima u shteku neku karticu da mozhesh da radish dok ti ne dodje nova grafika. mada ne verujem da je kartica chim ti ne pishti komp. btw ne mozhe da se kazhe 'sigurno je ali nije 100%' - ili jeste ili nije :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 ugasi komp(izvuci kabl skroz),izvadi bateriju,upali komp 5sek,ugasi komp,vrati bateriju,upali komp,barem jedno 5x mi se desavalo tako nesto i uvek je isto bilo u pitanju... jeste n00b obajshnjeno...jbg ;P valjda ce uspeti :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 1, 2006 Author Report Share Posted May 1, 2006 btw ove kartice koje preporuchujete da li postoje u agp verzijama? Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 7600 njet (u stvari ima ako trazis svecom) 6600GT ima al isto jedva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 1, 2006 Author Report Share Posted May 1, 2006 pokusao sam ovo ajsovo (ajs-hvala) ali nije upalilo.... sad imam drugi trip. moj hard disk koji sam juche uspeo da spojim na burazerov komp sada taj isti komp ne prepoznaje tokom bootovanja? Da nije ipak hard otisao? Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 Da je otisao hard komp bi ti se upalio bez problema i u nekom momentu ispisao nesto u fazonu "Invalid system drive". Nije nemoguce da je otisao, ali to ne bi izazvalo problem koji ti imas. 7600 kod nas nema sanse da nadjes u AGP, postoje glasine, cak i neki opisi na Internetu, ali gde je Internet, a gde smo mi :) 6600 isto vrlo tesko, tako da ako hoces da dajes 200+ evra za upgrade jedino ti se isplatis i da predjes na PCI-E plocu. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 (edited) ... Edited November 25, 2021 by VELIKI KURAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 pa to verovatno potpada pod ono shto je cali rekao da je riknulo usput uz matichu jel da je samo hd otishao imao bi load screen. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 1, 2006 Author Report Share Posted May 1, 2006 dizem ruke. sutra nosim kod servisera. Boli me kurac za graficku, matichnu ....samo da nekako skinem nekih 100 mega sa harda i sve ce biti ok, ionako bih trebao da uzmem laptop za koji dan Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yevod Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 (edited) vidi moj topik - ne baca sliku pretpostavljam da se sledece desilo - grunula struja kroz modem i povukla nesto sa sobom (verovatno i maticnu sudeci po ponasanju) probaj samo sa ramom, maticnom, cpuom i hddom, a sve ostalo otkaci, pa kreni odatle, vidi sta ne radi. posle samo dodaj po jednu komponentu, pa vidi ... much luck :) ima super backup alat za hdd zove se ghost, norton (symantec) ga prozivodi. bootabilan, i nema potrebu za os-om, tako da je idealan za povracaj podataka. moze fajlove, foldere, particije, cele sadrzaje hdd-a da backupuje na cd, dvd ili drugi PRAZAN hdd (formatiran ili ne) Edited May 2, 2006 by Yevod Quote Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. HeinleinGod is subtle but he is not malicious. Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
C@sper Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 sad imam drugi trip. moj hard disk koji sam juche uspeo da spojim na burazerov komp sada taj isti komp ne prepoznaje tokom bootovanja? Da nije ipak hard otisao? Obicno se to desava kad prebacujes hard sa OS sa jedne ploce na drugu a nisu isti cipsetovi pa kao da HDD zaglupi nista se ne desava. U vezi tvog prethodnog problema: Ne znam sad me zbunjuje to sto se tada cuo biip, ali znali su se meni takvi problemi javljati, probaj da skines kuler sa procesora, podigni i spusti rucicu sto zabravljuje procesor na plocu nekoliko puta do kraja bez vadjenja procesora, ako to vec nisi probao. Quote www.polovniracunari.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 isti sindrom, otishli pci i agp slotovi, plocha ne ispushta nikakav zvuk pri paljenju. da je neshto drugo neispravno osim ploche ona bi morala da se oglasi. tako da, ciljam na to... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts