Doca Posted April 28, 2006 Report Share Posted April 28, 2006 Kori za ste je 512 optimalan? sto se mene tice,ako da bog pa u skorije vreme uzmem net...uzecu 256 flat,palim do platoa,kupim steam i vise me boli uvo za sve... a sto se tice dl,ionako sbb ima 512 protok na svom hubu,tako da me i za to zabole...:))) Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 Ovde mislim da nema 1mbit (osim u slucaju pravnih lica)... mislim da je maksimum 768kbit, flat koshta 5600 din kod sbb-a (oko 60 eur ?)... neka me neko ispravi ako gresim. ← greshish, fizichko lice mozhe da ima 1mbit.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 ne treba mi nista vishe od 256 kb/s, jer zaista ne planiram da se preselim na net Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 (edited) koji ce kurac 1gbit net kad uobicajeni hddovi kod nas jos uvek imaju 80 gb.. da je to mozda 80Tb onda bi imalo smisla pricati o 1gbit netu.. a terra net... T1 128 128kbps 6900din razume, odlutao li si? Edited April 29, 2006 by dvnityCker Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uveta Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 Uf, gigabit stvarno izivljavanje, 100Mbps imam i stvarno mislim da coveku ne treba vise od 1Mbps da bi normalno radio sve sto pozeli, osim ako to ne podrazumeva zivot za kompjuterom. Inace, najjaci adsl za smrtnike koji sam nasao u ceskoj je 10/1 Mbps, 60 evrica mesecno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 Kori za ste je 512 optimalan? ← Kako za šta... za sve što ti treba da skineš,uploaduješ...itd... mada bih ja i sa 256 bio prezadovoljan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GcV.Bjeli Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 isto kapiram da mi preko 256 ili eventualno 128 ne treba za svakodnevne potrebe jedino bi ono bas korisno bilo za skidanje nekih vecih fajlova koji mi hitno trebaju i sl. al to ipak nije svakodnevni posao Quote web hosting, web design, web development, internet marketing i SEO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted April 29, 2006 Author Report Share Posted April 29, 2006 Ne znam, ne mogu da prezalim net koji sam imao u bugarskoj kad sam ziveo (a to je bilo pre 3 i po godine i imao sam 2 mbita), sto je najgore, mislim da tamo nema vishe ni dan danas... - Ne bi meni smetalo ni ovih 256k sto imam, ali sbb je najgrdji provajder na svetu, od 30 dana net imas ukupno 20 dana. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 gde ti to zivish kada ti sbb ne radi trecinu vremena? Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
GcV.Bjeli Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 ja sam isto imao problema na pocetku posto inace u celoj zgradi jedini imam net preko njih dok su ostali samo na tv, ali sada vec par meseci sve radi ok Quote web hosting, web design, web development, internet marketing i SEO Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 za ove koje se pitaju shta ce im 1gb .. zamisli sedish u svojoj hi-tech kuci u HK, probudio si se, uzeo esspreso, zapalio pljugson i seo i nukovao celu jednu zemlju :))))) Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted April 29, 2006 Author Report Share Posted April 29, 2006 @iguana : Zivim u beogradu, i to u centru... imam 2 kompa, povezani preko rutera na net.... znas ti koje je to cimanje. iz sbb-a nisu u stanju da omoguce ni normalnu tehnicku podrsku, a kamoli da imam konstantan dl/ul protok. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GcV.Bjeli Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 za ove koje se pitaju shta ce im 1gb .. zamisli sedish u svojoj hi-tech kuci u HK, probudio si se, uzeo esspreso, zapalio pljugson i seo i nukovao celu jednu zemlju :))))) ← dobro brate i ja volim da se izdrkavam i ne bi imao nista protiv jgb ali ono ... :) Quote web hosting, web design, web development, internet marketing i SEO Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 za sada je 2mbps sasvim dovoljno.. sve sto ti treba mozes da skines u roku od najvise sat-dva vremena. naravno za par godina, kad filmovi budu 5gb a ne 700 mb pricacemo o drugacijem netu Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cold Fingers Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 Da imam jedan Gigabit vezu ja bih lepo downloadovao Internet na hard :D Quote Totentanz = Cold Fingers = OpT1mUs Link to comment Share on other sites More sharing options...
zure Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 a ja jos imam 56k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 Trenutno imam 555 kb/s upload i download, shto je po meni sasvim ok. Skidam po 20-ak giga mesechno (igrice i filmove uglavnom s torrenta). Na poslu imam 100mbita, ali to je smeshno poshto skoro niko nema toliko i svejedno ne moze da se iskoristi bandwith... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 Koliko sam ja razumeo,ta korporacija poseduje svoju mrezu za distribuciju, i ostalo. Ovde jos sve zavisi od Telekoma.Ali pazi bre cene !!! 10Mbps je oko 16$ za kupljen period od 15 meseci *promotivna cena*, sto je total od 240$ ili ti ~120 eura. Koliko ovde kosta 1Mbps na 15 meseci ?! ← SBB , pravno lice, 9600 din mesecno (kabl) @iguana : Zivim u beogradu, i to u centru... imam 2 kompa, povezani preko rutera na net.... znas ti koje je to cimanje. iz sbb-a nisu u stanju da omoguce ni normalnu tehnicku podrsku, a kamoli da imam konstantan dl/ul protok. ← Isti problem, isto centar, isto 20 od 30 dana, mora da si povezan na ruter u Kosovskoj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
badnick Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 Da imam jedan Gigabit vezu ja bih lepo downloadovao Internet na hard :D ← sta ce ti hard covece^^samo da ima konstantnu vezu i ja sam ko seljace zadovoljan 256 flatom:)eventualno bi mi optimal bio 512.mada sta ja znam,za par godina cemo se smejati ovim brzinama.nadajmo se:D kad filmovi budu 5gb a ne 700 mb pricacemo o drugacijem netuaj hejt tu disapojnt ju,ali vecina filmova koji se skidaju preko torenta su dvd kvalitet(velicina) Quote salt wat fish fresh wat fish? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 sta ja znam,za par godina cemo se smejati ovim brzinama.nadajmo se:D ← pre par godina tako smo pričali i za 56k :))) :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Проблем је код нас што сав саобраћај овиси од Телекома који наравно шиба по ушима, да допусте друге јаке провајдере да уђу у земљу имали би и ми нет за мале паре, ал онда наши политичари не би имали виле по Дедињу :( У сваком случају сећам се да сам прочитао негде да је 100mbit нет у Јапану коштао 30 евра месечно, па се ви рачунајте :) Толико нема цела Србија, а нема зато што Телеком дере, и сваки провајдер мора да усклађује цене од надпровајдера, а надпровајдер је наш драги Телеком код кога кошта бога оца да закупиш само 1mbit... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 (edited) 24mbit + 100 kanala televizije + besplatan telefon = 30e Sad su uveli i HD televiziju, al' mora se menja router uz doplatu 100e. A ja neam HD telefizor i kontam da ga necu imati josh 30 dina .. :( Edited April 30, 2006 by Atomic Pulse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intruder Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 pff da imam gigabit napravio bi poso sebi iliti isp.... :)) a inace dei ja sam cuo da verat neide preko telekoma cuo sam da su imali neru pa su neshto se prebacili na neke vodove... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 pff da imam gigabit napravio bi poso sebi iliti isp.... :)) a inace dei ja sam cuo da verat neide preko telekoma cuo sam da su imali neru pa su neshto se prebacili na neke vodove... ← verat ide preko madjarske vetj dve godine ja mislim. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intruder Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 neznam ja sam cuo da idu preko nere mada kad uradim neki tracert sad ide preko madjarske a ranije je islo direkt za nemacku e sad pitanje je dali su nezavisni u odnosu na telekom ili nisu al kontam da jesu jel su vodovi najverovatnije u vlasnistvu telekoma :) .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts