Jump to content

Najgluplja drustvena dogma

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

e moj drale...sve se mislim da ti nisi u sustini za ekonomistu, nego si vishe zurnalisticko - knjizevni tip. Otprilike NIN, Vreme tip novinara koji bi sedeo u Radmilovcu, ili nekom od restorana u Skadarliji i pisao eseje, kolumne svojim pozlacenim naliv perom.

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

e moj drale...sve se mislim da ti nisi u sustini za ekonomistu, nego si vishe zurnalisticko - knjizevni tip. Otprilike NIN, Vreme tip novinara koji bi sedeo u Radmilovcu, ili nekom od restorana u Skadarliji i pisao eseje, kolumne svojim pozlacenim naliv perom.

[:D]

ali, kao ekonomista mogu da NATERAM vise ljudi da me slusaju [;)][:D]

Ako te neko tera da nosi? odelo mora da te plati dovoljno da mo?e? da ga kupi? jer da ima? para za odelo ne bi tra?io posao kod takvog kretena [:D]

tacno, ali tu dolazimo do odela kao statusnog simbola...

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

tacno, ali tu dolazimo do odela kao statusnog simbola...

zavisi kako gledash na to ti mislis da je to statusni simbol ja mislim da je to hir dotichnog kretena koji od tebe bez potrebe zahteva odelo iz razloga da bi izgledao pristojno ? ili je to izgovor za hir ? pristojno mozes da izgledas obucen u 5k drugih kombinacija.

po meni je odelo izgovor za pristojno oblacenje ljudi koji ne mogu da se sami lepo obuku i samim tim se uniformishu sto u vetjini slucajeva i jeste a manji broj ljudi stvarno koristi elemente odela za bi izgledali lepo/zato shto im prija ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

јасно је мени Мохи шта ти хоћеш да кажеш, али одела су радна униформа, као комбинезони или бели мантили. и то је то. сигурно ти не би било свеједно да дођеш код доктора који је обучен као хипи вуду врач са 20 пирсинга по лицу и тетоважама. или у банку где седи неки ћелавац у тренерци, а прича ти о поверењу и о каматама на шатровачком. можемо да причамо о генералној оправданости униформисања, о сузбијању индивидуалног таквим мерама, али то већ нема везе са оделима или облачењем уопште.

са тобом се слажем уколико се ради о оделу као статусном симболу, па имамо кретене и скоројевиће који би желели да буду еманпицовани. они су, вероватно, разлог због кога гајиш толики анимозитет према оделима. то су људи без стила и интелекта, прави дронови и покондирене тикве без корена, који су погрешно разумели максиму да одело чини човека.

конто трошкова наметнутих оделима: фирме, које кодом захтевају одела, обично дају запосленима једном годишње новац да се обуку о трошку фирме, или просто имају довољно добре плате да им облачење не представља значајан трошак.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

auu jebo te, paz' kad sam uchio u shkoli o tome :P

Gotovo sve ozbiljne firme/korporacije/kompanije/itd. imaju kodeks oblachenja, radi kulturnog i otmenog izgleda biznismena 21-og veka koji sve poslove reshava sa 2 poteza pera. Realno recheno odelo ne mora nishta da znachi, moze i najveci debil da ga nosi, i oni koji shvataju da chovek sa fensi-shmensi odelom pripada vecem stepenu intelektualne lestvice mnogo pogreshno razmishlja, i to je chist komformistichki ukus prosechnog choveka koji razmishlja kao i ostatak svog stada, zato shto je tako nametnuto.

A i opet, onaj ko kaze da je ovo mora da bude ovako, a ono onako apsolutno nije u pravu...

Sad NPR: " сигурно ти не би било свеједно да дођеш код доктора који је обучен као хипи вуду врач са 20 пирсинга по лицу и тетоважама. или у банку где седи неки ћелавац у тренерци, а прича ти о поверењу и о каматама на шатровачком"

IGnise, ti da si od svog prvog dana u domu zdravlja/banci gledao choveka sa ovim izgledom/izrazavanjem shvatio bi to naj normalnije i to bi kod tebe u mislima stajalo, kao OK doktor/bankar, a kad bi jednog dana doshao i zatekao uniformisanog choveka pomislio bi "WTF koja je ovo sad budala"...

Nishta nije "pravi" nachin, vec moze samo da bude naj prihvaceniji nachin/ukus/izgled, koji se razlikuje od sredine do sredine, od drushtva do drushtva, a odstupanje od ovog ukusa, ili ti avangardizam je gadjenje prema konformizmu, i po rechima visoko intelektualnih ljudi koji se bave drushtvenim razvojem pripada intelektualnoj eliti.

jebale vas ove teme :P