Jump to content

pomoc hitno!

Yevod

Recommended Posts

daklem, racunar pc. doso kod mene pokvaren, zabodem ga u struju, sve kao fol radi, al nema slike. ok raskantam govno utvrdim maderbord (a7v266-c, socket a) ne radi - prso slot za ram, 1. banka, i konektor za napajanje nagoreo i ne kapira nijedan slot za ram da sam stavio drugu memoriju. testirao sa komponentama koje rade. zamenim plocu. stavim a7v8x-x, nova. osnevne komponente (ram, hdd, grafika, cpu, maderbord) rade van kucista. prodje bios, krene windows - baca sliku. provalim da ni napajanje ne baca 12v, zamenim kuciste.

daklem imamo novo kuciste sa novim napajanjem, novu plocu. ram (256ddr)i cpu (1800+) rade probani na drugom racunaru. grafika u medjuvremenu zamenjena (nova a9550ge). na ploci jos ostaje modem. i on radi. zakaceni rezac, dvd plejer, i fdd. rade i oni. stavim sve u novo kuciste.

ne baca sliku. e ako sam retardiran, bolje da pitam nego da razbijam glavu. jer cu da ga izbacim kroz prozor, a drug je u fazonu da ga vec nedelju dana razvlacim i muzem za pare.

stavio novu pastu na cpu, dzamperisano kako treba, povezan hdd i rezac na primary granu, dvd na sec kao master. kuleri rade.

koji mu je qrac? ili ja ne vidim gde gresim :(

jedino sto je MALO cudno sto se rezac otvara automatski kad se racunar upali ...

ako sam nesto zaboravio pitajte me ...

da, da, povezao sam monitor ....

Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. Heinlein

God is subtle but he is not malicious. Albert Einstein

A jel daje neke zvuke u smislu pistanja ovakvog ili onakvog? Naravno pod uslovom da si povezao spiker.

ne, jesam povezao spiker

ok....... jel monitor izbacuje ono sranje da nema signala, ili je u standby-u......

i jesi probao to sve na drugom monitoru..... mozda je on crko [:D]

monitor radi sa mojim kompom bez problema. kao prvo baci sliku, blanko odn. monitor izadje iz standby moda i kad cujem hdd da krene da sljaka, monitor cakne i vrati se u standby ...

anyone? [:(]

Pa kreni standardno:

povadis sve napolje osim procesora, memorije i grafike (mozes i van kucista) i probas.

Ako ima sliku onda gasi i dodaj JEDAN PO JEDAN uredjaj dok ne nadjes onaj koji ubija.

Moze da se desi da je neki blago falican (vuce vise struje i ubija napajanje - ako je kung fu napajanje pogotovo).

Ako ti sve proradi van kucista a u kucistu nece onda verovatno imas kratak spoj na relaciji neki uredjaj-kuciste. U ovom slucaju isti sistem sve napolje pa vracas jedan po jedan.

PS e da obrati paznju da AGP slot ima obicaj da se zaglupi ako se kartica malo pomeri. Ovo resavas tako sto izvadis karticu, upalis komp i kad zapisti ugasis pa vratis grafiku nazad.

pa tako sam i krenuo ... :)

al nisam probao taj metod "jedno po jedno"

tnx anyway

ako nista sa sledecim postom cu da zatvorim topik, i odneti ga u servis :)

modem jebeni ...

ima problem sa irq-om i ne prima se ni na jedan slot, a inace radi na drugom racunaru ...

hvala svima za pomoc :)

ps admin, zatvaraj topik :)