dzontra.volta Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Imas 15 godina - mlad si Imas 20 godina - mlad si Imas 30 godina - mlad si imas 40 godina - star si gde je granica? bio si mlad negde, a sutradan si postao star? ne znam da li razumete sta ocu da pitam ali probacu ovako, drugim primerom: kupio si ganc nova kola. datum prozivodnje 16. april 2006 i govorices svima da imas nova kola godinu dana, dve... sigurno kad ces reci da su stara? posle koliko? hmmm ili vreme? cekas nekog. i on stigne za 5 minuta. ej jesi me dugo cekao? nisam. cekas nekog. i on stigne za 20 minuta. ej jesi me dugo cekao? jesam brate. gde je granica izmedju nisam i jesam u ovom slucaju? i tako... jeste li razmisljali o tome? razmisljam, ostalo mi je 39 dana da se vratim i govorim sebi - kratko a pre mesec dana bih rekao ih ima jos dosta. ali ni sam ne znam kad je preslo iz dosta u kratko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Radi se o tome da je tanku liniju istine veoma tesko pogoditi, odnosno da bi opisao bilo shta potrebno je mnogo vishe informacija od samo 'star-mlad, puno-malo...' Znachi prava granica, u mnogim situacijama, zapravo ne postoji. Sve sadrzi elemente dve ili vishe krajnosti(u manjoj ili vecoj meri), i u zavisnosti gde se nalazi 'slider' izmedju tih krajnosti moze se opisati i definisati neshto... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 mnogo zavisi od samog coveka koji daje procenu npr da mi neko sada akze da imam 39 dana u Americi reko bi u pa to je dosta a vidis tebi se cini malo. itd... Ja koji imam 21 za mene je mator neko ko ima 35 ali za nekoga ko ima 60 on je mlad tako da ono sve je previse individualno da mi moglo da se stavi na papir... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 beauty is in the eye of the beholder. sto se tice starosti, da li je neko star ili mator zavisi od strane posmatraca, kao sto sam ja moju bivsu zajebavao "ajde tetka gde ti je mladost" iako nije bila mnogo starija od mene. sto se tice kasnjenja u sastajanju do 5 minuta je prihvatljivo, posle toga smatra se kasnjenje, u svim ozbiljnim firmama na zapadu, imas mogucnost da zakasnis 5 minuta, ako zakasnis 6 minuta skidaju ti ceo sat kesha. nece puno ljudi odavde kupovati ganc nova kola :) vec ce biti u fazonu "e extra ti kola" "da kupio sam 92go godiste extra su" Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Pa mlad si do neke 27-me. Tad vise ne mogu ni mama i tata da te izdrzavaju. :( Moras i da budes zaposlen (ili na birou) za cika docu. Tako da je ta granica surovo definisana :( Za auto...nov je do godinu dana. Posle toga..."star je godinu dana" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Nisam se nikada bavio tom filozofijom ali kao što je već rečeno prava granica ne postoji i sve zavisi od čoveka do čoveka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 sta uopste znachi biti mlad? Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
E jebes baku Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 granica je kada se sjedinjuju subjekat i objekat u apsolutu LOL Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 granica je u choveku Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Pa sve te stvari su relativne a i zavise od coveka do coveka neko se oseca kao mladic u 60 godina a neko ko deda u 30 neko nece da ceka ni 2 min neko moze po 2-3 sata nema univerzalne vrednosti sve zavisi od situacije i ljudi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteX Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Sve je relativno.. Quote ------------------------------------------------------------------ ....Watch the master. Follow the master. Be the master.... ------------------------------------------------------------------ Link to comment Share on other sites More sharing options...
.:dH:. Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 ^^ovaj pingvin ne zna za Operu. @ topic: ja sam ja sam 16-ogodišnji mudrac. Quote God save Opera Mini. Samo Klejbezable, ostalo su sitnice. Rastaman still stand. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 mlad po objektivnim karakteristikama si do 30 godine. posle 30 godine vishe ne mozesh da radish neke stvari kao pre jel ce svi da upiru prstom i kazu vidi matoru budalu. subjektivno mozesh da budesh mlad dokle hocesh. auto je nov godinu dana. posle godinu dana star je godinu dana. za vreme to je totalno subjektivno. poshto obichno kasnim imam i razumevanja za druge koji kasne. za mene je do 20 minuta ok. a shto se tiche nekog vremena koji se meri u danima do delim na chetvrtine. 1/4 dugo, 2-3/4 onako, 4/4 kratko. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted April 16, 2006 Author Report Share Posted April 16, 2006 Pa sve te stvari su relativne a i zavise od coveka do coveka neko se oseca kao mladic u 60 godina a neko ko deda u 30 neko nece da ceka ni 2 min neko moze po 2-3 sata nema univerzalne vrednosti sve zavisi od situacije i ljudi ← okej, ali eto taj koji se oseca deda sa 30 kad je poceo da se oseca deda, ali do kada se osecao kao pwnzor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 ali eto taj koji se oseca deda sa 30 kad je poceo da se oseca deda, ali do kada se osecao kao pwnzor? ← Ne razumem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted April 16, 2006 Author Report Share Posted April 16, 2006 kazes zavisi od coveka do coveka neko ce se osecati star sa 30 a neko mlad sa 60 uzmimo tog sto se oseca star sa 30 za primer kada je on poceo da se oseca star? do kog dana se nije osecao star a sutradan poceo da se oseca kao star? (banalizujem) kad je on poceo da se oseca kao star? razumes, tu granicu traizm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 mlad po objektivnim karakteristikama si do 30 godine. posle 30 godine vishe ne mozesh da radish neke stvari kao pre jel ce svi da upiru prstom i kazu vidi matoru budalu. subjektivno mozesh da budesh mlad dokle hocesh. ← aj sve, ali sto se ti, ti koji vechno imash neku gerijatrijsku spiku "jebiga, omatorilo se", javljash na ovom topiku ?!? mislim, ja sam barem srecan sto nisam zensko, kod njih posle 25, 30 zaista sve ide na dole, pa i kad se sredi plastichnom primeti se. Dok kod nas to moze da se sakrije uspesnoscu - armani odelo, i philip patek sat od 50 hiljada evra i posle mozesh i klinke da jebesh Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 mlad po objektivnim karakteristikama si do 30 godine. posle 30 godine vishe ne mozesh da radish neke stvari kao pre jel ce svi da upiru prstom i kazu vidi matoru budalu. subjektivno mozesh da budesh mlad dokle hocesh. . ← A jel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 ^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger21 Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Joj majko koji pwn =))) 6.12.1986 ,trallaal :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Sve je relativno.. ← amen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 aj sve, ali sto se ti, ti koji vechno imash neku gerijatrijsku spiku "jebiga, omatorilo se", javljash na ovom topiku ?!? maudu je ta spika pokrice za lenjost Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 aj sve, ali sto se ti, ti koji vechno imash neku gerijatrijsku spiku "jebiga, omatorilo se", javljash na ovom topiku ?!? ← pa valjda zbog iskustva :))) A jel? ← izvini matori :) maudu je ta spika pokrice za lenjost ← lenjost ? wtf ? omg ? Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 (edited) Posle 25-26 staris i to je to, bioloski si dospeo u "zrelo doba" i kako je priroda zamislila tako bi trebalo da funkcionishesh do smrti u 40oj od upale pluca ili u cheljustima neke zveri... Trenutak kad si ostario je kad skontas da posle redovnog sezonskog gripa ne mozes da vratis kondiciju ili da ti treba vise trbusnjaka da smanjis stomak nego sto tvoja krsta mogu da podnesu etc... nikad nije to fading nego zamor materijala koji u jednom trenutku ne moze da podnese neku periodicnu aktivnost na koju si navikao, i puknes, ozdravis al kita, star si, ne moze vise... edit: ako vazda pikas basket sa decom skapiraces tacan mesec, dan, utakmicu, napad kad ostaris :p Edited April 16, 2006 by Shekk Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yevod Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 (pu-pu, trlja ruke ;) da krenemo od nazad :) ma ljudi kaze moja pokojna baka: kad ne mozes sam da se okupas nisi za zivot. star si kad ne mozes vise da djuskas celu noc u klubu i tesko ti ujutru da ustanes mlad si kad imas krila (zaboravite red bud, od toga riknjava srcka) premlad si kad nemas iskustva, ne jer ne mozes da shvatis, vec ne shvatas kako se to reflektuje okolo i u tebi :) a da je sve relativno, nije: jedan dan sam mlad, drugi star, a treci mi se umire, cetvrti, osecam se kao da je nesto umrlo u meni. nego pravo pitanje je: koliko mozes dugo biti budala i sta vidis u ogledalu i je li to istina, zivis li u svom svetu ili pustas da se tvoj svet mesa sa tudjim ili kapiras stvari u poretku, da si samo pojedinac u gomili i da je ta gomila pojedinaca ... uf, poneki put i samog sebe zapanjim ;) Quote Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. HeinleinGod is subtle but he is not malicious. Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts