Malatrolapunakontrolora Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Hm... vec neko vreme jurim neku graficku kartu i skoro uvek mi izbor pada na Najjacu u "srednjoj klasi" 6600GT Medjutim... Primetio sam i ostale 6600 sa bog zna kakvim sve oznakama koje imaju 256MB dok sam uspevao da nadjem 6600GT samo sa 128MB? Sta se desava sa nasim dilerima? Da li je 6600GT sa 256 MB previse "isplatljiva" za siroke narodne mase pa ne zele da je prodaju ili jednostavno je nema u zemlji??? E sada josh jedno pitanje Sta u stvari znache te oznake GT NX TD LE? Posto planiram da kupim neku od tih grafickih da mi traju jos ovu godinu pa se nabacuje nov komp. A do tada zamolio bih vas za vase komentare A da jos nesto govorimo o AGP verziji kartica! Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 6600GT sa 128MB ram je bitno brzi od 6600 sa 256 iz dva razloga: 1. Na 6600GT se stavlja DDR3 memorija koja radi na 1000MHz dok je u slucaju 6600 iskljucivo DDR1 koji moze da se overklokuje maksimalno do 600. Do the math. 2. Sam GPU na GT-u radi na 500 MHz dok na 6600 radi na 300MHz, iako je isti NV43 u pitanju. Ako i kosta 20-30 evra vise, GT je bolji izbor. Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 (edited) Znači, bolje ti je, srpski rečeno, sa 128 MB, a 256 ti, još srpskije, ne treba ni za q**c! GT, u slucaju nvidie je jača kartica, a u slučaju 6600GT i mnogo isplativija. NX samo neki proizvodjači stavljaju, da asocira na kupce na FX seriju, koja je ušla dosta u jezik (iako je bila opasni shit, zbof čega je i izbačeno, od 6*** serije to fx) TD je, kontam nešto, onako osrednja varijanta kartice, tako nešto. Malo jače od obične, a slabije od onoga što, recimo ASUS nazive GE (GE je dobro:-) Izbegni u toj klasi kartice sa ovom ozakom, ako je moguće... LE, limited edition, na neki način osakaaćena verzija grafičke čije ime nosi, ne isplati se, OSIM ako postoje dobre mogućnosti/šanse za njeno otključavanje u jači model, za šta se treba dobro raspitati, i imati malo sreće... EDIT imaš 6600gt kartica sa 256MB (asus, recimo ) ovde ali se opasno ne isplati. dakle uzmi sa 128mb i uzivaj:-) Edited February 3, 2006 by millancche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted February 3, 2006 Author Report Share Posted February 3, 2006 (edited) Hm... znachu sa GT verzijom bicu u mogucnosti da igram sve igre do sada i po neku koja se pojavi u buducnosti? posto hocu jednostavno da igram igre ne zanima me bas previse (a i da me zanima novcani faktor bije po dzepu ofc) ALi jednostavno mnogo sam igara propustio u prethodnih par godina zbog moje grafike... Btw hvala za pomoc do sada :D A da...jos jedan prob je sto je ta 256 GT PCI-E -.- Edited February 3, 2006 by Malatrolapunakontrolora Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 PCI-E je slot u koji se stavljaju novije graficke karte. Ako imas stariju plocu verovatno je jedaina opcija da uzmes stariji AGP (ako ne znas sta tvoja ploca podrzava probaj da nadje koji je model pa cemo ti mi ovde reci da li ima PCI-E ili nema). U svakom slucaju 6600 GT postoji i u AGP i u PCI-E varijanti, samo moras da znas sta tvoja ploca podrzava. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 A da...jos jedan prob je sto je ta 256 GT PCI-E -.- ← My bad, bro :-( Nego da ne otvaram novi topic, ajde iskreno, šta mislite, 6600gt ili x1600pro? ovo bi moglo i tebe da zanima... Računam, sirova snaga je žestoko na strani nV, ali ATI će, po pravilu, sa novim driverima biti sve bolji, i možda na kraju i prešišati nV... a i naprednija je karta, a malo jefrinija...i bolja u 3dmarku 2005... šta mislite vi malo upućeniji? Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted February 3, 2006 Author Report Share Posted February 3, 2006 Hm Zwerko my man proveri prvi post videces da sam u dnu rekao da se radi o AGP verziji :)))) Moje misljenje... nV 4ever... mada ima mnogo misljenja jedni kazu da je Ati jaca neki da je Nvidia ...to je pomalo trka bez kraja... Mada mnogi suvereno pricaju o tome da je 6600gt kralj srednje klase... Moje misljenje ofc! Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 My bad, mislio sam da pitas sta znaci 256MB PCI-E, nisam skapirao da ti samo konstatujes, sorry. Za X1600pro jos nisam siguran, verovatno se zbog novog procesa proizvodnje moze malo i klokovati, tako da moze imati brzinsku prednost u odnosu na 6600 GT. U svakom slucaju je bazirana na novijoj tehnologiji, sto je cini primamljivijom jer ce nove igre sve vise koristiti pixel shadere i sl, tako da je moguce da presisa 6600 GT i bez ubrzanja u drajverima. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 My bad, bro :-( Nego da ne otvaram novi topic, ajde iskreno, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 A što je 2003 validniji od 2005? Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 Vise napreze graficki podsistem. 3d mark je od pocetka bio zamisljen kao test grafickih karti a ne celokupnog sistema. 2005 zavisi dosta od cpu snage (final score). 2006 zavisi jos vise. Cak toliko da izbor procesora pravi veliki razlike u skoru. Bar sam tako procitao (a procitao sam puno, gledao rezultate) posto 2006 nisam instalirao. Zato je za razmatranje grafickog podsistema "najvalidniji" 03. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 Ovako. 1600PRO je losiji opet zbog memorije koja je ovde DDR2 na 800MHz. Stoji da je moderniji chip, stoji sitniji proizvodni proces, stoji eventualna lepsa buducnost ako se igre budu optimizovale za modernu arhitekturu, ali trenutno 6600GT je merljivo bolji izbor, a i jeftinija je cini mi se, nisam siguran. Mogao bi da obratis paznju na X1600XT koja je mnogo brza i od 6600GT i od X1600PRO upravo zbog DDR3 memorije koja radi na citavih 1.4GHz a bez problema se klokuje na 1500. Takodje, GPU ide do 700MHz sa fabrickih 590. Trebalo bi da kosta do 200 Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts