Gospodin Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Zelim da kupim DVD RW , e sad dvoumim se izmedju NEC ND-4551 LabelflashT 16x6x16x8 DL DVD Quote Hated by some...Loved by few...Respected by all... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Pazi oko tog pitanja se postavi tema otprilike jednom nedeljno ovde :) Generalno gledano su razlike izmedju ta dva pisaca akademske. Ja licno imam NEC 3540A, koji je model pre toga koji si ti naveo, tj ima i neki 3550A izmedju, a iskren da budem nemam pojma kakva je razlika izmedju 4550 i 4551, osim ako nije samo u boji. Sve u svemu u poslednjih cirka sest meseci nije bilo nekog znacajnijeg pomaka na trzistu DVD rezaca, tako da se moj od tog novog razlikuje samo za 2x brzine u rezanju duble layer (ili dual layer, jednih od tih) diskova. Mene odlicno sluzi, a isto cujem i od ljudi koji imaju Pioneer 110D, razlika u ceni je takodje minimalna, tako da sta god da uzmes neces pogresiti. Otprilike se svodi na to koja ti je firma simpaticnija, svi rade sve kako valja i cesce ces naleteti na problem sa softverom nego sa rezacem. Ja sam tako recimo imao neki 6.6 Nero i burazer mi doneo dual layer (DVD-R) disk da mu srezem nesto. Onda udjem i skapiram da on podrzava samo double-layer (DVD+R) diskove. I sta uradim? Skinem novi Nero i skapiram da mi se pojavila opcija za dual-layer diskove :) Kad sam bio lenj da updateujem verziju. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Posted January 25, 2006 Author Report Share Posted January 25, 2006 Pa tako sam i mislio da su razlike kako bi ti rekao akademske, medjutim cuo sam da pioneer uzima optiku od NEC'a ... tako da se opet svodi na isto Quote Hated by some...Loved by few...Respected by all... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 Yup, Pioneer koristi NEC-ovu optiku, ali je mehanizam sa pomeranje lasera malo drugačiji. Ma svejedno je koji ćeš da uzmeš, ta tehnologija je skroz sazrela. Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 koristim nec... so far so good... Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLi[c]E Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 koristim nec... so far so good... ← odlican je Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts