Jump to content

Mletachki Trgovac


Recommended Posts

mletackitrgovac.jpg

Evo sad se vratih sa projekcije iz takvuda.

Ono shto me je najvishe zachudilo shto sam primetio na kraju filma a to je da je film sniman u 2004 .. odkud toliki zastoj ko ce ga znati :)

Prvo i osnovno, ako niste obozavalac Shekspira i ako niste sabili minimum 3-4 njegove knjige onda obavezno preskochite ovaj film. Ja lichno nisam chitao ovu knjigu, al ortak koji jeste mi je rekao da nije losha, ali .. u originalu. E sad tu dolazimo do glavnog problema shto se tiche filma i Shekspira uopshte. Staroengleski (mislim da je tako) je jako tezak za razumevanje .. chak i rodjenim Englezima. Poshto nisam chitao ovu knjigu ne mogu da kazem koliko su ispratili originalno delo, al ono shto je prikazano na filmu je jako teshko za pracenje tj razumevanje. Prevod je uzasan. Najzajebanije je shto glavni deo priche (u sudnici, poslednjih 30 minuta) je uzasno nerazumljiv chak i uz pomoc prevoda (koji je kljakav) jel treba biti upucen u pravnu direktivu tog vremena da bi se svatile stvari 100%, na stranu to shto prichaju mnogo brzo, al i da prichaju sporije ne bi pomoglo zbog vec navedenog staroengleskog.

Drugo, gluma po meni je ispod nivoa. Od navedene garde, prelaznu ocenu dobijaju samo Fajns i Dzeremi. AL je po meni uzasno odglumeo .. suvishe mi je nekako amer da bi mu legla uloga jeshe.

Trece, pohvala za kameru i svetlo. Koliko sam chitao o filmu sve je snimano ruchnom kamerom, shto se u filmu da primetiti i daje specifichnu notu. Osvetljenja u par scena su fantastichna.

Suma sumarum .. ako ste obozavalac Shekspira i prochitali ste knjigu idite da pogledate. Ako niste nemojte. Lichno, ne sechem vene na Shekspira, al neka njegova dela gotivim. Vishe bih voleo da je pala ekranizacija Macbeth-a ili King Lear-a jel tu ima vishe materjala za prosechnog gledaoca nego u ovom filmu.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Link to comment
Share on other sites

Jao tjile kako si ti kulturno obrazovan :*

e, imam i chlansku kartu biblioteke i video kluba [:D]

trebalo je da gledam na sinemaniji (chak sam kupio kartu), ali mi je nesto iskrslo. navatacu na divxu u svakom sluchaju. pacino losh? to moram da vidim, mora da si istripovao :)

tjile sve bi gledao samo da ne odes na "u sestrinim cipelama", a? [:D]

nek te drale osigura [roflmao] [roflmao]

akcent uopshte nije trudio da sakrije .. i nekako mi suvishe glumi djavoljeg advokata ili tako neku ulogu nego ovo .. ko da ga je boleo rac mi deluje

hahaha draletovo osiguranje [roflmao] .. nema potrebe josh malo pa ide sa repertoara .. spashen sam do sledeceg [:D]

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Link to comment
Share on other sites

slichni utisci ko sa1nt, isto mi je chudno shto film tek sad daju kod nas, a ja sam ga gledao letos fazon.

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

Moze i bolje. Nisam citao delo pre filma, ali sam ga procitao nabrzaka posle filma, i skapirao sam da da zaista moze MNOGO bolje, mada sto kaze tjile, jeste zajeban za ekranizovati. Al je odglumeo svoje, uzasan je i izvestacen. Kapiram da su ga dotukle godine glumljenja jednolicnih uloga pateticnih pandura.

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

da film je dosta star, secam se da je ona glupaca s pinka (ne znam kako se zove, sad je u onom kao marketing dzinglu, bila je na koncetru b.dugmeta nesto srala) intervjuisala jeremy irons-a

glupa pitanja do kurca, ovaj je gleda, odgovora sa da, il, ne ni ne moze nista da odgovori, a najveca provala je bila kad ga je pitala kako se snasao u ulozi s obzirom da se radnja desava u srednjem veku a to je njegova prova takva uloga

on kao, pa nije mi prva glumio sam u cove s gvozdenom maskom

blamara blamara blamara

Link to comment
Share on other sites

Slazem se sa Krukom. Kapiram da je ovo oko pandura rekao bezveze, cisto kao standardna uloga, sto bi neki rekli, genericka. Po meni kada je dobio oskara za Miris zene, poceo je da se ponavlja i vrhunac ponavljanja doziveo sa Djavoljim advokatom, posle cega su mu sve uloge potpuno iste, sa jako malim razlikama. Sto ne znaci da je los glumac, mada sigurno nema uloge kakve je nekad imao.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Od Mirisa zene snimio je 17 filmova, pre toga 21. Ako uzmemo da se filmovi pre Kuma ne racunaju onda tacno 18. Dakle, taj filmje prekretnica njegove karijere u losem smislu. Pazi, necu ja da kazem da je on posle tog filma los, nije, dobar je, ali su uloge tipske i tacno znam kako ce da glumi. Takodje to nije samo njegova krivica nego rediteljeva jer sad svako hoce efektnog nadrkanka kakvog igra u Mirisu zene, a zatim agresivnog nadrkanka kakvog igra u Djavoljem advokatu.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

mletackitrgovac.jpg

AL je po meni uzasno odglumeo .. suvishe mi je nekako amer da bi mu legla uloga jeshe.

Pa Ali i nije glumac za taj tip uloga, jednostawno choweku ne lezi tako neshto... Mozda zato i ne odem da odgledam film, iako sam se neshto dogowarala sa dechkom... Ne bih zelela da se razocharam, ni u obradu Shekspira ni u glumca kog dosta cenim i poshtujem...

Code Realms

Evo je, bice nevolje...

Unutar svake normalne osobe postoji ludak koji se bori da izbije na povrsinu. Niko ne poludi brze od potpuno normalne osobe.

One... Two... Freddy's coming for you...

Three... Four... Better lock the door...

Five... Six... Grab a crucifix...

Seven... Eight... Gonna stay up late...

Nine... Ten... Never sleep again!!!

Link to comment
Share on other sites

on je mozda igrao 2-3 uloge pandura koliko se secam. serpiko pre 30 godina, heat i insomnia.

brate, ako je iko igrao raznovrsne uloge, on je - zajebani panduri, underkaver panduri, krupni krimosi, sitni krimosi, ludi krimosi na kokainu, elokventni kuvari jebachi, slepi emotivci, isfrustrirani pederi pljackasi banaka, trgovci akcijama, ragbi treneri...

Ako pazljivo pogledas, naci ces dodirnu tacku svim likovima koje si naveo - izdrkotine :)

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Meni je Ali dobro odglumio. Da se ponavlja u neku ruku jeste istina, oseti se, ali glumac bi i pored raznovrsnih uloga trebalo da ima neki svoj pechat, tako da nije neoprostivo.

I'm not one of these guys who, like, loved the internet 'till I found out there was pornography on it. Now, I am on the internet a lot. A LOT. I would say - out of the 22 hours that I am awake during the day, during any given day, I'm on the internet about 11 hours. I don't sleep much... Umm, anyway, you get the point.

Link to comment
Share on other sites

izgleda da sam ja retardiran:)

posto je po meni odglumio fenomenalno, skroz mi je skinuo taj fazon koji je po meni trebalo da skine za ulogu, tj kad sam citao zamislio sam ga tako:) pogotovo mi je super kad se dere " 'tis mine!' " za pare...

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

^^U sushtini se slazhem...Pacinova gluma mi je skroz ok, jedan od boljih elemenata filma.

Navijao sam za njega all the way! :))

FZ: I have a message to deliver to the cute people of the world...if you're cute, or maybe you're beautiful...

there's MORE OF US UGLY MOTHERFUCKERS OUT THERE THAN YOU ARE!! So watch out.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...